Kontinentális Kupa - Kiütéssel kezdtek a Macik

Brassó, Miskolc - A romániai Brassóban péntek délután megkezdődött a jégkorong Kontinentális Kupa csoportselejtezője.

Brassó, Miskolc - A romániai Brassóban péntek délután megkezdődött a jégkorong Kontinentális Kupa csoportselejtezője.

A C csoport első fordulójában a verhető kategóriába tartozó spanyol alakulattal találkozott a DVTK Jegesmedvék gárdája, amely igazolta a papírformát. A kezdéskor „szűk családi kör” ült a lelátón, a szurkolók döntő része pedig miskolci volt.

Az első 20 percben

A mérkőzés sorsa már az első harmadban eldőlt. A 9. percben Gőz átadását Miskolczi közelről vágta a kapuba (0-1), majd egy emberhátrányt megúsztak az ibériaiak. A 14. percben a piros-fehérek két ásza összehozta a másodikat: Galanisz asszisztjából Magosi passzolt a kapuba (0-2). Másfél perccel az első dudaszó előtt emberfórba kerültek a Jegesmacik, az utolsó szót pedig Joe mondta ki (0-3).

Mivel a pálya gyakorlatilag felbillent, a második húsz percet sem kellett végigizgulniuk a miskolciaknak. Kiállításokat követően a 35. percben Sakaris öt a négy ellen volt eredményes (0-4), aztán 46 másodperccel később jött az újabb borsodi találat, amelyet csatárok (Tóth A. és Kulmala) készítettek elő a védő Joe-nak (0-5). A felvonás végén a San Sebastian két játékosa is kisbüntetést kapott, de ezekből nem jött össze a hatodik gól.

Tartalékoltak

A zárófelvonásban erőlködés nélkül, kényelmes tempóban játszottak a diósgyőriek, akik szemmel láthatóan tartalékolták erejüket a folytatásra. Ennek ellenére emberhátrányból (ebben a szakaszban feltűnően sok, négy büntetést kaptak) többször is eredményesek lehettek volna. A spanyolok sokkal szerényebb tudására jellemző, hogy egyik játékosuk a hajrába kiugrott, szólója közben azonban elcsúszott, így a lövésig sem jutott el, pedig már csak Adorján tornyosult előtte.


Jegyzőkönyv

Txuri Urdin San Sebastian (spanyol) – DVTK Jegesmedvék 0-5 (0-3, 0-2, 0-0)

Brassó, 130 néző. V.: Gergely, Kaczmarek (Bandi, Csata).

Txuri Urdin San Sebastian: Alcaine – Klepac, Mrna, Gavilanes, Puyuelo, Solorzano – J. Vea, Kortabitarte, Fuentes, Lantos, Munoz – A. Vea, Lasuen, Moran, Arrabas, Cabra – S. Vea, Mairal, Alberdi, Aizpurua, Sokolov – Etxeberria (kapus). Vezetőedző: Luis Marcelino.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Rusk, Leppanen, Galanisz (1), Miskolczi 1, Magosi 1 – Rantanen, Láda B. (1), Pavuk, Vas, Sakaris 1 – Gőz (2), Joe 2, Ritó (1), Tóth A. (1), Kulmala (2) – Vojtkó, Albert T., Köllő, Berta, Tóth G. – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Kiállítások: 12, ill. 12 perc.

Luis Marcelino: – Hamar eldőlt a pontok sorsa. A jobb magyarok gyorsan jelentős előnyt gyűjtöttek, mi pedig a becsületgólig sem jutottunk el.

Mikael Tisell: – A szokásosnál kicsit lassabb mérkőzés volt, de egy ilyen torna első meccsének tökéletesen beillett, sikerült kicsit átmozgatni magunkat. Az első harmaddal elégedett vagyok, a második játékrésztől kicsit leült a játék tempója, ám összességében nincs okom a panaszra. Már a szombati fellépésünkre koncentrálunk.

A csoport második meccse, a Corona Brasov (román) – Crvena Zvezda (szerb) találkozó eredménye:

Corona Brasov (román) – Crvena zvezda (szerb) 8-4 (5-1, 1-1, 2-2)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!