BOON - Sport - MVSC

2017.03.02. 18:28

MVSC: Újra elköltöztek a focisták, és „rátaláltak” a Népkertre

Miskolc - A tavaszt a Volán SE-nél vészeli át az MVSC megyei I. osztályú labdarúgócsapata.

Miskolc - A tavaszt a Volán SE-nél vészeli át az MVSC megyei I. osztályú labdarúgócsapata.

Ennek története a közelmúltra nyúlik vissza. A diósgyőri stadionrekonstrukció keretében a Kubikra november elejétől átmenetileg lakat került, így a zöld-fehérek egykor szebb napokat megélt labdarúgóinak is új otthon után kellett nézniük.

A népkerti komplexum alkalmas a megyei I. osztályú meccsekre.” Sajti Viktor

Ezt meg is találták a Miskolci Atlétikai Centrum „személyében”. A rekortán és a műtárgyak átlag körbezárt füves pályát némi huzavona után hitelesítették, de végül csupán egy megyei I. osztályú találkozót vívtak a komplexumban.

Elköltöztek

A napokban tartott ligaértekezleten – némi meglepetésre – bejelentették, hogy az együttes tavaszi hazai mérkőzéseit a Miskolc Népkert Volán SE pályáján rendezik majd.

– Az MVSC-től kaptunk egy e-mailt, ebben arra kértek minket, hogy ott szeretnék játszani összecsapásaikat, ezért végezzük el a hitelesítését – mondta Sajti Viktor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának igazgatója. – A vonatkozó szabály szerint a pálya hitelesítését a tulajdonosnak kell kérnie, de mivel ezt már korábban megtette, így mindenféle „eljárás” nélkül arról értesítettük a klubot, hogy minden rendben van, a komplexum alkalmas a megyei I. osztályú mérkőzések lejátszására.

Egyeztettek

Megkérdeztük Deák Lászlót, a Miskolci VSC ügyvezetőjét is, aki prózai magyarázatot adott a helycserés támadásra:

– A közelmúltban egyeztette a tavaszi programot klubunk elnöke és a Miskolci Atlétikai Centrum szakosztályvezetője. Ekkor derült ki, hogy a labdarúgó-találkozók, valamint a tervezett atlétikai versenyek ütközni fognak. Mivel a sportok királynőjének képviselői máshová nem mehetnek, hiszen nekik itt van az otthonuk, a labdarúgók baját kellett megoldani. Ennek jegyében Illyés Miklós, az MVSC elnöke felvette a kapcsolatot Balázs Andrással, a Miskolc Népkert Volán SE elnökével és gyorsan egymás tenyerébe csaptak. Így felnőtt és ifjúsági csapataink a tavaszi hazai összecsapásaikat a Népkertben játsszák. A komplexum a megyeszékhely belvárosában van, jól megközelíthető, így bizonyára a szurkolóknak sem lesz kifogásuk a változtatás miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!