BOON - Sport - NB III.

2018.03.20. 13:08

Putnokon elmarad az avatás és a meccs is

Putnok - A hó közbeszólt: szombaton nem lesz ünnepség, a Vasas sem jön Putnokra.

Putnok - A hó közbeszólt: szombaton nem lesz ünnepség, a Vasas sem jön Putnokra.

Hetek óta tervezték, de az időjárás keresztülhúzta a felújított putnoki Várady Béla Sportközpont szombati, március 24-ei avatóját. Knopp Richárd, a Putnok FC Kft. ügyvezetője hétfőn lapunknak elmondta: körülbelül 15 centiméteres hóréteg borítja az új gyepszőnyeget, és mivel nem látták a realitását annak, hogy a hét végére „normálisak” legyenek a körülmények, meg kellett hozniuk azon döntést, hogy az esemény elmarad.

Amint arról nemrégiben írtunk, a napokban elkészült, újjávarázsolt létesítményre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium biztosított 265 millió forintot 2017 tavaszán, mégpedig a stadionfelújítási tartalék keretből. A szombati átadóra – a válogatott szünet miatt – a névadó, Várady Béla korábbi klubja, a Vasas érkezett volna az észak-borsodi városba, de így ez az összecsapás is elmarad.

Hétfőn késő délután egyeztettek az érdekeltek, és úgy határoztak: hivatalos, hasonló volumenüre tervezett átadó biztosan lesz, és új, konkrét időpont egyelőre nincs. Az sem ismert pillanatnyilag, hogy mikor tarthatják meg az első bajnoki összecsapást a stadionban (vagy az NB III-as Putnok, vagy az NB II-es Kazincbarcikai SC), ugyanis a különböző hatósági engedélyek beszerzése még folyamatban van. A számítások alapján, optimális esetben három-négy héten belül.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!