Elődöntős lett a DVTK Jegesmedvék

Miskolc - Negyedik sikerükkel a Jegesmedvék véget vetettek az Erste Liga negyeddöntős párharcának.

Miskolc - Negyedik sikerükkel a Jegesmedvék véget vetettek az Erste Liga negyeddöntős párharcának.

A jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében kedden este megrendezett Fehérvári Titánok – DVTK Jegesmedvék találkozó újra vendéggyőzelmet ígért, az összesítésben 3-0-ra vezető piros-fehérek pedig igazolták is a papírformát, ismét győztek, és mivel a továbbjutáshoz szükséges negyedik sikert is begyűjtötték, elődöntősnek vallhatják magukat.

Kulmala kezdte

A hazaiaknál ezúttal az a Gyenes állt a ketrec elé, aki sokáig a vendégek kapusa volt, míg a diósgyőriek hálóját a „főportás” Adorján védte. A szokásos tapogatózás után az első kiállítást akadályozásért Vehmanen kapta, viszont ami nem sikerült a miskolciaknak előnyben, az bejött öt-öt ellen. A 8. percben Kulmala közelről betermelte a korongot a kapuba (0-1), ezzel megadta az alaphangot, érlelte a továbbjutást. A hazaiak erőtlen akciókat vezettek, körülményesen vitték fel a korongot, míg Magosiék olajozottan építkeztek és minden idegszálukkal arra törekedtek, hogy növeljék előnyüket, erőfeszítéseiket azonban annak ellenére nem kísérte siker, hogy a kapura lövések aránya 4:17 volt.

Lélektani előny

A második harmad Sakaris büntetésével indult, a védőn ugyanis túljutott a Titánok egyik játékosa, akit akadályozott, a játékvezetők pedig felemelt kezükkel rögtön jelezték a szabálytalanságot. Emberhátrányos helyzetét simán kihúzta a vendégtársaság, amely megőrizte minimális fórját. A 31. Szallert bottal lökésért szólították le a jégről és a négy az öt elleni szituációt gólra váltotta Mikael Tisell együttese. Ütőről ütőre járt a játékszer, majd Miskolczi tálalt Magosi elé, a válogatott csatár pedig oldalról 0-2-re javította a táblán az állást. Nem sokkal később Kulmala fogásért kapott két perces „szobafogságot”, de társai védőmunkából jelesre vizsgáztak. A második szünet előtt a csíkos ruhások kiszúrták, hogy Kiss-Ruck botjával magasan hadonászott és kiküldték érte százhúsz másodpercre, a Macik viszont beküldték legjobb büntetésölő embereiket, akik elvégezték a rájuk szabott munkát. Amikor letelt a fegyelmezés ideje, már csak 21 másodperc kellett a dudaszóig és ekkor Tóth A. úgy gondolta, hogy felteszi az i-betűre a pontot: Hajós átadását bevágta (0-3), így csapata óriási lélektani előnnyel vonulhatott a melegedőbe.

Magosi: végleges

A magába roskadt Fehérvár a helyét kereste a küzdőtéren, a DVTK viszont a kaput kereste és a 42. percben Miskolczi közeli ütése révén meg is találta (0-4). Ekkor már régen biztos volt, hogy a hazai csapat nem tud visszajönni a meccsbe. A 46. percben Kulmala újra mattolt (0-5), két perccel később pedig Tóth A. már fél tucatra növelte a két gárda közötti különbséget. Magosi sportszerűtlen magatartása miatt végleges fegyelmit kapott, ez azonban legfeljebb számára szépséghiba. A vendégek nagy tudásbeli fölénye úgynevezett meccsnullt eredményezett, azaz kapott gól nélkül diadalmaskodtak és kerültek tovább.



Jegyzőkönyv

Fehérvári Titánok – DVTK Jegesmedvék 0-6 (0-1, 0-2, 0-3)

Székesfehérvár, 154 néző. V.: Varjú, Mayer G. (Kormos, Kis-Király).

Fehérvári Titánok: Gyenes – Imre P., Vehmanen, Ainsworth, Részegh, Schoenmakers – Reiter, Sándor F., Balogh B., Kocsis, Varga B. – Láday, Szaller, Kiss P., Mazzag, Szita – Takács, Vizi, Hamvai, Kiss Zs., Péter B. – Kornakker (k). Edző: Kóger István.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Joe, Kiss-Rusk, Magosi 1 (1), Galanisz (2), Miskolczi 1 (1) – Láda B., Rantanen, Pavuk (1), Kulmala 2, Sakaris (1) – Vojtkó, Bernáth, Ritó (1), Tóth A. 2 (1), Hajós (1) – Köllő, Albert T., Tóth G. – Kiss B. (k). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Kiállítások: 6 perc, ill. 6 perc + végleges fegyelmi (Magosi).

Kóger István: – A nagyobb tudás előtt fejet kellett hajtanunk. Gratulálok a DVTK-nak a jó játékhoz és a továbbjutáshoz.

Mikael Tisell: – Ezen az esten nagyon jól ment nekünk a játék. Érezhető volt a csapaton, hogy nem akarja tovább húzni a párharcot és 4-0-ra kíván nyerni. Elégedett vagyok a fiúk teljesítményével, amely az első harmadban ugyan még picit akadozott, de az idő múlásával egyre jobban belelendültünk. Most lesz néhány napos, meccsek nélküli szünetünk, ezért szerdán pihenőt kapnak a sportolók, csütörtöktől pedig már keményen folytatjuk a felkészülésünket az elődöntőre.

A négy győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-0 a DVTK Jegesmedvék javára.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!