Újra fel kell építenie magát Szabó Dávidnak

Kazincbarcika - Szabó Dávid úgy gondolja, továbbra is külföldön folytatná karrierjét.

Kazincbarcika - Szabó Dávid úgy gondolja, továbbra is külföldön folytatná karrierjét.

Az előző szezont Törökországban töltötte Szabó Dávid, a Vegyész RC-Kazincbarcika saját nevelésű játékosa. A 27 esztendős röplabdázó a másodosztályú Konya BBSK-ban ütötte a labdát, és az együttessel a két feljutó klub mögött a harmadik pozícióban zártak.

Úgy tervezem, hogy egy-két hónapon belül eldől, hol folytatom

Kinn nem érződik

– Isztambulban, Izmirben jártam már korábban, Konyában ezt megelőzően soha, úgyhogy teljesen új volt minden – mondta lapunknak a 203 centiméter magas játékos. – Másabb felfogásúak az emberek, mint például az előző két helyen, Olaszország, Szlovénia, Ausztria és Dél-Korea után egy új, újabb világot ismertem meg. Azt nem tagadom, hogy anyagilag megérte kimenni, de sajnos szakmai értelemben véve sokkal amatőrebb volt a csapat, mint előtte bármelyik. Nem tudják, még csak tanulják, hogy miként kell foglalkozni egy játékossal, hogyan kell a különböző, akár apró körülményekre figyelni. A szezon első részében messze álltunk attól, hogy valami kiugró teljesítményt, netán a kitűzött célt, a feljutást elérjük. Az évad második felére azonban sok embert kicseréltek a klubnál, hoztak rutinos játékosokat, de bejött az edzőprobléma is. Szerintem ezeket a dolgokat nézve túlteljesítettük magunkat a négyes döntőbe való bejutással. Ott mindenki beletette a szívét-lelkét, ezért én örülök a harmadik helynek.

Szabó Dávid további részletekbe is beavatta az Észak-Magyarországot:

– Abszolút kiderült, hogy az ottani első és második vonal között nagy a különbség – tette még hozzá a barcikai röplabdás. – Az előbb említettek miatt sokat visszafejlődtem, és ezt sajnos éreztem is magamon. Az igazat megvallva a török konyha sem a szívem csücske, fogytam 10 kilót, ami baj, hogy az izomból. Az élet egyébként ugyanolyan, mint itthon, az emberek dolgoznak, kicsit furcsa volt az iszlám életbe belelátni, amit a hírekben látni, az kinn nem érződik.

Az átlónak helye lenne a magyar válogatottban (amely a vb-selejtezőre készül), ezért adott volt a következő felvetés: miért nincs ott?

Ismét fellendülhet

– Az új szövetségi kapitány éppen Törökországban, a Ziraat Ankara csapatánál dolgozott, amikor kinevezték – jelentette ki Szabó Dávid. – Akkor még nem mondtam neki bizonyos dolgokat, csak gratuláltam. A kerethirdetés előtt mindig értesítést kapunk, és akkor jeleztem, hogy fizikálisan nem érzem magam a legjobb állapotban, ezért lemondtam a mostani lehetőséget. A nyarat annak szentelem, hogy visszahozzam magam a korábbi szintre, erőben, gyorsaságban, most például heti hat alkalommal járok kondiba.

Nemrégiben azt nyilatkozta a VRCK elnöke, Kárpáti László, hogy Szabó Dávidot szívesen látná újra a Vegyészben…

– Megtisztelőek Laci bácsi szavai, már beszéltem vele és Dudás András ügyvezetővel is – ismertette Szabó Dávid. – Elmondták, hogy gondolják a dolgokat, és tisztában vannak azzal is, hogy pillanatnyilag az elsődleges egy külföldi szerződés számomra. Ha bármi esetleg nem úgy alakulna, akkor kölcsönösen számíthatunk egymásra. Úgy tervezem, hogy egy-két hónapon belül eldől, hol folytatom, sajnos, most ebben a pillanatban vonzóbb egy külföldi ajánlat, mint egy hazai. Tudom én is, hogy a röplabda rövidesen bekerül azon sportágak körébe, melyek TAO-zhatnak, de jelenleg nem ismert, hogy ebből mennyi forrás jöhet a rendszerbe. Amit egyébként az utánpótlásra kell fordítani, bár ezzel felszabadulhatnak a most ott lévő pénzek. A röplabda az utóbbi években az életben maradásért küzdött, ezzel a pozitív döntéssel újra fellendülhet, olyan lehet, olyan színvonalas, eredményes, mint régen.


Szabó-csapatok

  • 2016–2017: Konya BBSK (Törökország)
  • 2015–2016: Vegyész RC Kazincbarcika
  • 2015. 01. 12 – : Asan Wooricard Hansae Volley (Dél-Korea)
  • 2014 – 2015. 01. 30: Vegyész RC Kazincbarcika
  • 2013–2014: Diatec Trentino (Olaszország, Olasz Szuperkupa 1., klubvilágbajnokság 3.)
  • 2012–2013: Hypo Tirol Innsbruck (Ausztria)
  • 2011–2012: Sisley Belluno (Olaszország)
  • 2010–2011: Sisley Treviso (Olaszország, CEV Kupa-győztes)
  • 2009–2010: OK Salonit Anhovo Kanal (Szlovénia)
  • 2008–2009: Marmi Lanza Verona (Olaszország)
  • 2007–2008: Top Team Volley Mantova (Olaszország)
  • 1998–2007: Vegyész RC Kazincbarcika (Magyar bajnok, Magyar Kupa-győztes)

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!