Nehezen, de hozták a kötelezőt a DVTK Jegesmedvék

Miskolc - Folytatta sikerszériáját a DVTK Jegesmedvék Erste ligás jégkorongcsapata.

Miskolc - Folytatta sikerszériáját a DVTK Jegesmedvék Erste ligás jégkorongcsapata.

A hazaiak ezúttal nélkülözték Galaniszt, az első sor gólerős csatára ugyanis könyöksérülése miatt kihagyta a találkozót, amelyen előre borítékolni lehetett a Macik győzelmét.

Sakaris közelről

Lesekkel és rossz passzokkal indult a találkozó, lövés és gólhelyzet sokáig nem alakult ki. A 7. percben Rusk fogásért kapta a meccs első kisbüntetését, ezt átvészelték Magosiék, aztán a bírák kiosztottak egy szóló és egy páros kiállítást, a 0-0 azonban szilárdan tartotta magát. A 12. percben Láday az ajkát fájlalva lekorcsolyázott, előtte azonban nagyot esett. Az első abszolút lehetőséget a 19. percben gólra váltották a piros-fehérek, ekkor Sakaris közelről lőtt a kapuba (1-0), így a várttól halványabb harmad miskolci előnnyel zárult.

A második harmad elején ügyes kombináció végén Vas ugyancsak közelről duplázott (2-0), és ettől kezdve váltott sebességet a vendéglátó. A 22. percben érdekes jelenet játszódott le a jégen. „Feltételes” gólt ért el a DVTK Jegesmedvék: Tóth A. a kapu mögül visszakorcsolyázott, majd jobbról, éles szögből lőtt, a korong pedig valószínűleg a hálótartó vasról pattant ki. A játékvezetők nem látták az esetet, a meccs is tovább csordogált, az egy perccel későbbi első játékmegszakításkor azonban a síposok kimentek tévézni, megnézték az esetet és visszamenőleg megadták a csatár találatát (3-0).

Ekkor valószínűleg megnyugodtak Pavukék és a Titánok kétszer is mattolták őket Hamvai és Vehmanen révén (3-2), hol közelről, hol középtávolról, emberfórból leadott lövésekkel, így váratlanul ismét nyílttá vált a már eldőltnek hitt összecsapás. A 32. percben öt a négy ellen passzolgathattak a diósgyőriek. Már nem volt sok hátra a kiállításból, amikor Leppanen a kék vonal közeléből küldött egy bombát, a játékszer lepattant Kornakkerről, Magosi lesipuskásként lecsapott rá és a ketrecbe ütötte (4-2). Még nem ért véget a gólgyártás, a 35. percben újra feljebb araszoltak a székesfehérváriak, akik szintén emberelőnyből, Ainsworth találatával kozmetikáztak egyet az eredményen (4-3).

Fizikai csata

Nagy iramot és küzdelmet, de némi csapkodással fűszerezett hokit hozott az utolsó felvonás. A Jegesmacik az idegnyugtató ötödik gólért hajtottak, a Titánok a negyedikért. Ami a 47. percben még nem sikerült Sakarisnak, az a 48.-ban bejött szemből, pár lépésről Kulmalának (5-3), de még nagyon sok volt hátra. Sakarist kiállították botra ütésért és ebből már csak két másodperc volt hátra, amikor Reiter kiszúrta magának a Kiss B. jobb keze és a jobb kapuvas közötti pár centimétert (5-4).

Nem sokkal később Ritó már megcsinálta a nehezét, de az i-re nem tudta feltenni a pontot. A hajrá nagy kapaszkodást, vendég időkérést és a Titánok kapusa mezőnyjátékosra váltását hozta. Korongot szereztek a hazaiak, elszaladtak és az akció végén Magosi betette az utolsót (6-4). A várttól azért született meg nehezebben a DVTK Jegesmedvék sikere, mert tagjai sok kiállítást szedtek össze és emberhátrányban három gólt is kaptak.

- ÉM-KT -


Jégkorong: Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – Fehérvári Titánok 6-4 (1-0, 3-3, 2-1)

Miskolc, 910 néző. V.: Juhász G., Soós D. (Berkesi, Vincze).

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. – Leppanen (1), Rusk, Magosi 2, Kulmala 1, Miskolczi (1) – Rantanen (1), Láda B., Pavuk (1), Vas 1 (1), Sakaris 1 (1) – Gőz (2), Joe, Tóth A. 1, Berta, Ritó – Vojtkó, Bernáth, Köllő, Albert T., Tóth G. – Adorján (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Fehérvári Titánok: Kornakker – Vehmanen 1, Szabó B., Antilla (2), Mazzag, Hamvai 1 – Reiter 1, Láday, Balogh B., Prácser, Erdei – Szaller, Takács B., Schoenmakers, Ainsworth 1 (1), Szita (2) – Sándor F., Antal A., Péter A., Kiss P., Kocsis (1) – Gyenes (kapus). Vezetőedző: Kóger István.

Kiállítások: 12 perc, ill. 10 perc.

Mikael Tisell: – Tartottam ettől a találkozótól, elsősorban a sorozatterhelés miatt. Ugyan végig koncentráltan játszottunk, emberhátrányban azonban többször kockázatos megoldásokat választottunk és ezt ellenfelünk megbüntette.

Kóger István: – A meccs előtt azt mondtam a játékosoknak, hogy nem érdekel az eredmény, ettől függetlenül 22 vagány játékost akarok a jégen látni. Most bemegyek az öltözőbe hozzájuk és megemelem előttük a kalapomat, kitűnő teljesítményt nyújtottak.



[related-post post_id="3648329"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!