BOON-Sport-MKC

2018.12.11. 09:18

MKC: Csínján kell bánni az energiával

Mezőkövesd - Magyar Kupa-meccset játszik kedden hazai környezetben a Mezőkövesdi KC.

Mezőkövesd - Magyar Kupa-meccset játszik kedden hazai környezetben a Mezőkövesdi KC.

A szombati, Gyöngyös elleni bajnoki összecsapást követően ma ismét pályára lép a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata. A dél-borsodi alakulat a Magyar Kupában a 8 közé kerülésért (ahol majd a Mol-Pick Szeged és a Telekom Veszprém is csatlakozik a bejutottakhoz) csatázik, méghozzá a Csurgói KK-val, 18 órától a városi sportcsarnokban. A hivatalos játéknap szerda volt, ám a hatvan perc egy nappal előrébb „csúszott”, tekintve, hogy a következő NB I-es kör előtt szakmailag a kedd az optimálisabb.

Bajnokin öttel

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el: tekintve, hogy azonos bajnoki osztályban játszanak a csapatok, a hazaiak számára csak a győzelem elfogadható, ennek megfelelően a vendégek már a döntetlennel is kivívják a továbbjutást. A belépés a szurkolók számára díjtalan. Szeptemberben már találkozott a két gárda élvonalbeli meccsen Csurgón, akkor, ott 29–24 arányú hazai győzelem született. A kövesdiek egy súlyos vereség után lépnek parkettre, a somogyiak a Tatabánya vendégeként szenvedtek ugyancsak vereséget, igaz, csak két góllal maradtak alul. Az MKC eddig egy találkozót vívott a kupában, az előző fordulóban 28–27-re nyert Orosházán, így lépett a következő körbe.

Magukhoz kell térni

– Nyilván egy nagy pofon volt a szombati, Gyöngyös elleni tízgólos vereség – kezdte Buday Dániel, az MKC vezetőedzője. – Fel kell állnunk ebből a helyzetből, hiszen itt az újabb feladat, meccs, egy kupatalálkozó. Ez a sorozat mindig speciális egy kicsit, mert sok múlik, múlhat a szerencsén, az időzítésen, hogy teszem azt milyen összecsapások vannak előtte és utána a bajnokságban. Szeretném, ha mindenki magához térne a hétvége után, amiben nekem annyi eszközöm van, hogy beszélgetek a játékosokkal, és mivel elég fiatal a csapatunk, próbálom lelkileg helyretenni a társaságot.

A kupában konkrét cél nincs meghatározva, itt nagyon nehéz bekerülni a négyes döntőbe...” Buday Dániel

Persze, a két meccs közötti három nap nem sok, de amit lehet, az elkövetjük. A mostani találkozónak a Csurgó az esélyese, nagyon erős külföldiek vannak náluk, ám ha összeszedjük magunkat, akkor, ebben az esetben tudunk egy jó meccset játszani velük. Építkezni akarunk, azzal a céllal, hogy majd a szombati, Dabas elleni NB I-es mérkőzésen bajnoki pontokat gyűjtsünk. A kupában konkrét cél nincs meghatározva, itt nagyon nehéz bekerülni a négyes döntőbe, bár a klubnak a közelmúltban ez kétszer már sikerült. Van több nálunk erősebb egyesület is, de természetesen sportemberek vagyunk, sose adjuk fel, mindent meg kell próbálni. Úgy, hogy közben azért gondoljunk a közeljövőre, hogy ne jöjjön közbe sérülés. Mint már többször jeleztem, a legfontosabb feladatunk, hogy Mezőkövesdnek jövőre is NB I-es kézilabdacsapata legyen, ami ezen felül összejön, az az extra kategóriába tartozik.

Nem lehet kiszámolni

A sorsolás szeszélyéből kifolyólag az egyik legtávolabb lévő csapat látogat Mezőkövesdre, s talán az utazás fáradalmai miatt egy-két pluszgólt be lehet írni a házigazdának…

– Ezt azért nem lehet ennyire kiszámolni – tette hozzá Buday Dániel. – A Csurgó érem­esélyes csapat, a dobogóért küzdenek a bajnokságban, 18-20 bevethető játékosuk van, akiket kollégám folyamatosan forgathat. Nekünk ezzel szemben 14 fős a keretünk, élet-halál harcot vívunk, miközben két hét alatt sok meccset kell megvívnunk. Vagyis csínján kell bánni az energiával, majd meglátjuk, miként alakul a találkozó.

ÉM-MI


A 8 közé jutásért

December 3.: DVTK-Eger – Dabasi KC VSE 26-26 (11–14)

December 9.: Ceglédi KKSE – Grundfos Tatabánya KC 32–39 (15–20)

December 11., kedd:

18.00: Mezőkövesdi KC – Csurgói KK

18.00: Sport36-Komló – Ferencvárosi TC

18.00: Balatonfüredi KSE – Gyöngyös

December 12., szerda:

Agrofeed ETO-SZESE – CYEB Budakalász


[related-post post_id="4076825"]

[related-post post_id="4073016"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!