BOON-Sport-MKC

2018.12.17. 14:00

MKC: A végjátékban nem volt szerencséjük

Mezőkövesd - Pont nélkül maradt szombaton este a mezőkövesdiek élvonalbeli férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - Pont nélkül maradt szombaton este a mezőkövesdiek élvonalbeli férfi kézilabdacsapata.

Az NB I-es bajnokság 13. fordulója Pest megyébe szólította a matyóvárosiakat, akik abban bíztak, hogy ponttal, vagy pontokkal térnek haza és ehhez közel is álltak.

Felzárkóztak

A vendégeknél már nem állt rendelkezésre a távozott Krivokapic és Rodic, míg az új szerzemény, a szerb Halilbegovic papírjait nem sikerült beszerezni, így nem léphetett pályára. Három percig a kapusok mindent védtek, így a hazaiak vezető gólja csak a 4. perc végén született meg, erre Radnic büntetőből válaszolt. Ezután felváltva estek a gólok, minden támadás végén a hálóba került a labda (9. perc: 4–4). Nem sokkal később Menyhárt szélről vezetéshez juttatta a kövesdieket, de Szöllősi gyorsan egalizált (11. perc: 5–5). Lendületes volt a játék, az akciók gyorsan gördültek, a védőmunka ekkor mindkét oldalon kívánni valót hagyott maga után. Amikor a dabasiak a 14. percben 8–5-re elhúztak Buday Dániel időt kért, de a várva várt fordulat elmaradt (16. perc: 10–5), mert a borsodi célzások célt tévesztettek.

A 20. percben már nagyon jelentős különbséget mutatott a tábla (12–6), mire a borsodiak mestere gyakori cserékkel és sok taktikai utasítással válaszolt. Egy ideig minden ment tovább, majd a hajrában összekapták magukat Kovácsék, akik a szünet előtt a hat „fás” hátrányukat háromra faragták le, így a folytatásra versenyben maradtak.

A szünet után

Vendégszempontból nagyszerűen alakult a második félidő eleje. Az araszolás következtében a 39. percben Radnic 17–17-re alakította az eredményt és ez elbizonytalanította a dabasiakat. Menyhárt találatával a vezetést is magához ragadta az MKC, az otthoni válasz pedig a tanácskozási szünet volt. Fej-fej mellett haladtak az együttesek, majd a 46. percben Horváth L. révén 19–20-at mutatott az eredményjelző. A végküzdelemre Jóga góljával a „matyók” fordultak fórral (50. perc: 21–22), aztán Martins kiállítását is sikerült átvészelniük a vendégeknek (52. perc: 22–23). Az 56. perc már pontszerzéssel kecsegtetett, hiszen Jóga révén 23–24-es állást láthattak a szurkolók. Az 58. percben, 25–25-nél a dabasiak kértek időt, majd Halász góljára (26–25) Jóga próbált válaszolni, de két másodperccel a végső dudaszó előtt leadott lövését Pallag megfogta, így pont nélkül maradtak a vendégek, pedig erre a helyenként nyújtott jó játékukkal teljes mértékben rászolgáltak volna – a szerencse azonban elpártolt tőlük.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

Dabasi KC – Mezőkövesdi KC 26-25 (16-13)

Dabas, 1000 néző. V.: Andorka, Hucker.

Dabasi KC: PALLAG – Országh (3), Perisics (4), SZÖLLŐSI SZ. (3), BÍRÓ (6), Borsos (2), Kekezovics (1). Csere: Podoba, Duleba (kapusok), Ács (-), HALÁSZ (4), Kiss A. (-), Lepsényi (-), Simovic (1), Tokuda (-), Zakics (2/1). Vezetőedző: Tomori Győző.

Mezőkövesdi KC: GYŐRI – Kovács P. (1), Stankovic (1), JÓGA (5), Dávid M. (-), Kovács B. (2), RADNIC (5/2). Csere: Pásztor I. (kapus), Jancsó (-), HORVÁTH L. (5), Szabó D. (-), Zelei (1), Martins (2), Menyhárt (3). Vezetőedző: Buday Dániel.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2.

Tomori Győző: – Idegőrlő volt a találkozó, ahogyan ez jellemezte az egész hónapunkat. Végre egyszer már nekünk volt szerencsénk a hajrában. Nagyon sokat készültünk erre a mérkőzésre és ennek két pont lett a jutalma.

Buday Dániel: – Sajnos gyengén kezdtünk, ennek következtében a hazaiak jelentős különbséggel húztak el, de utána a taktikai változtatásunk jól sikerül, nyílttá tettük a találkozót. A végjátékban nem volt szerencsénk, ami különösen fájó, hiszen már többször közel álltunk a sikerhez, de most sem sikerült nekünk a pontszerzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!