BOON - Sport - MVSC

2017.06.11. 09:07

A DVTK női röplabdában is „ott lesz”, az NB II-ben

Miskolc - Az MVSC-hez érkezett felkérés, hogy mi lenne abban az esetben, ha…

Miskolc - Az MVSC-hez érkezett felkérés, hogy mi lenne abban az esetben, ha…

Holtidény van a (női) röplabdában, bár a sportágat mostanság az izgatja a legjobban, hogy milyen anyagi lehetőségek nyílnak meg a TAO-s körbe való bekerüléssel (az ezzel kapcsolatos döntést július elején hozhatja meg a parlament).

Az előző szezonban megyénk reprezentánsa az MVSC-MVSI volt, amely az NB II-ben az utolsó pillanatig harcban állt az NB I-be való feljutásért, ám a végjátékban elbukta az osztályozót a Palota RSC-vel szemben.

Pillanatnyilag senki sem tud semmit a bajnokság létszámáról". Kerekes Attila

Lassan tudni kellene

Kerekes Attila, a vasutasok edzője lapunknak adott nyilatkozatát így kezdte:

– A juniorok még edzenek, a csatlakozási lehetőség adott az úgymond felnőttek számára, amivel többen élnek is – fogalmazott a szakvezető, akit ezután arról kérdeztünk, miként állnak a jövőbeni csapat kialakításával? – A következő hétre szeretnék összehozni egy találkozót a lányokkal, hogy átbeszéljük dolgokat, bár van, ami miatt most még bizonytalan a helyzet.

Ezen a ponton arra voltunk kíváncsiak, hogy mindezt nem az okozza, hogy nem tudni, melyik osztályban indulhat majd az MVSC?

– Igen, ez az elsődleges ok – ismerte el Kerekes Attila. – Pillanatnyilag hivatalosan senki sem tud semmit a női NB I 2017/2018-as bajnokságának létszámáról, kering többfajta információ. Az elképzelések szerint a szövetség 12-ről 16-ra bővítené az első osztály létszámát, s vannak olyan klubok, amelyek azt szeretnék, ha egy bizonyos szakaszban a legjobb 6 vagy 8 együttes már csak egymással játszana.

Nem titok, az MRSZ versenybizottsága írásban megkeresett bennünket azzal a felvetéssel, hogy ha lenne lehetőség, akkor vállalnánk-e a részvételt az NB I-ben? Illyés Miklós klub­elnökkel abban maradtunk, hogy igen.

Most június eleje van, az iskolában ilyenkor már tudják, hogyan fog kinézni a következő év, amivel csak azt akarom jelezni: minél hamarabb tudni kellene, hogy NB I vagy NB II, mert előbbi esetben más a tárgyalási alap mind a játékosokkal, mind a lehetséges szponzorokkal, élvonalbeliként sokkal vonzóbbak lennénk. De sajnos az a bizonyos labda nem a mi térfelünkön pattog.

A maradását firtató kérdésre az alábbiakat mondta Kerekes Attila.

– Én szeretném tovább csinálni, de a TAO bejövetelével, valamint idevéve az utánpótlást is, rengeteg feladat lesz a klubnál, amit nem hiszem, hogy egy személyként el tudnék látni. Ez azt jelenti, hogy létre kellene hozni egy csapatot, egy stábot, hogy ki, milyen pozícióban miért lenne felelős. Egy nagy lehetőség előtt áll a sportág, a klub, hiba lenne ezt nem kihasználni, hogy a nálunk lévő gyerekeknek, sportolóknak megfelelő körülményeket biztosíthassunk. Az MVSC olyan klub lenne, lehetne, ahol minden feltétel adott a kimagasló szakmai munkához – jegyezte meg a tréner.

Augusztusban kellene

A hírek szerint azonban nem csak az MVSC-MVSI fogja képviselni a megyét NB-s osztályban, ugyanis történtek már arra vonatkozó lépések, hogy a DVTK-ban, hosszú idő után, újraindul a női röplabdaszakosztály – amiben nyilván szerepet játszik az is, hogy a sportág bekerül a TAO-s körbe.

Amint azt megtudtuk, a Diósgyőr az NB II-ben indíthat csapatot, ám hogy ebben kikkel, milyen játékoskerettel és kinek az irányításával venne részt, az egyelőre nem ismert.

Annyi bizonyos, hogy komoly szándék esetén – tudva azt, hogy a bajnokságok szeptember-október táján indulnak – augusztusban el kellene kezdeni a munkát, a felkészülést. A piros-fehér hölgyek első lépésben valamelyik miskolci iskolai tornateremben játszhatnák mérkőzéseiket, aztán pedig az Edzőközpontban remélhetőleg megépülő csarnokban. A DVTK-nak mintegy fél évszázaddal ezelőtt volt utoljára női együttese, NB II-es, ám előtte, korábban az élvonalban is szerepeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!