Álomkezdés: padlóra küldte a DVTK Jegesmedvék a román bajnokot

Miskolc - Megkezdődött a jégkorong Mol Liga 2016/17-es idénye: a nyitányon nyertek a piros-fehérek.

Miskolc - Megkezdődött a jégkorong Mol Liga 2016/17-es idénye: a nyitányon nyertek a piros-fehérek.

A kezdés előtt sokan azt mondták, hogy ez a mérkőzés a magyar és a romániai bajnok összecsapása, így nem csupán két együttes, hanem egyenesen két ország hokikultúrája feszül egymásnak.

Új szelek...

A kivonuláskor meglehetősen szokatlan látványt nyújtottak a hazaiak, akik az egykori, sárga-fekete időkből megszokott motívumaikat végleg (?) maguk mögött hagyva immáron piros-fehérben pompáztak, még a nadrágjuk hajdani fekete színe sem emlékeztette a publikumot a korábbi évekre, ugyanis alsójuk is tűzpiros lett. Szót váltottunk a dicső múlt néhány, ,,ilyen-olyan" képviselőjével, s közülük többen nehezményezték, hogy a játékosok mezéről eltűnt a Jegesmedve logó (és láthatatlanul a sisakra került). Talán a rekkenő hőség számlájára írható, de a ház félig sem telt meg.

Először Cianfrini

A diósgyőri Macik fél perc alatt kétszer lőttek kapura, Magosi például egészen jó szögből célozhatott, de Lakosilba vágta a játékszert. A 6. percben, amikor mindkét oldalon csak négy-négy mezőnyjátékos volt a jégen, Cianfrini egészséges tenyerese kötött ki a háló bal oldalában (1-0), rögtön utána pedig Miskolczi szólója majdnem gólt eredményezett. A 11. percben Colin ütközött az előle menekülni próbáló vonalbíróval, majd reklamált, nem vette figyelembe, hogy a bíró a pálya tartozéka. A 13. percben 59 másodpercre kettős emberfórba került a hazai alakulat, de ebből semmit nem hozott ki a DVTK. Az első szünet előtti percek nem hoztak drámai pillanatokat, a folytatás viszont simán ment. Alig több, mint öt perc alatt, közelről, kavarodások, eladott és ottfelejtett korongok után sorrendben Johnston, Galanisz és Sági is úgynevezett könnyű gólt szerzett (4-0), így gyorsan biztossá vált, hogy a szezonkezdet olyan lesz, amelyet a ,,nagykönyvben" megálmodtak. A 30. perc egy alacsony szintű verekedésfélét hozott, a produkciót pedig még kiállítással sem honorálták a bírák.

Gyors gólok

Azt nem írhatjuk, hogy lerágtuk a körmeinket az izgalomtól, ezért azonban az erőtlen, színtelen és ,,szagtalan" galaciak voltak a felelősök. Kényelmes passzolgatás után jött is az ötödik találat (szerzője a 33. percben megint Johnston volt, így 5-0 lett), erre az eddig halk közönség is megemberelte magát néhány rigmussal. A 36. percben Irimiának egy ütközés után mindössze annyi ereje volt, hogy ,,leszédüljön" a pályáról, ezért tapsot kapott, majd az egészségügyi személyzet vette kezelésbe. Már csak 13 másodperc volt hátra a második húsz percből, amikor a szemfüles Magosi betermelte a hatodikat és ez már egyenlő volt a kiütéssel.

Nullra hozták

A 48. percben ismét kettős Maci-előny alakult ki és Láda B.-nek nem is okozott gondot, elegáns mozdulattal küldte a kapuba a korongot (7-0), ekkor elfogyott Teodor Mocanu vezetőedző türelme, időt kért, de ezzel ,,csúnyán" elkésett. Felbillent a pálya, úgy tűnt, mintha macska játszott volna a ,,döglött egérrel" a jégen. Mindössze az volt a kérdés, hogy hányat ütnek még a miskolciak, mert az még véletlenül sem lógott a levegőben, hogy beveszi a ketrecet a romániai alakulat. Nagyon simára sikerült a címvédő bemutatkozása.

Folytatás vasárnap

A DVTK Jegesmedvék együttese vasárnap 18 órától ugyancsak a miskolci jégcsarnokban szerepel, a 2. forduló keretében az Újpesti TE gárdáját fogadja.


Nem tartottak...

A szezon előtt elmaradt a hazaiak szokásos szurkolói ankétja és nem volt városi vonulás sem. Ennek okáról megkérdeztük Egri István klubelnököt, aki csak ennyit mondott: ,,Nincs ebben semmi különös, most így döntöttünk."


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – Dunarea Galati (romániai)

7-0 (1-0, 5-0, 1-0)

Miskolc, 660 néző. V.: Rencz, Kincses (Váczi, Muzsik).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Láda B. 1, Leppanen (1), Pavuk, Galanisz 1 (1), Magosi 1 (2) – Cianfrini 1, Colin (1), Hajós (2), Miskolczi, Tóth A. (1) – Laczkó, Vojtkó, Sakaris (1), Johnston 2 (1), Sági 1 – Bernáth, Ritó, Szopos, Popovics, Karda – Kiss B. (k). Vezetőedző: Doug Bradley.

Dunarea Galati: Lakosil – Góga, Durkech, Krajci, Lőrincz, Rusnák – Flinta, Bednár, Mihály E., Busbacher, Pál Z. – Pál Zs., Popa, Hildebrand, C. Munteanu, Irimia – Tamás N., I. Munteanu, Neagos, Szőcs – Popa (k). Vezetőedző: Teodor Mocanu.

Kiállítások: 6 perc, illetve 20 perc.


Doug Bradley: – Elégedett vagyok a győzelemmel, de látszódott, hogy még sok munkára van szükségünk, hogy a következő meccsekre is készen álljunk, hiszen elkövettünk néhány hibát is. Elpuskáztunk néhány emberelőnyt, látszik, hogy ezen a területen még dolgoznunk kell. Vasárnap jön a következő mérkőzés, szintén itthon, nem lesz könnyű csata, ebben a ligában egyik meccs sem az.

Teodor Mocanu: – A mai mérkőzésen szerettünk volna helytállni, ez sajnos nem sikerült a gyenge második harmad miatt. Sok volt a kiállításunk, ami azt mutatja, hogy fejben koncentráltabbnak, fegyelmezettebbnek kell lennünk a későbbiekben. Gratulálok a hazai csapatnak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!