BOON - Sport - Triatlon

2016.05.23. 13:58

25. ReMat Tisza Triatlon: az ifjúsági Putnóczki Dorka abszolút sikere

Tiszaújváros - Az egyéni országos ranglistaversenyen újvárosi és pécsi versenyző lett a legjobb.

Tiszaújváros - Az egyéni országos ranglistaversenyen újvárosi és pécsi versenyző lett a legjobb.

A 25. ReMat Tisza Triatlon vasárnapi, második felvonásában az egyéni országos ranglistaverseny szerepelt a programban, mely a mintegy 800-as indulói létszámával részvételi csúcsot hozott. A Tiszaújvárosi Termálfürdőben elsőként, 8.40-kor a legfiatalabbak, az aquakid (úszás és futás) kategóriába nevezett, felkészítő csoportos leányok rajtoltak el, akiket nem sokkal követtek a fiúk is. Ezután az újoncoktól a szeniorokig már mindenki a klasszikus triatlonban vetélkedett, korosztályának megfelelő távokon. A nagy menetelés részét képezte Magyarország paratriatlon bajnoksága, melynek mezőnyében ott volt, és ha ott volt, nyert a riói olimpiára indulási jogot szerzett Boronkay Péter is (Dr. Bátorfi Agria KTK). Az elit minősítéssel rendelkező versenyzők közül előbb a felnőtt, junior és ifjúsági korú hölgyek csobbantak az 50 méteres medence vizébe, hogy letudják a 750 méteres első számot.

Még volt ereje

Az úszást a Tiszaújvárosi Triatlon Klub ifjúsági válogatottja, Putnóczki Dorka teljesítette a leggyorsabban, a folytatást jelentő 20 kilométeres kerékpározás felénél Putnóczki tartotta az úszás utáni 11 másodperces előnyét az őt üldöző öttagú csoporttal szemben. A második váltásig, a mindent eldöntő 5 kilométeres futásra egy öttagú csoport állt össze. A táv felét jelentő, a strand területén kijelölt fordítóhoz azonban már Putnóczki Dorka egyedül érkezett; az utolsó 2,5 kilométeren a helyiek kiválóságának még volt ereje egy újabb ritmusváltásra, mellyel megerősítette abszolút első helyét.

Férfi abszolút-győztes: Bicsák Bence

Nem volt fegyverük

A nap utolsó rajtjánál az elit férfiak (felnőttek és juniorok) sorakoztak fel a medencében. Az első „részhajrát” jelentő úszást Dévay Márk (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) abszolválta elsőként. A középső számban senki nem vállalkozott önállóan, így a fordítóhoz már ők együtt, kilencen értek vissza, sőt a második depózást is így hajtották végre. A helyezések sorsáról döntő futásra Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) vezette ki a sort, őt Király István (Mogyi SE), Dévay és a tavalyi abszolút első Bicsák Bence űzte, hajtotta. Féltávnál már Bicsák haladt elől, és mivel a többieknek ezen a napon nem volt „fegyverük” ellene, a célba is ő érkezhetett meg abszolút győztesként. Az ezüstérmet a remekül hajrázó Ruzsás Dávid (Uniqa Team Újbuda SE) vihette haza, míg a bronz Dévaynak jutott.

Az utóbbi években már megszokott módon, minden csapat 500, minden egyéni induló 200 forinttal segítette az egykori kiváló tiszaújvárosi triatlonos, a 2010-ben közlekedési balesetet szenvedett Benedek László rehabilitációs kezelését.

ÉM-SZIS


Eredmények

Női abszolút: 1. Putnóczki Dorka (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:02.54 óra, 2. Csomor Erika (FTC) 1:03:07, 3. Sárszegi Noémi (Pécsi Sport Nonprofit Zrt.) 1:03:26.

Felnőtt nők (25–29 éves kcs.): 1. Szabolcsi Fruzsina (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:05.33, 2. Sávolyi Sára (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:08:54.

Junior kcs., leányok: 1. Szegedi Sára (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:06:34.

Ifjúsági kcs., leányok: 1. Putnóczki Dorka,... 3. Mátyus Lili (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:04:22.

Férfi abszolút: 1. Bicsák Bence (Pécsi Sport Nonprofit Zrt.) 53:27 perc, 2. Ruzsás Dávid (Uniqa Team Újbuda SE) 54:07, 3. Dévay Márk (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 54:09,... 6. Hankó Dávid (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 54:21.

Elit kategória, férfiak: 3. Dévay Márk

Junior kcs., fiúk: 1. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 54:21, 2. Funk Frederic (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 57:25.

Ifjúsági kcs., fiúk: 1. Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 56:13,... 3. Dévay Zsombor (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 57:21.

(A kétnapos XXV. ReMat Tisza Triatlon részletes eredménylistái megtekinthetőek a www.evochip.hu honlapon.)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!