DVTK Jegesmedvék: Kilencven kevés, száz kell

Miskolc - Csütörtökön ismét Szlovákiában szerepel a DVTK Jegesmedvék Tipsport Ligában szereplő hokicsapata.

Miskolc - Csütörtökön ismét Szlovákiában szerepel a DVTK Jegesmedvék Tipsport Ligában szereplő hokicsapata.

A piros-fehérek csütörtökön 17 órától az MsHK Zilina vendégeként a zsolnai Garmin Arénában lépnek jégre. A miskolciak rossz passzban vannak, hiszen zsinórban ötször szenvedtek vereséget, de a mondás szerint minden rossz sorozat megszakad egyszer.

A legjobb kell

– Az egész csapat átérzi a zsolnai találkozó fontosságát – jelentette ki Glen Hanlon, a diósgyőriek kanadai vezetőedzője, aki hozzátette: – A csütörtöki mérkőzés nagyszerű lehetőség arra, hogy visszataláljunk a győzelem útjára. Mindenképpen feledtetni szeretnénk az elmúlt fordulók csalódást keltő eredményeit, ennek pedig a legjobb módja az, hogy fegyelmezett játékkal elhozzuk a három pontot a Felvidékről. Az első, egymás elleni összecsapáson 6-2-re nyertünk hazai környezetben, ebből az eredményből azért nem indulhatunk ki, mert azóta mindkét együttes sokat fejlődött és fontos tapasztalatokat szerzett. Ahhoz, hogy ezúttal is sikeresek legyünk a legjobb játékunkat kell nyújtanunk a jégen.

Gyorsabban reagálnak

A játékosok közül ezúttal Láda Balázst, a diósgyőriek régi motorosát arról kérdeztük, hogyan értékeli eddigi szereplésüket.

– Lövésszámban, vagy a minőségi gólhelyzetek kidolgozásában nem vagyunk lemaradva a mezőnytől – válaszolta a védő, majd hozzátette: a legutóbbi hazai meccsüket kivéve, mert a Nyitra ellen csak tizennégyszer célozták meg a kaput. – A múlt vasárnap például jobban játszottunk, mint a MAC Újbuda ellen, nagyon akartunk, sokáig uraltuk a meccset, 1-0 után kevés hiányzott a 2-0-ás előnyünkhöz, aztán fordult a kocka. A vereségtől elvonatkoztatva: a szlovákok tőlünk gyorsabban reagálnak az egyes szituációkra. Az statisztikai tény, hogy ha mi hibázunk, akkor ők általában büntetnek, de az a tétel visszafelé csak ritkán igaz. Arra is rájöttünk, hogy minimalizálni kell a kiállításaink számát, mert az emberhátrányos védekezés elfárasztja a csapatot, utána pedig nem marad elég energiánk a góllövésre. A kudarcainkat egyébként véletlenül sem fogjuk a sok utazásra: az Erste Ligában is sokat kellett buszra ülnünk, a magyar alapú pontvadászaton viszont a győzelmekhez elegendő volt nyolcvan, vagy éppen kilencven százalék, a szlovák ligában pedig száz kell a sikerekhez.

Időre van szükségük

Láda Balázs ezután így beszélt: tévedtek azok, akik azt gondolták, hogy most rongyosra vernek mindenkit, ők ugyanis tisztában voltak ennek az ellenkezőjével.

– A vereségek után persze csalódottak vagyunk, de ha jó játékkal kapunk ki a tőlünk erősebb ellenféltől, akkor nem szomorkodunk, elismerjük riválisaink képességét – folytatta a hátvéd. – Vegyük a legutóbbi fiaskónkat: a Nyitra szlovák élcsapat, nekünk pedig még idő kell ahhoz, hogy megszokjuk és felvegyük a tempót. Egy szó, mint száz: minden meccsen igencsak pörögnie kell a lábainknak.

Ami pedig a zsolnai meccset illeti: a Jegesmacik itthon megverték aktuális ellenfelüket, de ebből Láda Balázs szerint nem indulhatnak ki. Akkor lesz esélyük a pontszerzésre, ha alaposan összekapják magukat és jó százalékban használják ki kínálkozó ziccereiket, továbbá lecsapnak a hazaiak bakijaira, mert hibázásra minden csapat hajlamos.


Változások

Televíziós közvetítések miatt két miskolci mérkőzés időpontja is megváltozott. Az október 28-ra kiírt DVTK Jegesmedvék – MHk 32 Liptovsky Mikulás meccs 17.30-kor, a november 2-i DVTK Jegesmedvék – HK Poprad találkozó pedig ugyancsak 17.30-kor kezdődik.



[related-post post_id="4017557"]

[related-post post_id="4016363"]

[related-post post_id="4010923"]

[related-post post_id="4009216"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!