BOON - Sport - DVTK

2019.04.11. 20:36

Öt újabb sportág a DVTK-nál

Miskolc - Újabb mérföldkőhöz érkezett a DVTK-család – ezzel a motóval tartottak csütörtökön sajtótájékoztatót.

Miskolc - Újabb mérföldkőhöz érkezett a DVTK-család – ezzel a motóval tartottak csütörtökön sajtótájékoztatót.

Teljesen benépesült csütörtökön délelőtt a miskolci City Hotel konferenciaterme, ahol megjelent a DVTK több neves sportolója, szakosztályi vezetője és edzője is. A rendezvényen elsőként Sántha Gergely, a DVTK fő támogatójának, a Borsodsport Invest Kft.-nek az ügyvezető igazgatója szólt a megjelentekhez:

– A fővároson kívüli sportklubok közül elsőként kaptuk meg a kiemelt vidéki nagyegyesület címet, ezzel a döntéssel régi vágyunk teljesült.

A klubvezető ezután arról beszélt, hogy másfél éves előkészítés után – a szakosztályi csatlakozásokat és a jelentős infrastruktúrális fejlesztéseket követően – nyerték el a titulust, így a budapesti kiemelt sportegyesületek mintájára kiemelt támogatásban részesülhetnek.

Arra a kérdésre, hogy a címmel mekkora nagyságrendű anyagi forráshoz jutottak, az elnök ezt felelte:

– A pontos összeget nem nevezzük meg, de több száz millió forintról van szó.

Lapunk még tavaly december 28-án számolt be arról, hogy a 2018. december 23-án született kormányhatározat értelmében „A sportegyesület sportszakmai többletfeladatainak támogatására” címen 220 millió forintos, az „Észak–Magyarországi labdarúgás utánpótlás képzési hálózatának működtetése” jogcímen 330 millió forintos állami támogatásban részesült a DVTK.

Lapunk a DVTK sok ,,szakosztályos" modelljéről, a klub szervezeti felépítéséről, annak változásáról is érdeklődött, válaszában ezt Sántha Gergely „még vegyesnek” nevezte.

Érzelmi kötődés

Szót kért Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, aki a DVTK-hoz való kötődést érzelmi tényezőnek nevezte, majd kijelentette:

– A klub a miskolci és borsodi identitásunk része, közösen éljük át a sikereket és a kudarcokat is. A Diósgyőrnek egyaránt lehet fanatikusan szurkolni és csalódottnak lenni, ezeket az érzéseket generációk élik meg. Évtizedes, vagy inkább évszázados álom, valósul meg azzal, hogy a klubnak biztos anyagi háttere legyen. A stabilitás egyik állomása a folyamatos bővülés, a sikeres műfajok csatlakozása. A nagy család több gyereket jelent, további távlatokat nyújt.

Dr. Szinay Attila, a klub birkózó szakosztálya felügyelő bizottságának elnöke azt az örömhírt osztotta meg hallgatóságával, hogy az összetartozás jegyében a DVTK hamarosan több funkciós sportcsarnokot kap, megoldódik a birkózók elhelyezése, az egészségügyi centrum pedig szintén fontos alkotó eleme lesz a klubnak, hiszen a sportolás az egészségről is szól.

- Berecz Csaba -


Jelenleg: tizenhárom+három+kettő

A DVTK jelenlegi szakosztályairól is szó esett. Sántha Gergely a labdarúgást, a kosárlabdát, a jégkorongot, a kézilabdát, a röplabdát, az asztaliteniszt, a cselgáncsot, a birkózást, a gyorskorcsolyát, a műkorcsolyát, a muaythait (küzdősport), a sakkot, az e-sportot sorolta ide, továbbá a dartsot, a kerékpárt és a triatlont is említette.

Ez utóbbi három, mint diósgyőri sportág most először hangzott el a nyilvánosság előtt. A klub által tegnap este kiadott közleményben a felsoroltak mellett további két új sportág, a kajak-kenu és az atléika is említésre került.

A DVTK-s sportágak (zárójelben a csatlakozás dátuma)

Labdarúgás (női labdarúgás: 2016 június 1.)

Kosárlabda (2013. február 21.)

Sakk (2014. augusztus 15.)

Birkózás (2015. január 23.)

Jégkorong (2015. július 22., női: 2017. december 13.)

Asztalitenisz (2015. szeptember 4.)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!