BOON - Sport - NB III.

2017.05.09. 18:59

Nagy vereség, mint szép emlék

Tiszaújváros - A „háromszázas” újvárosi csapatkapitány, Fodor Péter szerint még 2-3 év van benne.

Tiszaújváros - A „háromszázas” újvárosi csapatkapitány, Fodor Péter szerint még 2-3 év van benne.

Egy héttel korábban játszotta 300. bajnoki meccsét kék-sárga mezben, de mivel az idegenben volt, így az előző hét végén itthon, a 301. találkozó előtt köszöntötték a kerek szám apropóján Fodor Pétert, az NB III Keleti csoportjában szereplő Termálfürdő Tiszaújváros FC csapatkapitányát. A hátvéd még 2006 nyarán érkezett a Tisza-parti klubhoz, azt követően, hogy másfél szezont Bőcsön húzott le.

Érezte a bizalmat

– Évekig nem számolgattam a mérkőzéseket, igazából csak tavaly ősszel kezdtem foglalkozni vele, 283-nál – osztotta meg lapunkkal az újvárosi bekk. – Ebben kértem és kaptam segítséget a megyében ismert statisztikustól, sportkönyvszerzőtől, Mező Laci bácsitól, akitől most tavasszal a részletes adatokat is megkaptam, szezonokra bontva. Szombaton a BKV Előre elleni meccs előtt köszöntött a klubvezetés, amire nem számítottam, meglepett. Sikerült nyernünk, a mérkőzés után sok gratulációt kaptam, a csapattársaimtól a közös vacsorán persze megvoltak az ilyenkor szokásos beszólások, például olyan, hogy „…ennyi évesen hogy lehetsz ilyen rossz futballista…”.

Az 1984-ben született játékostól megkérdeztük: közel 11 évvel ezelőtt gondolta-e, hogy ilyen hosszú lesz a tiszaújvárosi pályafutása?

– Meg nem fordult a fejemben, hogy ilyen hosszú időt fogok eltölteni a TFC-nél – ismerte el Fodor Péter. – Viszont ahogyan teltek az évadok, egyre jobban éreztem magam a klubnál, és most már bizonyos, hogy itt fogom befejezni a pályafutásom. Úgy érzem, két szezon biztosan, három még talán bennem van. Mindig éreztem a vezetőség bizalmát, az edzők is számoltak velem, a harmadik faktor a háttér volt, a kiváló körülmények.

A védő Újvárosban eddig 7 szakvezetővel dolgozott együtt, Orlóczki Tiborral, Gulyás Csabával, Farkas Bélával, Koleszár Györggyel, Bocsi Zoltánnal, Antal Istvánnal, míg jelenlegi mestere Gerliczki Máté.

Két bajnoki, egy kupa

A jubileum arra is alkalmat adott, hogy Fodor Péter (aki a kupatalálkozókkal, osztályozókkal együtt kb. 350 tiszaújvárosiakkal lejátszott összecsapásnál tart) elárulja a 3 „top”, vagyis legemlékezetesebb meccsét.

– Kettő is a tavalyi bajnoksághoz kapcsolódik – kezdte Fodor Péter. – A kiesés ellen küzdöttünk, és a 27. fordulóban, Felsőtárkányban az én fejesgólommal szereztünk vezetést, végül nyertünk 2-1-re. Három héttel később a Somos SE ellen a hajrában értékesítettem egy 11-est, ezt a mérkőzést is 2-1-re hoztuk. Egy büntető önmagában nem nagy dolog, de az egy nehéz helyzet volt, és ki álljon oda a labda mögé, ha nem a csapatkapitány… Akkor is égető szükségünk volt a 3 pontra, örülök, hogy a belőtt 11-essel is tudtam segíteni. A harmadik emlékezetes csata az Újpest elleni Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzése, 2016. február 10-én a Szusza Ferenc-stadionban. Mi vezettünk, utána hengerelt ugyan az Újpest, győztek 8-1-re, de nagy élmény volt pályára lépni egy olyan szentélyben, úgy, hogy tudtam, még egy ilyen lehetőségem már nem nagyon lesz. Szép emlék, hogy a szurkolóink, vagy 150-en szinte végig tomboltak, főleg Katona Bence gólja után.

NB I: 70 perc

A védő megjegyezte: szeret a futballközegben lenni, az újvárosi közösséghez tartozni, enélkül (egyelőre) nem tudja elképzelni a napjait.

– Aki ismer, tudja milyen a habitusom – tette hozzá Fodor Péter. – Sokan azt mondják, vezértípus vagyok, örülök annak, ha mások, más játékosok érdemesnek tartanak arra, hogy kövessenek.

Arról lehet kevesebben hallottak, hogy Fodor Péter egy meccset játszott az NB I-ben, Diósgyőrben, amelynek 2004-ben Diósgyőr BFC volt a neve.

– 2004. augusztus 7-én a nyitányon itthon fogadtuk a Pápát – forgatta vissza az idő kerekét a hátvéd. – Zavaros időszak, fejetlenség volt akkor Diósgyőrben, alig volt meg a 11 fős csapat… Még nem voltam 20 éves, jobb oldali középpályásnak tett be a vezetőedző Kiprich József. 70 percet kaptam tőle, Papp Gergely váltott, vesztettünk 3-1-re. Utána már csak a juniorbajnokságban jutottam szóhoz, és a télen áthívott Tóth László az NB II-es – ami akkor a harmadosztály volt – bőcsi csapatba.

Fodor Péter a labdarúgás mellett anyagbeszerző egy miskolci cégnél, letudja a 8 óráját, majd megy Tiszaújvárosba edzésre.


Újvárosi csúcsosok

  • 415 tiszaújvárosi bajnoki mérkőzés: Bodolai József (1975–1992)
  • 401 tiszaújvárosi bajnoki mérkőzés: Dohány István (1969–1986)
  • 378 tiszaújvárosi bajnoki mérkőzés: Kapus József (1976–1991)
  • 301 tiszaújvárosi bajnoki mérkőzés: Fodor Péter (2006–)
  • 300 tiszaújvárosi bajnoki mérkőzés: Járai József (1986–2006)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!