BOON - Sport - MVSC

2016.03.04. 13:46

MVSC: A felkészülés részének szánják

Miskolc - Pénteken 18.30-tól Jászberényben játszik az Albrecht-MVSC-MVSI NB I-es női röplabdacsapata.

Miskolc - Pénteken 18.30-tól Jászberényben játszik az Albrecht-MVSC-MVSI NB I-es női röplabdacsapata.

Tét nélkül léphet pályára mind a két alakulat az alapszakasz utolsó, 22. fordulójában pénteken kora este, ugyanis már biztos, hogy a házigazdák a 4., míg a vendégek a 12. helyen zárják a 2015/2016-os bajnokság első körét.

– Egy ideje már az a célunk, hogy a rájátszásra a lehető legjobban készüljünk fel – mondta Kerekes Attila, az MVSC edzője. – A tervünk az volt, hogy ezen mérkőzés, valamint a Vasas elleni meccs környékén amolyan szezon közti alapozó terhelést kapnak a játékosok, ám ez sajnos nem tudott megvalósulni sérülés és betegségek miatt.

Minél több pontot

A helyzet azonban némileg javult a hét közben.

– Igen, ugyanis szerdán tizenegy játékos volt az edzésen, tudtunk csapatgyakorlatokat csinálni, amire elég régen volt lehetőségünk – folytatta Kerekes Attila. – Négy lány csatlakozott hozzánk a serdülő csapatból, közülük ketten, a center Dömsödi Tamara és a négyesütő poszton szereplő Egri Klaudia bemutatkozására van esély, bár lehet, hogy Tamara, aki tagja a bő korosztályos válogatottnak, még csak a junior együttesben fog szóhoz jutni. A tatai játékosok erre az összecsapásra nem jönnek velünk, viszont a rájátszásban számítok, számíthatok rájuk. Miként jeleztem, ez a jászberényi mérkőzés a felkészülés jegyében zajlik majd. A JRK Miskolcon magabiztosan győzött ellenünk, megtiszteltek bennünket azzal, hogy a legjobb összetételben álltak ki a Csokonai úton, s gondolom, hogy ez most sem lesz majd másképpen. Nekünk az eddigieknél egy picivel bátrabban kell röplabdáznunk, többet vállalva, szeretnénk ezen a meccsen is a kitűzött feladatokat megvalósítani, minél több pontot összegyűjteni.

A folytatásról

A miskolciak tehát a továbbiakban a kiesés elkerüléséért küzdenek majd (a bajnoki negyeddöntőben az első nyolc helyen zárt alakulat vesz részt, 1–8., 2–7., 3–6., 4–5. leosztásban). A 9–12. helyért megrendezett rájátszás résztvevője lesz még a TFSE, a Budaörsi DSE és a Röpke SE, a csatározások a 12. hét végén (március 25–27.) kezdődnek, és mindegyik csapatra hat-hat találkozó vár. A kiírás szerint az együttesek viszik magukkal az eddig elért pontjaikat, a kör végén az utolsó előtti helyen végzett csapat osztályozót játszik a bennmaradásért, az utolsó pedig kiesik a második vonalba.

- ÉM-MI -


Lehet, játszik

A zöld-fehérek csapatkapitánya, Szajkó Tímea az utóbbi találkozókat tüdőgyulladás miatt kihagyta, viszont szerdán már edzett. Minden bizonnyal ott lesz a Jászberénybe utazók között, ám az csak ott derül majd ki, hogy pályára is lép-e. Rajta kívül Zsofnyák Mártának és Kocsis Zsófiának kérdéses a szereplése, előbbinek a válla fáj, utóbbinak pedig a térde.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!