DVTK Jegesmedvék: Galanisz a ráadásban is betalált, két pontért

Miskolc - A pénteki Újpest ellen mérkőzés után, ismét a hosszabbításban dőlt el a Macik meccse.

Miskolc - A pénteki Újpest ellen mérkőzés után, ismét a hosszabbításban dőlt el a Macik meccse.

A jégkorong Mol Liga 22. fordulójában vasárnap este a DVTK Jegesmedvék együttese a romániai ASC Corona Brasov gárdáját fogadta. Előzetesen a hazaiak számítottak a találkozó esélyesének, és számukra az volt a tét, hogy egy győzelemmel meg tudják-e őrizni listavezető helyüket.

„Agyabugyálta”

A meccs elején előbb Magosinak, aztán Cianfrininek volt esélye arra, hogy a kapuba találjon, majd jött egy brassói emberfór, Szopos kiállítása után, és ekkor, ebben a két percben volt dolga rendesen Adorján kapusnak. De hiba nélkül őrizte a kapuját, majd az immár öt az öt elleni játékban megint Magosi és Johnston járt közel a gólszerzéshez. A hazaiak fölénye a 12. percben vezetett eredményre: Pavuk távoli lövésénél Magosi takarta a kilátást Tőke kapus előtt, így a korong a kapu bal oldalában kötött ki (1-0).

Nem sokkal később Láda B. növelhette volna a DVTK előnyét, majd Molnár Zs. szabálytalansága után Cianfrini gondolta azt, hogy neki kell igazságot tennie, és elkezdte agyabugyálni ellenfelét, aminek 2+2 perces kiállítás lett a jutalma. Az emberhátrányban játszó piros mezesek a játék újraindulása után nem sokkal a kapuba juttatták a korongot, de Pavuk lövésénél Magosi is a hálóban kötött ki, miközben elsodorta a ketrecet, a játékvezetők pedig nem láttak okot arra, hogy gólt ítéljenek.

Büntetések

A második játékrészben a Diósgyőr játszott igazán jól, de sokáig nem engedett a kezdeményezőszerepből, így jobbára a brassói harmadban közlekedett a korong. Aztán a 27. percben kétszer is Adorjánnak kell közbeavatkoznia, hogy góltól mentse meg csapatát. Két minutával később azonban már tehetetlen volt, Nagy Cs.-nek jobbról, a kék vonal közeléből eleresztett bombája a kapu bal oldalába zúgott (1-1). Új meccs kezdődött, DVTK presszióval, amelynek során levegővétel miatt még időt is kértek a vendégek a 34. percben. Egészen addig derekasan őrizték az állást, amíg a játékrész első emberfórját meg nem kapták a Macik. Picit nehezen álltak fel a hazaiak a támadó harmadban, de amikor végre sikerült Galanisz egy szép mozdulatsor végén bevágta a korongot a kapuba a 39. perc elején (2-1). Aztán jött még egy brassói kiállítás, majd Tóth A. és Bíró O. harca, ami állásból indult és fekve is folytatódott, és amit a játékvezetők, 2+10, ill. 2+2+10 perc büntetéssel díjaztak. Így összesen több mint egy percen át 5 a 3 ellen játszhattak a Jegesmedvék, de a ebből a második harmad végén csak 40 másodpercig.

A harmadik menetre áthúzódó kettős fórt, és az egyest sem sikerült kihasználnia a DVTK-nak. A piros-fehérek nagyon rajta voltak a harmadik találat betermelésén, de ez nem jött össze, majd Cianfrini újabb kiállítása után emberhátrányban a védekezésre kellett koncentrálniuk. Ezt sikerrel tették, viszont az 55. percben elaludtak, Gliga jobbról érkező átadását Rawlik bombázta a jobb alsó sarokba (2-2). A hajrában, egészen pontosan az 58. percben Sági két komoly gólszerzési lehetőségét Tőke ártalmatlanította, majd Ritó rontott ziccerben az utolsó előtti másodpercben, így a rendes játékidő döntetlenje után jöhetett a hosszabbítás.

Gólra váltotta

A 3 a 3 elleni játék egy percig sem tartott, mivel McDonald a hazai kapu előtt elvesztette a korongot, a leinduló Magosi, Galanisz páros közül utóbbi pedig gólra váltotta a ziccert (3-2). A DVTK ezzel tovább erősítette pozícióját listavezetőként, elsősorban annak köszönhetően, hogy ugyanezen az estén nagy riválisa, a MAC Budapest 6-3-ra kikapott a Dunaújvárosi Acélbikák vendégeként.


DVTK Jegesmedvék – ASC Corona Brasov (romániai)

3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 1-0) – hosszabbítás után

Miskolc, 500 néző. V.: Babic, Varjú (Kormos, Sipos).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Leppanen, Láda B., Magosi (1), Galanisz 2, Pavuk 1 (1) – Cianfrini, Gőz, Tóth A., Hajós, Johnston (1) – Vojtkó, Joe, Ritó, Miskolczi, Sági – Kuqali, Laczkó, Karda, Szopos, Albert T. – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Douglas Bradley.

ASC Corona Brasov: Tőke – Nagy I., Filip, Klempa, Gliga (2), McDonald – Rawlik 1, Bors, Tranca, Molnár Zs., Bíró G. – Nagy Cs. 1, Imecs, Zsók, Fodor, Petres Magor – Bíró O., Csíki, Péter Zs., Balázs Zs., Bíró M. – Polc (kapus). Vezetőedző: Martin Lacroix.

Kiállítások: 10+10 perc fegyelmi (Tóth A.), ill. 10+10 perc fegyelmi (Bíró O.).

Douglas Bradley: – Nagyon jó meccset játszottunk. Ezúttal is egy erős csapat volt az ellenfelünk, és örülök, hogy sikerült ellenük pontokat szerezni. Ebben a nehéz sorozatban most talán egy picit alacsonyabb energiaszinttel játszottunk, ezért is értékes ez az eredmény.

Martin Lacroix: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk, a liga egyik legjobb csapata ellen, két nappal azután, hogy Belgrádban nagyon rossz formát mutattunk. Most viszont igazi karakteres hokival rukkoltunk elő, így egy play-off meccsnek megfelelő csatát hoztunk össze, ami a szurkolóknak nagyon izgalmas lehetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!