Fellebbeznek a Jegesmedvék

Miskolc - A DVTK Jegesmedvéknek október 17-ig van módjuk a rájuk kirótt súlyos büntetés megfellebbezésére.

Miskolc - A DVTK Jegesmedvéknek október 17-ig van módjuk a rájuk kirótt súlyos büntetés megfellebbezésére.

Az előzmények: a Szlovák Jégkorong Szövetség fegyelmi bizottsága megvizsgálta a szeptember 21-én Miskolcon játszott DVTK Jegesmedvék – HKM Zloven Tipsport Ligamérkőzés közben a lelátón történt eseményeket. Ismeretes, hogy a zólyomi szurkolók a záró harmad előtt verekedést kezdeményeztek a biztonsági személyzettel, sőt a hazai nézőkkel is. A rendőrök kilenc embert, köztük nyolc szlovákot állítottak elő rendbontásért (az egy magyart pedig szabálysértés miatt). Az eset nagy port kavart, hiszen ilyen incidens korábban még soha nem fordult elő a jégcsarnokban. A fegyelmi bizottság 7000 euróra (mintegy 2 millió 200 ezer forintra) büntette a DVTK Jegesmedvéket, míg a zólyomi klubnak 1500 eurót kell leszurkolnia. Az indoklás szerint a hazai rendezők minimalizálhatták volna a következményeket, ha időben reagálnak, de nem léptek fel kellő eréllyel, ráadásul nem hívták be a rendőröket.

Van néhány indokuk

– A határozat számunkra elküldött írásbeli magyarázata arra hivatkozik, hogy különböző szabályokat sértettünk meg – mondta Nagy Ádám, a DVTK Jegesmedvék általános igazgatója.

Nagy Ádám

Szerintünk nem feltétlenül követtük el azokat a mulasztásokat, amelyeket a terhünkre írnak, ezért a klubvezetés, jogászok bevonásával, most dolgozik a fellebbezésen.” Nagy Ádám

Ezt október 17-én estig kell benyújtanunk, és mivel ilyenre még nem volt – ligaújoncként nem lehetett – precedens, ezért nem tudjuk, hogy beadványunkat mikor bírálják majd el. Mi úgy kalkulálunk, hogy a másodfokú, azaz a jogerős ítélet novemberben születik meg a szlovák szövetségben.

Az igazgatótól megkérdeztük, hogy mit remélnek a fellebbezésüktől, mire így felelt:

– Bizakodunk… Úgy ítéljük meg, hogy van néhány erős lábakon álló indokunk: a minimális célunk az, hogy legalább érjük el a bírság összegének csökkentését.

Több intézkedést hoztak

Akik rendszeresen járnak a Tipsport Liga mérkőzéseire a miskolci jégcsarnokba, a „balhé” óta jelentős változásokat tapasztalhatnak. Ezek közé tartozik, hogy megerősítették saját rendezői szolgálatukat és szorosabbra fonták kapcsolatukat a biztosítást segítő rendőrséggel. A bejáratokban mindenkit ellenőriznek, ez motozásból áll, sőt a táskák tartalmát is megvizsgálják. Ennek során az üvegeket és a palackokat elveszik. A klub illetékesei a mérkőzések előtti napokban a korábbitól sokkal konkrétabb egyeztetéseket végeznek a vendégegyesületek képviselőivel annak érdekében, hogy információkat gyűjtsenek az őket várhatóan elkísérő szurkolókról, az érkező nézők számáról és a biztonság fokozása érdekében a lelátói elszeparálásuk után megkülönböztetett figyelemben részesítik őket.

ÉM-KT


Nincs hírük

A DVTK Jegesmedvék háza táján azt nem tudják, hogy a nagyságrendekkel kevesebbel ugyan, de szintén megbüntetett HKM Zloven is él-e a fellebbezés jogával. Erről a piros-fehéreknek minden bizonnyal csak az eljárás befejeződése után lesz információjuk.



[related-post post_id="3993520"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!