BOON - Sport - DVTK

2019.02.22. 10:55

Újra a fináléért megy a diósgyőriek női csapata

Miskolc - A piros-fehérek női együttese vasárnap Magyar Kupa-elődöntőt játszik.

Miskolc - A piros-fehérek női együttese vasárnap Magyar Kupa-elődöntőt játszik.

A hét végén elkezdődik a nagypályás idény a hölgy labdarúgók számára is. No nem a bajnokságban következik a tavaszi nyitóforduló, hanem a Magyar Kupában rendezik meg az elődöntőket. Előbb szombaton 17 órától a Ferencváros az ETO FC Győrt fogadja budapesti otthonában, aztán vasárnap 15 órától jön a másik meccs az idei fináléért, mégpedig a Diósgyőri VTK – Haladás Viktória összecsapás a DVTK-stadionban. A továbbjutás egy meccsen dől el. Amennyiben a két győztes között ott lesznek a miskolciak, akkor – mint már arról írtunk – a döntőt vélhetően Diósgyőrben rendezik meg. Érdekesség, hogy egy éve, 2018. április 26-án a Ferencváros és a DVTK vívta a finálét az új Hidegkuti Nándor stadionban, és akkor a zöld-fehérek 3–1-re nyertek.

Két amerikai jött

A DVTK-nál az egyéni felkészülés január 2-án, míg a közös munka január 7-én vette kezdetét. A gárda ezt követően több edzőmeccset is vívott: a Kelen SC-t 13–0-ra verte az együttes, majd január 30. és február 6. között Sopronban edzőtáborozott. A Diósgyőr Bécsben 4–1-re győzte le az FK Austria Wient, Sankt Pöltenben pedig 2–1-re a házigazdák alakulatát. Pár nappal ezelőtt Kolozsvárott játszottak a hölgyek, akik 1–0 arányban jobbnak bizonyultak az U Olimpia Clujnál.

A Diósgyőrnél a téli holtszezonban több változás is volt a keretben, három támadó szellemű játékos húzott DVTK-szerelést, közülük két futballista egyesült államokbeli: az egyikük Amber Paul, ő 26 esztendős, az előző klubja a minnesotai Eden Prairie Soccer Club volt. A másikuk az 1996-os születésű, texasi származású Hanna Barker, aki 2018-ban az izlandi Fimleikafélag Hafnarfjardar csapatában rúgta a labdát. Rajtuk kívül a fiatal támadó, Vígh Klaudia csatlakozott még a Diósgyőrhöz, az MTK Hungária FC-től. Ugyanakkor Boros Kinga távozott, ő a bajnokság végéig Szegeden játszik kölcsönben.

Bővülő lehetőségek

Fórizs Sándor vezetőedző természetesen reménykedik abban, hogy a csapat le tudja győzni a vasiakat, és ismét bekerülnek a döntőbe. Különösen doppingolja a lányokat az, hogy az első helyért Miskolcon is megküzdhetnének (erről döntés természetesen később születik), ahol – mint korábban bebizonyosodott – nagy számú szurkolótábor kíváncsi a mérkőzésekre, ami különösen igaz lenne az aranycsatára. A tréner annak is örül, hogy az új labdarúgók érkezésével bővebb lett a választási lehetőség, és nagyobb a versenyhelyzet csapaton belül.

A DVTK minden bizonnyal a Szőke-Nagy, Ficzay, Sandu, André, Bradic, Vachter, Tóth A., Nagy F., Jáhn, Paul, Barker összeállításban lép pályára vasárnap.

ÉM-MI


Az eddigi eredmények

A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjéig vezető út

Diósgyőri VTK

1. forduló: nem kellett pályára lépni

2. forduló: nem kellett pályára lépni

3. forduló: FC Ajka – DVTK 0–26 (0–10)

4. forduló: Szent Mihály – DVTK 1–4 (1–3)

Haladás Viktória

1. forduló: nem kellett pályára lépni

2. forduló: nem kellett pályára lépni

3. forduló: Haladás Viktória – Astra-Alef HFC 3–1 (1–0)

4. forduló: Monor – Haladás Viktória 0–9 (0–3)


[related-post post_id="4069710"]

[related-post post_id="4066478"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!