BOON-Sport-MKC

2018.12.21. 12:43

A kövesdiek „nyakán”a hat Ligakupa-meccs

Mezőkövesd - Két hét szabadságot kaptak az NB I-es férfi kézilabdacsapat játékosai.

Mezőkövesd - Két hét szabadságot kaptak az NB I-es férfi kézilabdacsapat játékosai.

A matyóvárosiak december 21-től január 3-ig vannak pihenőn, ennyi „szénszünetet” kaptak Buday Dániel vezetőedzőtől, majd megkezdik felkészülésüket az előttük álló feladatokra.

Körmérkőzés lesz

– Először a Ligakupában kell helytállnunk – mondta Tóbiás Szabolcs, az MKC technikai vezetője. – Az A-csoportba nyertünk besorolást, ellenfelünk lesz a DVTK-Eger, a HE-DO B.Braun Gyöngyös és a Szigetszentmiklósi KSK. Körmérkőzéses a lebonyolítási forma, három összecsapást vívunk hazai környezetben és hármat idegenben, először január 9-én lépünk parkettre, az erőltetett menet január 31-én ér véget. Az első két gárda jut tovább és természetesen szeretnénk a kedvezményezettek, vagyis a legjobb nyolc közé kerülni.

A piros-fehérek számára februártól már a tavaszi bajnoki mérkőzések következnek.

Először Cegléden

– Célunk a bennmaradás kiharcolása – folytatta a technikai vezető, majd hozzátette: – Tisztában vagyunk azzal, hogy ennek érdekében százszázalékos teljesítményt kell nyújtanunk. Az alsóház mezőnye sűrű, nagy jelentősége lesz hasonszőrű alakulatok egymás elleni eredményének. Nem vagyunk leszakadva, akár egy győzelem is nagyot lendíthet a szekerünkön, ennek jegyében állnak majd a fiúk a folytatáshoz.

Az MKC február 1-jén, pénteken 18 órától a Ceglédi KKSE vendégeként mutatkozik be a jövő esztendőben. Tizenhatos keretük a közelmúltban változott: kikerült Krivokapic és Rodic, érkezett Halilbegovic, egyéb mozgásra már nem számítanak és nem is terveznek további igazolást, a jelenlegi társaságot képesnek tartják arra, hogy megkapaszkodik a legjobbak között.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!