Vegyész RC: Jó játék, de nem sikerült játszmát nyerni

Kazincbarcika - A szlovák Myjava volt a VRCK ellenfele vasárnap a Közép-európai Liga keretében.

Kazincbarcika - A szlovák Myjava volt a VRCK ellenfele vasárnap a Közép-európai Liga keretében.

A Közép-európai Liga hét végi, kazincbarcikai tornája vasárnap a házigazda Vegyész RC Spartak Myjava elleni mérkőzésével zárult. Daniel Oravec együttese pénteken simán 3:0-ra kikapott a szlovák bajnoki címvédő Nitrától, így Toronyaiék a javítás, a szettnyerés igényével indultak neki a vasárnapi meccsnek. A találkozó elején a szélső ütők dolgoztak, Árva és Katona, a házigazdák 17-es mezét viselő röpise szervában egy nagyot „vágott”, egyet pedig a hálóba (4-3). Borovicanin ejtése után landolt a labda a Myjava oldalán, mesterük időt is kért (6-3).

Hatásos szerváért Ihnát sem ment a szomszédba, de kettőből ő is rontotta a másodikat, viszont ettől függetlenül fordított csapata (7-8). Az első maratoni menetet a házigazda „sárgák” nyerték (9-9), Árva formában volt, három remek megmozdulást mutatott be (12-10), érkezett is a második myjavai időzés. Okosan, jól játszott a Vegyész, a szlovákok érezhetően keresték önmagukat (16-13, 20-15). Azért jött a Spartak, leginkább Katona (22-20), a hazai szakvezető 23-21-nél tanácsokat adott, de egalizált a Myjava (23-23). Két játszmalabdát hárítottak Hauerék, majd a maguk egyével éltek, amely hazai érintési hibából született.

A harmadik simább

A mérkőzés képe a második szettre sem változott, a barcikaiak a továbbiakban is hajtottak, akartak, a kidolgozott akciók pedig hozták a pontokat (6-2, 8-5). A sáncok is hozzátettek a VRCK haladásához (10-5), de több hibával is röplabdázott a Spartak (12-7). Árva már 12 pontnál járt, ő Katonával versenyzett, akinek ekkor 13 egysége volt. Tartotta előnyét a Vegyész (14-9), a második technikai idő 16-11-nél érkezett el. Amikor 18-15-re feljött a Myjava, úgy látta Daniel Oravec, hogy közbe kell lépnie, aztán 19-18-nál ismét így tett. A 20. pontot a szlovákok érték el hamarabb, aztán egál lett (21-21), majd az izgalmas, szoros végjáték a myjavaiaknak alakult jól.

A harmadik játszma első részében is összeállt egy hármas hazai blokk (3-2), a másik oldal centerben szerzett pontot. Árva megint kettőből egy remek, és egy rossz nyitást csinált, aztán ütésekor jól használta a szlovák sáncot – amelyről kiment a labda. Hétnél befogta ellenfelét a Spartak (7-7), látványos volt a meccs, itt is, ott is szép poénok születtek, nagy mezőnymunka közepette (10-10). Jobb periódusba került a szlovák csapat (11-15), a támadásaiknak ekkor jó kimenete volt (13-17, 14-20). Innen már kevés esély volt a visszakapaszkodásra, nem is sikerült, ám a házigazdák amit lehetett, még megtettek.

A barcikaiaknak még két meccsük van hátra az idei sorozatból, február 27-én és 28-án a szlovéniai Kamnikban lépnek pályára.


Jegyzőkönyv

Spartak Myjava (szlovák) – Vegyész RC-Kazincbarcika

3:0 (25, 23, 18)

Kazincbarcika, 150 néző. V.: Milic, Isajlovic (osztrákok).

Spartak Myjava: Hauer, Katona, Konc, Tarabus, Durec, Ihnát. Csere: Ochodnicky (liberó), Pokopec, Adamik. Vezetőedző: Luboslav Salata.

Vegyész RC-Kazincbarcika: Toronyai, Borovicanin, Juhász, Budai, Banai, Árva. Csere: Dudás (liberó), Surányi, Kozsla, Kovács Z. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Luboslav Salata: – Az első két szettben sokáig kiválóan játszott a Barcika, csak a játszmák végén tudtunk a megfelelő szinten röplabdázni. A harmadik szettben 12 pontig volt egál, utána már jobbak voltunk. Gratulálok az ellenfélnek, sokkal jobban játszottak, mint pénteken a Nitra ellen.

Daniel Oravec: – Ha ma van egy olyan játékosunk, aki az előnyöknél a vállára tudja venni a csapatot, akkor az első és a második szettet is megnyertük volna. Ha Januzovic visszatér, akkor úgy érzem, ezen a téren jobbak leszünk, és mentálisan is.

Szombati eredmény:

  • Bystrina SPU Nitra (szlovák) - Spartak Myjava (szlovák) 3:0 (19, 23, 21).

  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!