BOON - Sport - DVTK

2019.03.12. 10:14

Nem Diósgyőrben lesz a labdarúgó női Magyar Kupa döntő

Budapest, Miskolc - Az új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezik meg a női Magyar Kupa-­döntőt.

Budapest, Miskolc - Az új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezik meg a női Magyar Kupa-­döntőt.

Február 24-én dőlt el, hogy mely két csapat vívja idén a labdarúgó női Magyar Kupa döntőt: ugyanaz a kettő, amelyik egy éve, ugyanis a 2018-as finalisták közül az a Ferencváros az ETO FC Győrt verte meg az elődöntőben, míg a Diósgyőri VTK a Haladás-Viktóriát.

Csütörtök, 20 óra

A diósgyőri klubnál már korábban is jelezték, hogy amennyiben az együttes bekerül a döntőbe, akkor szívesen megrendeznék a finálét a Diósgyőri stadionban – azzal az indokkal, hogy a főváros után legyen egy vidéki helyszín, ahol vélhetően sok száz vagy ezer szurkoló látogatna ki az eseményre. Nos, a Magyar Labdarúgó-szövetségben megszületett a döntés arról, hogy a zöld-fehérek és a piros-fehérek hol vívják meg az aranycsatát május 16-án, csütörtökön 20 órától. A honi szervezet döntésének értelmében a meccsre ugyanúgy a Hidegkuti Nándor Stadionban kerül sor, mint az előző esztendőben. A hétfői sorsoláson az is eldőlt, hogy a DVTK lesz a vendégcsapat, az FTC pedig a pályaválasztó.

A nem hivatalos információ szerint azért nem hozza Miskolcra a döntőt az MLSZ, mert két nappal később, május 18-án Budapesten a Ferencváros stadionja ad helyt a női Bajnokok Ligája idei döntőjének, s remélik, hogy sok ,,fontos döntéshozó”, akik hamarabb megérkeznek a fővárosba, kilátogathatnak a kupadöntőre is – és hogy ezeknek a személyeknek, akik a szövetség számára fontosak, nem kellene több száz kilométert oda-vissza utazni.

A mérkőzéssel kapcsolatos további részletekről (szektorbeosztás, jegyinformációk) későbbre ígértek tájékoztatást.

ÉM-MI


[related-post post_id="4154044"]

[related-post post_id="4066478"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!