Vegyész RC: Most nem szeretnének pontot adni

Kazincbarcika - Vasárnap 18 órától a szolnokiakat fogadja a Vegyész RC a férfi röplabda NB I-ben.

Kazincbarcika - Vasárnap 18 órától a szolnokiakat fogadja a Vegyész RC a férfi röplabda NB I-ben.

Újabb bajnoki összecsapás vár a hétvégén az élvonalbeli kazincbarcikai együttesre, ám a beszélgetést még nem ezzel kezdtük Toma Sándorral, a Vegyész RC vezetőedzőjével, hanem a hétközi, szerdai kaposvári fellépés, vereség (0:3) okait boncolgattuk.

Most picivel több időnk volt regenerálódni, készülni. Toma Sándor

– Ha röviden kellene sommázni, akkor azt mondanám, hogy sok hibát vétettünk, többet, mint a Fino, ez volt az elsődleges ok, amiért kikaptunk – kezdte a szakvezető. – A statisztika alapján elrontottunk tizenhárom szervát, na már most egy ilyen szintű ellenfél ellen ez nem fér bele. Volt három blokkunk, a Kaposvárnak tizennégy, a második szett elején főleg így, sáncok után érték el a pontjaikat. Természetesen voltak olyan részek, epizódok, amikor jók voltunk, még talán több is a legutóbbi közös meccsünkhöz képest. Beszélnék az úgynevezett megoldókészségről is, az adott helyzetben való döntésekről, amiben szintén jobban jeleskedett a házigazda. Örülök annak, hogy fogadásban nem láttam problémákat, csak meg kell tanulni hozni azt a fajta stabil alapjátékot, amit a Kaposvár tud. Úgy gondolom és látom, hogy a játékosok akarnak, hajtanak, igaz, az a harcos egység, ami elengedhetetlen, még csak kialakulóban van – de remélem, hogy hamarosan ez is meg lesz. Türelmesnek kell lennünk, ha összeállunk úgy, ahogyan elképzeltük, akkor elérjük azokat a célokat, amiket kitűztünk.

A második helyért

A Kaposvár ezen sikerével megugrott az első helyen, már hét pontnyira elhúzott az üldözőitől.

– Mindössze egy kisebb megingásuk volt eddig, a többi meccsüket hozták – tette hozzá Toma Sándor. – Ezzel bizonyossá vált, hogyha nem történik nagyobb kisiklás, akkor megszerzik az alapszakasz első helyét, mi pedig küzdünk tovább a másodikért a Pénzügyőrrel. Ebből a szempontból majd fontos lesz a kettőnk kazincbarcikai mérkőzése, de persze addig sem szabad hibázni.

Vasárnap az a Szolnok látogat a Don Bosco Sportcsarnokba, amelyet Toronyaiék idegenben 3:2-re legyőztek.

– Az azt megelőző hétvégén voltunk a nagyon erős eperjesi tornán, nem volt időnk pihenni, hiszen ezt a találkozót a következő keddi napon játszottuk – tekintett vissza a Vegyész vezetőedzője. – Ez az utazás meglátszódott a csapat teljesítményén, a meccs végét magunknak tettük nehézzé, ami azt jelentette, hogy elveszítettünk egy pontot, ezúttal viszont nem szeretnénk. Ezúttal picivel több időnk maradt regenerálódni, feltöltődni, készülni, bár egy-két betegség közbejött, többek között csütörtökön én sem tudtam részt venni a tréningen.

Találkák a kupában is

Az Openhouse Szolnoki RKSI-ről a szakember bővebben is szót ejtett.

– Az elsődleges, hogy maxi­málisan oda kell figyelni… – jegyezte meg Toma Sándor. – Nem rossz játékosaik vannak, az általunk is ismert feladó, Török Roland és liberó Bene Róbert, vagy a Dágról érkezett szélső ütő Krupánszki Olivér, a volt kaposvári center, Rása Alex, továbbá egy brazil szélsőütő-nyitásfogadó. A Tisza-partiak különben kiemelt ellenfélnek számítanak számunkra, hiszen ezen bajnokin kívül a Magyar Kupában is velük küzdünk meg a legjobb 4 közé jutásért, még most, decemberben.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!