Kalandos utazás, szoros DVTK Jegesmedvék vereség Zsolnán

Miskolc - A DVTK Jegesmedvék jégkorong csapata kalandos és hosszú utazás után, egy órás késéssel kezdte meg negyedik felkészülési mérkőzését. Egy kiegyenlített mérkőzésen, végig a győzelemért hajtva szenvedett szoros vereséget.

Miskolc - A DVTK Jegesmedvék jégkorong csapata kalandos és hosszú utazás után, egy órás késéssel kezdte meg negyedik felkészülési mérkőzését. Egy kiegyenlített mérkőzésen, végig a győzelemért hajtva szenvedett szoros vereséget.

Kalandos útja volt csapatunknak Zsolnára. Hiába indult el időben a csapat, Zsolnától alig 70 kilométerre egy kőomlás miatt vissza kellett fordulnia buszunknak, így egy közel 100 kilométeres kerülő után, több mint egy órás késéssel érkeztünk meg Zsolnára. A vendéglátók rugalmasságát ezúton is köszönjük, hiszen partnerek voltak abban, hogy egy órával később kezdődjön a mérkőzés, így csapatunk megfelelően be tudott melegíteni.

A közel 7 órás buszozás nem látszott meg a csapaton, nagy iramban kezdődött meg az összecsapás. A hazaiak egyből kezdeményezően léptek fel, és az első percekben beszorultunk és egy szép háromszögelés után a zsolnaiak megszerezték a vezetést. A harmad közepére kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, de ekkor megkezdődött a csapatunk ellen ítélt kiállítások sorozata. Az első kiállítást hamar követte a második, és 5-3 ellen kellett védekeznünk. A fiúk hősiesen blokkolták a lövéseket és már ekkor látszott, hogy Adorján Attila továbbra is remek formában van, az ellenfél nem tudta kihasználni a lehetőségeit.

A második harmad szinte teljes mértékben az emberhátrányok kivédekezéséről szólt. 8 percet töltöttünk emberhátrányban, de a zsolnai csapat egyetlen előnyét sem tudta gólra váltani, bámulatosan védekeztünk. Öt az öt elleni küzdelemben teljesen kiegyenlített játék zajlott. Egyszer mi is kaptunk egy emberelőnyös lehetőséget, de ezt mi sem tudtuk gólra váltani.

A záró játékrészben sem változott a játék képe. Újra többször hátrányba kerültünk, amikor pedig előnyben játszhattunk, hamar egalizálta a létszámot a játékvezetői hármas. Folyamatos játék zajlott, kevés játékmegszakítással. Adorján továbbra is remekül védett, a mi kontratámadásink lezárásába pedig mindig becsúszott valami apróbb hiba, így az ellenfél kapusát ritkán hoztuk nehéz helyzetbe. Az utolsó 5 percben csapatunk mindent egy lapra feltéve támadott az egyenlítésért, amelynek jutalma egy emberelőny lett kettő perccel a vége előtt. Csapatunk hamar felállt, záporoztak a lövések Tomek kapujára, de gólt nem sikerült szerezni. 30 másodperccel a vége előtt Doug Bradley időt kért, a kapust is levitte. Egy blokkolt lövést követően az ellenfélhez került a korong, akik nem hibáztak és üres kapura beállították a 2-0-s végeredményt.


Felkészülési mérkőzés

MsHK Zilina - DVTK Jegesmedvék 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Zsolna, 100 néző. Játékvezetők: Valach, Durmis, Sevcik

MsHK Zilina: Tomek (Mikolás) – Sykora, Huzevka, Matis, Brejcak, Tserenok – Rogon, Novotny, Stupka, Slovak, Kriz – Svihalek, Holovic, Rehak, Prokop, Gutwald – Svec, Ondrus, Gmitter, Nitriansky, Mendrej. Edző: Milan Jancuska.

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Pavuk, Galanisz, Magosi, Láda, Leppanen - Miskolczi, Hajós, Tóth, Cianfrini, Joe - Popovics, Ritó, Szopos, Lackó, Vojtkó - Albert, Benedek, Karda, Bernáth. Edző: Doug Bradley.

Gólok

1. harmad: Konecny (Svihalek) 5:23

3. harmad: Sykora (Huzevka) 59:43 üres kapura

Doug Bradley: - Kicsit bosszantó mérkőzés volt. Jobban kellett volna figyelnünk a kiállításokra, elől pedig többet kell lőnünk, pontosabbnak kell lennünk a befejezéseknél. Nagyon pozitív volt az emberhátrányos játékunk, de az már kevésbé, hogy ennyit ültünk a büntetőpadon. Tetszett a sárcok erőfeszítése, és a harmadik és negyedik soros játékosaink is jól szálltak be a mérkőzésbe. Összességében sok pozitívumot láttam a jégen, de veszíteni mindig kiábrándító. Hétfőn végre hazai közönség előtt is bemutatkozhatunk.

Forrás: dvtk.eu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!