Vegyész RC: Öt játszma után két pont

Kazincbarcika - Idegenben játszott kedden este a Vegyész RC NB I-es férfiröplabda­csapata.

Kazincbarcika - Idegenben játszott kedden este a Vegyész RC NB I-es férfiröplabda­csapata.

A 2016/2017-es élvonalbeli bajnokságban harmadik meccsét vívta kedden Szolnokon a kazincbarcikai együttes. Iurgené volt a mecc­s első támadása, de Juhász és Januzovic együttes erővel leszedte, majd felváltva szerezték a csapatok a pontokat (6-6). A szolnokiak brazilját Árva is hatástalanította, a Vegyész kétpontos előnnyel mehetett az első technikai szünetre. Kecskeméti ászára mozdulni sem tudtak a hazaiak, Gulyás edző 9-12-nél időt is kért, de a feladót nem tudta kizökkenteni, így két ponttal később jött az újabb pauza. A második technikai szünetben még négypontos volt a vendég­előny, ezt követően azonban jól védekeztek a szolnokiak, 15-16-nál Toma Sándor időt is kért. 17-nél már a Tisza-partiaknál volt az előny, 18-16-nál pedig Toma edző másodszor is magához hívta övéit. Kezdtek felpörögni a csapatok, egyre keményebb ütéseket eresztettek el a játékosok, majd egy vitatható bírói döntés után a szolnokiak reklamáltak (22-22). Négy nyitást is rontott ekkor a Barcika, ez is óriási szerepet játszott abban, hogy az első játszmát a Szolnok nyerte (26-24).

Hátsósoros bomba

Egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kiharcolni a második szettben, hiszen amíg Rásáék nyitásban, addig Borovicaninék támadásban gyengélkedtek – ez azonban nem volt igaz a borsodi centerekre, Juhász és Banai jó százalékban értékesítették a lehetőségeket (7-8). Krupánszki hosszú ütése után jött az első időkérés a játszmában (10-13), ami jót tett a hazaiaknak, mert 15-nél utolérték a Vegyészt. Árva hátsó soros bombája (15-16) után Kecskeméti blokkolta Iurgent, majd Juhász egy átjövőt „rakott le” – 15-18-as vendégvezetésnél Gulyás tréner újból magához hívta tanítványait. Nem tudtak a főiskolások egyről a kettőre jutni, Krupánszkinak viszont a hátsó sorból sikerült megtörnie a csendet (16-21). A kazincbarcikaiak lendülete megmaradt, nyolc szettlabdához jutottak, a zárás előtt a hazaiak csak kozmetikázni tudtak (20-25).

Maratonira nyúlt

Árva két szép ütést is előhúzott a tarsolyából a harmadik játszma elején, míg társai mezőnyben jeleskedtek, aminek meg is lett a jutalma: négypontos vezetés az első technikainál (4-8). Kecskeméti ziccerbe hozta Árvát, aki hátsó sorból, blokk nélkül nem is hibázott, majd Januzovic bombáját volt képtelen megfogni Bene (6-11). A többpontos előny azonban gyorsan elfogyott, Törökék feljöttek, amire Toma Sándor egy időkéréssel felelt (12-14), majd jött a technikai is 14-16-nál. Jól fogadtak Borovicaninék, így centerben sokat támadhatott a VRCK, míg a Szolnok jobbára a széleken próbálkozott. Juhászt és Árvát nem tudták megfogni, Gulyás mester időt is kért (16-20), majd csapata szerzett két pontot. A vendég szakvezető is kikérte a „félpercest”, de a Szolnok előbb egyenlített, majd egy látványos, hosszú labdamenet végén a vezetést is átvette (22-21). Budai érkezett Borovicanin helyére, miközben még szólt a vastaps az előző pontért, majd Árva ütött túl hosszút (23-21). Banai termelte a pontokat, amíg első sorban volt, de a Vegyész nem tudta lezárni a szettet, 28-27-nél pedig már a Szolnoknak is volt meccslabdája, ahogy utána is. A férfias küzdelemből és a látványos labdamenetekből végül a Kazincbarcika jött ki jobban (29-31). Nem törtek össze Göncziék, Rása jó nyitósorozatának köszönhetően 5-0-val kezdtek – Toma Sándor időt kért, majd Budait beküldte Borovicanin helyére. Banai Rásával ellentétben húzott nyitásokkal hozta zavarba Iurgenéket (5-4), Fülöp érkezett is a brazil helyére fogadni. Borovicanin 11-8-as hazai vezetésnél tért vissza a pályára, de ő sem tudta megállítani Törökéket, akik ekkor nagyon elkapták a fonalat (14-9). Kezdett magához térni a Toma-csapat, Gulyás Ferenc időt is kért 14-12-nél, 16-13-nál pedig jött a játszma második kötelező pihenője. A végjátékhoz érve még mindig a Szolnok vezetett (21-17), a barcikai szakvezető időkéréssel próbálkozott, bízva abban, hogy valamit ki tudnak találni a stabilan röplabdázó hazaiakkal szemben. Érkezett Toronyai és Surányi a vendégekhez, 23-21-nél Gulyás kikérte az idejét, majd Krupánszki kiharcolta övéinek az ötödik szettet (25-22).

Sárga lap

Sok hibát ejtettek a barcikaiak, a Szolnok így 4-2-vel meglépett, majd egy hazai baki után Árva szerzett pontot, ezt követően pedig egy ászt is szervált (4-4). Újabb két VRCK-poén jött, ezzel együtt pedig a szolnoki időkérés is (4-6), majd 5-8-nál a térfélcsere. Krupánszki méteres out ütése után Rása sárga lapot kapott, mert a hálót rángatta, Kecskeméti pedig egy ászt nyitott (8-11). Izgalomban nem volt hiány, mind a két csapat becsülettel küzdött, de Árva blokkja után három mérkőzéslabdához jutott a VRCK, és Gönczi rossz támadása végén véget ért a találkozó (11-15).

ÉM-TM


Jegyzőkönyv

Openhouse Szolnoki RKSI – Vegyész RC 2:3

(24, -20, -29, 22, -11)

Szolnok, 100 néző. V.: Adler, Bátkai-Katona.

Openhouse Szolnoki RKSI: Török, Krupánszki, Iurgen, Varga, Rása, Gönczi. Csere: Bene (liberó), Tóth G., Fülöp. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Vegyész RC-Kazincbarcika: Kecskeméti, Januzovic, Juhász, Árva, Borovicanin, Banai. Csere: Dudás T. (liberó), Budai, Toronyai, Surányi. Vezetőedző: Toma Sándor.

Gulyás Ferenc: – Szórakoztató, látványos mérkőzést játszottunk, és örülök, hogy a játékosaim a találkozó végéig igyekeztek kiadni magukból a maximumot.

Toma Sándor: – Kicsit fáradtabbak voltunk a hétvégi torna miatt, ettől függetlenül jól kezdtünk, az előnyünket viszont leadtuk, leengedtünk. A második szettől a játékunk feljavult, de a végét magunknak tettük nehézzé.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!