DVTK Jegesmedvék: fordítás után a tabella élén

Miskolc - Becze két gólja után Magosi emberhátrányból szerzett góljával kezdett el felállni a Diósgyőr Dunaújvárosban.

Miskolc - Becze két gólja után Magosi emberhátrányból szerzett góljával kezdett el felállni a Diósgyőr Dunaújvárosban.

A jégkorong Mol Liga alapszakaszának féltávjánál, a 20. fordulóban a DVTK Jegesmedvék együttese a Dunaújvárosi Acélbikák gárdájának vendége volt hétfőn este. A két csapat ebben az évadban most először mérkőzött meg egymással a ligában, és ezen az összecsapáson a vendégek számára az volt a tét, hogy győzelmükkel a tabella élére állnak-e a MAC Budapest vasárnapi, Újpesti TE-vel szembeni botlása után (3-4).

A Dunaújváros – Diósgyőr meccs elején Duschek kapusnak kellett védenie a hazai oldalon, Tóth A. bombája után a hálóőrről a kapusvasra pattant a korong, az ellentámadásból viszont gólt szerzett az Acélbikák csapata. 2 az 1 ellen támadhattak a Fejér megyeiek, a játékszert terelgető Becze az elfekvő, és a passzsávot lezáró Gőz mellett nem keresett társat, hanem maga fejezte be az akciót, úgy, hogy a kapuba lőtt a 3. perc elején (1-0). A gólszerző örömében nekipattant a plexi palánknak, ami kitört, így perceken át szünetelt a játék, a csapatok az öltözőbe vonultak, amíg ki nem cserélték a megsérült műanyagot. Mivel a gyors szervíz 10 percen belül megtörtént, így nem kellett elrendelni a plusz 10 perces bemelegítést. Amikor pedig újra beejtették a korongot, a DAB ott folytatta, ahol abbahagyta, Adorjánnak kellett újra védenie, bravúrral hárítania Becze újabb próbálkozását. Tompán játszott a DVTK, a hazaiakban több volt lendület, és a meccs első kiállítását követően, amikor Gőz ment a kispadra az újvárosiak a második találatukat is megszerezték. Ismét Becze volt eredményes, a 11. percben a kékvonalról indulva körbe korcsolyázott egy védőt, majd Adorján kapust is, és közelről a kapuba lőtt (2-0). A gól után ismét nekipattintotta magát a plexi falnak, de most a műanyag keményebbnek bizonyult. A DAB pedig jobbnak, kezdeményezőbbnek, az első játékrészben, ezt igazolja, hogy a 18 lövésükre a túloldalról csak 11 érkezett válaszul.

A második

A második harmadot emberfórral kezdhette a Jegesmedvék együttese, de a másfél perces létszám fölény nem hozott eredményt, majd jött Ritó kiállítása és ezzel még nehezebb helyzetbe kerültek a vendégek. De ami nem nem fórban és egyenlő létszámban, az ment emberhátrányban, egy korongszerzés után az előre lóduló Galanisz szolgálta ki Magosit, aki kipúpozta a hálót a 23. percben (2-1). A folytatásban igyekezett visszavenni a kétgólos előnyt a pályaválasztó, volt is dolga elég Adorjánnak, de a DVTK kapusa jól melózott, és egymás után hárította a lövéséket. Aztán a DVTK is ,,megérkezett” a meccsbe, egyre több veszélyes támadást vezettek a miskolciak, és a 38. percben Pavuknak a kapu mögül visszatett korongját Johnston vágta be a ketrec bal oldalába (2-2).

A harmadik harmadban elején megkapta második emberfórját a Diósgyőr, mert a hazaiak túl sokan voltak a jégen, és ezzel esély mutatkozott arra, hogy a meccs kibillenjen az óvatos duhajkodásból. Aztán az újvárosiak szakvezetője billent ki a lelki nyugalmából, a kiállítás letelte után azt reklamálta a játékvezetőknél, hogy a vendégek cseréltek rosszul, de nem hittek neki, sőt, heves indultai miatt beküldték az öltözőbe, és két perces kisbüntetést is róttak csapatára. Ezt a 48. percben Magosi egy csodás mozdulattal váltotta gólra, a kapunak háttal állva volt eredményes (2-3). Aztán a győzelemre álló csapatnak kellett komoly védőmunkát kifejtenie, volt olyan is, hogy egy percen át kettős emberfórban kellett helytállniuk, és ezt eredményesen tették. Amikor elmúltak a kritikus másodpercek a gyors egymást követő három vendég kisbüntetés után, a hajrá izgalmai következtek. Újabb Acélbikák emberfórral. De gól ebből sem született, ahogy abból sem, hogy az utolsó fél percben levitték a kapusokat az újvárosiak, és hat mezőnyjátékos próbálkozott.

A meccset az komótos első harmadbeli játéka után felálló DVTK megérdemelten nyerte meg, és ugrott ezzel a tabella élére.


Jegyzőkönyv

Dunaújvárosi Acélbikák – DVTK Jegesmedvék

2-3 (2-0, 0-2, 0-1)

Dunaújváros, 400 néző. V.: Varjú, Németh M. (Soós D., Tichon).

Dunaújvárosi Acélbikák: Duschek – Hruby, Pfeil, Azari Zs., Cseter, Dansereau – Ölander, Ladygin, Becze 2, Borbás (1), Kaskov (1) – Lencsés, Lévai, Odnoga, Nagy M., Tanka – Pál Z., Léránt, Mátyásy, Koitmaa (kapus). Vezetőedző: Lee Gilbert.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Leppanen, Láda B., Magosi 2, Galanisz (2), Sági – Cianfrini, Gőz, Tóth A. Hajós, Johnston 1 – Vojtkó, Colin, Ritó, Miskolczi, Pavuk (1) – Kuqali, Laczkó, Karda, Szopos, Albert T., Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Douglas Bradley.

Kiállítások: 6 perc+20 perc fegyelmi (Gilbert), ill. 14 perc.

Strenk Hunor, másodedző: – Talán a srácok kicsit hátra dőltek 2-0 után, pedig hangsúlyoztuk az öltözőben, hogy nincs vége egy harmad után a meccsnek. Sajnálatos, hogy a végén az emberfórjainkból nem tudtunk gólt szerezni. Összegében egy jó meccset játszottunk, kár, hogy nem sikerült pontot szerezni.

Douglas Bradley: – Az első játékrészben mutatott játék nem tetszett, talán a pénteki meccs sokat vett ki belőlünk, viszont a második és harmadik harmaddal már elégedett voltam. Az emberhátrányos játékunk egész szezonban jó, ezt akarjuk tartani a folytatásban is.


Hétfői eredmény:

A MOL Liga állása:

1. DVTK Jegesmedvék 20 14 2 1 3 74-34 47 pont

2. MAC Budapest 20 13 2 2 3 86-41 45

3. UTE 20 13 1 1 5 72-54 42

4. Corona Brasov 22 10 4 - 8 79-61 38

5. Dunaújvárosi Acélbikák 20 10 1 2 7 75-57 34

6. Debrecen 19 9 1 1 8 74-57 30

7. FTC 20 8 - 4 8 64-82 28

8. Fehérvári Titánok 21 4 5 5 7 59-74 27

9. Dunarea Galati 22 5 4 1 12 64-96 24

10. SC Csíkszereda 21 4 - 2 15 53-97 14

11. HK Beograd 21 2 1 2 16 52-99 10



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!