Kontinentális Kupa: Brassóba mennek októberben a Jegesmedvék

Miskolc - Elkészítették a 2017/2018-as jégkorong Kontinentális Kupa csoportbeosztását.

Miskolc - Elkészítették a 2017/2018-as jégkorong Kontinentális Kupa csoportbeosztását.

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség szombati, mintegy háromórás pozsonyi eseményén a szervezet képviselői nemcsak a csoportbeosztást, hanem a torna lebonyolítási rendjét is elkészítették. A DVTK Jegesmedvék csapata idén nem szállt ringbe azért, hogy csoportmérkőzéseket játsszanak Miskolcon a népkerti jégcsarnokban, hogy rendező legyen (a brassóiak, és a lett főváros csapata, valamint a lengyelországi Tychy viszont igen), így az biztos volt, hogy Galaniszék határon túl küzdenek meg a továbblépésért a második fordulóban. Aztán a sorsolás során kiderült, hogy a Mol Liga címvédője és magyar bajnok borsodiak október 20. és 22. között Brassóban harcolnak meg három riválissal: a házigazdákkal, a spanyol San Sebastiannal, valamint az első selejtezőkör továbbjutójával (ez a legnagyobb sansszal a szerb Crvena zvezdának lehet). A DVTK Jegesmedvék továbbjutás esetén az olaszországi Rittenben folytathatnák a küzdelmeket.

Vélhetőleg az utolsón

– Elsőre könnyűnek tűnhet a sorsolásunk, könnyebbnek, mintha a másik négyesbe kerültünk volna, de… – kezdte lapunknak adott nyilatkozatát Nagy Ádám, a DVTK csapatmenedzsere, aki így folytatta: – A Brassó hazai környezetben biztos, hogy kemény ellenfél lesz, abból kiindulni, hogy a Mol Ligában hányszor vertük meg őket tavaly, nem érdemes. Ők is dolgoznak a keretük megerősítésén, az előző évi csapatuk gerince maradt, és próbálják még hozzájuk igazolni a légiósokat. Az időrendet később készítik el, valószínűleg, mivel mi voltunk az első helyen kiemelve és ők a másodikon, az utolsó játéknap fogunk találkozni belük, biztosan telt ház előtt. A San Sebastianról nincs sok információnk, ők a spanyol bajnokok, és a pontvadászatuk egy fejlődő bajnokság. Két éve, amikor mi rendeztünk csoportselejtezőt, találkoztunk az akkor aranyérmes CH Jacával és 10-2-re győztünk. Nyilván szeretnénk továbbjutni, de nagy alázattal kell majd mindhárom meccsen játszanunk.

A Kontinentális Kupa idei sorozatában 17 csapat indul, és a végső győztest – miként az előző évben is – meghívhatják majd a Bajnokok Ligájába a következő szezonban. A pozsonyi csoportbeosztón az is kiderült, hogy Izlandról első alkalommal csatlakozik együttes nemzetközi klubsorozathoz.



A sorsolás

1. kör (szeptember 29–október 1.):

  • A-csoport (Belgrád, Szerbia): Irbis-Skate Sofia (bolgár), Crvena zvezda (szerb), Zeytinburnu Istanbul (török), Esja Rejkjavik (izlandi).
  • 2. kör (október 20–22.)

  • B-csoport (Riga, Lettország): GKS Tychy (lengyel), HC Donbass (ukrán), Kurbads Ogre (lett), Narva PSK (észt).
  • C-csoport (Brassó, Románia): DVTK Jegesmedvék, Corona Brasov (román), Txuri Urdin San Sebastian (spanyol), az A-csoport győztese.
  • 3. kör (november 17–19.)

  • D-csoport (Rungsted, Dánia): Rungsted Ishockey (dán), Sheffield Steelers (brit), Yunost Minsk (fehérorosz), a B-csoport győztese.
  • E-csoport (Ritten-Renon, Olaszország): Ritten Sport (olasz), Grenoble Brulerus de Loups (francia), Nomad Astana (kazah), a C-csoport győztese.
  • 4. kör (január 12–14.)

  • Döntő (a fináléba jutott csapatok pályázhatnak a rendezésre): D-csoport 1., E-csoport 1., D-csoport 2., E-csoport 2.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!