Jegesmedvék vs. MAC - Legek rangadója a Népkertben

Miskolc - Hokirangadót játszanak péntek este a miskolci jégcsarnokban: a Macik a MAC Budapestet fogadják.

Miskolc - Hokirangadót játszanak péntek este a miskolci jégcsarnokban: a Macik a MAC Budapestet fogadják.

A jégkorong Mol Liga keretében 18 óra 30 perctől legnagyobb riválisával méri össze tudását a DVTK Jegesmedvék együttese, amely visszavágásra készül, hiszen a két csapat közötti, korábban a fővárosban rendezett összecsapáson a MAC győzött.

Egyenlő erők küzdelme

– Nagyszerű jégkorongot láthat majd a közönség, ez szinte bizonyos – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Douglas Bradley, a piros-fehérek vezetőedzője. – Különleges csata lesz, már csak azért is, mert ellenfelünk rendelkezik a liga legjobb támadósorával és a második legjobb védelemmel, míg esetünkben ez fordított: miénk a legjobb védelem, míg a támadásokat illetően „ezüst­érmesek” vagyunk. Mindezt még azzal tudom fokozni, hogy a MAC tagjai nagyon jól tartják a korongot a semleges harmadban is, erősségük az építkezés, vagyis nekünk a maximumot kell nyújtanunk ahhoz, hogy sikerrel vegyük ezt a meccset. A számok és a mutatók összegzése után kiviláglik, hogy egyenlő erők csapnak össze, és ilyen esetekben a pillanatnyi forma dönthet. Mi fejben már a hétfő esti, Csíkszeredán sikerrel megvívott fellépésünk után, amikor felszálltunk a buszra, nyomban megkezdtük felkészülésünket a MAC Budapest csapatára.

A tréner ezután kérdésre válaszolva megjegyezte, hogy az alapszakasz végkimenetele szempontjából sorsdöntőek lehetnek az egymás elleni eredmények, ugyanis a DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest csapata egyaránt kiemelkedik a mezőnyből.

Douglas Bradley-t „szembesítettük” a kispadi sajátosságokkal is. Azzal, hogy a fővárosiakat az a Majoross Gergely dirigálja, aki a Jegesmedvékkel korszakot alkotott, mindent megnyerve helyi hokitörténelmet írt, erre a miskolciak szakvezetője így reagált:

– Az kétségtelen, hogy ez a tény egy kis előnyt jelenthet számukra. Majoross kollégám ugyanis tisztában van a legtöbb miskolci játékos erősségével és gyengéjével, jól ismeri volt tanítványait és ezt esetleg ki tudja használni.

Kemény meccs lesz

A játékosokat ezúttal az a Sági Martin képviselte a klub sajtótájékoztatóján, aki Csíkszeredán remekelt, három gólja mellett egy találat-előkészítője is volt.

– Ezek a romániai túrák mindig nagyon nehezek – jegyezte meg a fiatal csatár. – A rengeteg utazás mellett a körülmények sem mindenhol jók, de nekünk, mivel profik vagyunk, még a természet erőivel is fel kell vennünk a harcot. Kilenc pontért utaztunk a három mérkőzésre, tervünket valóra váltottuk, a mellékes dolgok pedig már nem számítanak. Ami a MAC Budapest alakulatát illeti: kemény meccset várok. Szeretnénk visszavágni a náluk elszenvedett vereségért, a rangadóra pedig a nézőknek érdemes lesz kilátogatniuk, elvégre a liga két legjobb csapata méri össze tudását. Hazai pályán játszunk, ez kedvező, viszont tudjuk, hogy nagy feladat vár ránk és csak az edzői utasításokat betartva harcolhatjuk ki a győzelmet. A felfokozott hangulat és a rangadójelleg ellenére azért megjegyzem, hogy szerintem a többiek elleni csaták is fontosak, a MAC-on kívül igencsak figyelni kell a Debrecenre és a Ferencvárosra is.

Sági Martin megjegyezte még, hogy ez az első felnőtt éve, így új fiúnak számít a csapatban és a ligában is:

– Örülök, hogy a DVTK Jegesmedvék gárdájában játszhatok, ezt egyenesen megtiszteltetésnek veszem. Jó edző irányításával fejlődhetek, és remélem, hogy a MAC ellen is kijön nekem a lépés.


A Mol Liga állása

1. MAC Budapest 18 13 1 2 2 80-35 43

2. DVTK Jegesmedvék 18 13 2 - 3 69-29 43

3. Újpesti TE 18 11 1 1 5 64-48 36

4. ASC Corona Brasov 21 9 4 - 8 69-58 35

5. Dunaújvárosi Acélbikák 18 9 1 2 6 68-52 31

6. Ferencvárosi TC 18 8 - 4 6 57-68 28

7. Fehérvári Titánok 19 4 5 4 6 53-66 26

8. Debreceni HK 17 7 1 1 8 61-52 24

9. Dunarea Galati 19 4 4 1 10 57-80 21

10. SC Csíkszereda 19 3 - 2 14 47-93 11

11. HK Beograd 19 2 - 2 15 48-92 8



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!