DVTK Jegesmedvék: A kötelező győzelem kipipálva

Miskolc - A listavezető diósgyőriek a várakozásnak megfelelően legyőzték a sereghajtó együttest.

Miskolc - A listavezető diósgyőriek a várakozásnak megfelelően legyőzték a sereghajtó együttest.

A jégkorong Erste Liga keretében a DVTK Jegesmedvék együttese az évad 16. meccsét játszotta vasárnap. A listavezető piros-fehérek a sereghajtó, vagyis a 9. helyezett osztrák Vienna Capitals második számú csapatát fogadták, ami nem egyenlő, nem tévesztendő össze az osztrák jégkorong ligában a legerősebbek egyikeként számon tartott együttessel, lévén a fekete-sárgák Miskolcra lerándult gárdájában többségében fiatalok kaptak bizonyítási lehetőséget.

Akik a meccs első harmadában éltek is ezzel. Azok a DVTK drukkerek, akik arra számítottak, hogy gólzápor lesz a mérkőzés elejétől az eddig mindössze egy győzelmet elért sógor együttes ellen, azoknak csalatkozniuk kellett. Ugyanis a hazai együttes nem tudott az első harmadban a kapuba találni, még úgy sem, hogy kétszer két perc erejéig emberfórban játszhatott. Persze a fölény megvolt, a kapuralövések számában megmutatkozott a diósgyőri dominencia, de a gól csak nem akart összejönni.

Erre a 25. percig várni kellett, ekkor Magosi passzát Miskolczi küldte a gólvonal mögé, akkor, amikor egy hazai kiállítás után eggyel kevesebben voltak a jégen. Amilyen sokára született meg az első hazai találat, olyan gyorsan jött a második, másfél perccel az első után Ritó átadását követően Sakaris is eredményes volt (2-0), és így a 27. minutában, akik addig esetleg idegeskedtek volna a miskolciak közül, megnyugodhattak. Izgalom csak csak a játékrész utolsó másodperceiben adódott, amikor a dudaszó elhangzásának idején Capitals gólt ítéltek a játékvezetők, egy olyan lövés után, ami az oldalhálót találta el, és ezt követően perdült ki a korong a kapu elé. És amíg a csapatok az öltözőbe mentek pihenni, addig a játékvezetők a zsűriasztalhoz járultak egy kis videózásra, és mivel ennek során belátták, hogy tévedtek, így maradt a kétgólos hazai előny.

A harmadik játékrész elején a meccs negyedik emberfórját kapta a vendég együttes, de nem nagyon tudtak ezzel sem mit kezdeni, olyannyira nem, hogy Galanisz, a 46. percben, egy megugrás után az osztrák csapat kapujának jobb oldalába bombázta a harmadik Maci gólt, amikor eggyel kevesebben voltak a pályán. A kötelező győzelem kategóriába tartozó összecsapáson a tartással játszó vendégek az 52. minutában szépítettek, Kruckovyc révén (3-1), ami előtt és után az emberhátrányos védekezést gyakorolhatták a Jegesmedvék, illetve Kiss B. kapust helyezték teszt üzemmódba. Viszont a hátralévő időben az eredmény már nem változott, annak ellenére sem, hogy a Macik előtt a hajrában több lehetőség adódott.

- ÉM-BCS -


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – EV Vienna Capitals II.

3-1 (0-0, 2-0, 1-1)

Miskolc, 400 néző. V.: Salánkai, Varjú (Kormos, Váczi).

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. – Rusk, Leppanen, Galanisz 1, Magosi (1), Miskolczi 1 – Rantanen, Ruikka, Pavuk, Sakaris 1, Vas – Joe, Vojtkó, Kulmala, Tóth A., Hajós – Albert T., Köllő, Berta, Ritó (1), Tóth G., Adorján (k). Vezetőedző: Mikael Tisell.

EV Vienna Capitals II.: Tschrepitsch – Kuqali, Piff, Schlögl (1), Szabad, Thalhammer – Karitnig, Kruckovyc 1, Loik, Nissner, Ranftl – Bolterle, Wolf, Artner, Maxa, Preiser – Leitner, Janisch, Maxa, Schönwetter, Maros (k). Vezetőedző: Christian Dolezal.

Kiállítások: 14 perc, ill. 10 perc.

Mikael Tisell: – Vannak ilyen nehéz, kötelező győzelmek. Az ellenfél az első harmadban nagyon keményen küzdött, mi pedig nem tudtunk gólt lőni. A következő mérkőzésen sokkal élesebbnek kell lennünk. De a megszerzett 3 pontnak örülünk.

Christian Dolezal: – Tudtuk, hogy a miskolci csapat sok meccset játszott, így bíztunk abban, hogy jól tudunk ma szerepelni ellenük. Az első harmadban jól védekeztünk, de támadásban nem tudtuk azt nyújtani, amit vártam. Két emberelőnyös gólt kaptunk, ami a fiatal játékosok tapasztalatlanságából adódott. Az előző miskolci meccshez képest sokat léptünk előre.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!