BOON - Sport - DVTK

2017.06.14. 08:28

DVTK-szabadság: van, akinek már szerdán véget ér

Miskolc - A diósgyőri labdarúgó­csapat tagjainak egyik fele már szerdán munkába áll, Debrecenben.

Miskolc - A diósgyőri labdarúgó­csapat tagjainak egyik fele már szerdán munkába áll, Debrecenben.

A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának játékosai ugyan csak pénteken délelőtt edzenek először, Diósgyőrben, de vannak, akik számára már ma megkezdődik az új idény, és ezzel együtt véget ér a szabadság. A keret egyik felének ugyanis jelenése lesz Debrecenben, orvosi vizsgálaton, a másik felének pedig a holnapi napon kell vennie ugyanezt a felvezető „akadályt”.

Új játékos szerződtetését még nem jelentette be a klub, de mivel ez az orvosi vizsgálat a klub tájékoztatása szerint nem sajtónyilvános, így valószínűleg ma, holnap Debrecenben lesz olyan tagja a DVTK delegációjának, aki a 2016/17-es évadban nem volt a piros-fehérek játékosa, és megszerzését csak az orvosi vizsgálatot követően akarják kommunikálni.

Tizenhét éves kameruni

Azt nem tudni, hogy a Hajdúságba utazók között lesz-e a 17 éves kameruni Wilfried Teiken Oper Donfack, aki májusban néhány héten át a Diósgyőr utánpótláscsapatainál edzett (az NB III-as tartalékegyüttesnél is), mert a jó fizikumú fiatal technikailag még nem tart ott, hogy a felnőtteknél számba lehessen venni. Viszont Forgács Dávid nem ilyen, a több éven át Olaszországban futballozott, 21 éves – Szegeden született – védő, aki legutóbb a harmad­osztályú Ancona gárdájának játékosa volt, a hírek szerint a DVTK-ban folytathatja pályafutását.

Szeretnék, ha maradna

Rajta kívül több kiszemeltje is van a Diósgyőrnek, akik közül többen a Puskás Akadémia FC játékosai: a 24 éves középpályás Pekár László, a 28 esztendős csatár Lencse László, és nem utolsósorban Makrai Gábor, aki az elmúlt egy évben kölcsönjátékosként szerepelt a DVTK-ban, és elvileg most vissza kellene térnie Felcsútra, de a piros-fehérek szeretnék, ha maradna a borsodi megyeszékhelyen. Ezeknek az erősítési terveknek azonban áruk van, ingyen nem mozdíthatók az említett játékosok, és lehet, hogy cserealapot kell felajánlani a megszerzésükre. A Puskás AFC-nél a hírek szerint nagy játékosmozgás várható, és a Fejér megyei klub szakvezetőjének, Pintér Attilának a kívánságlistáján egy olyan labdarúgó is található, akit szerződés köt a DVTK-hoz. És hiába játszott jól, és vállalt nagy szerepet a bennmaradásban, és lett a közönség kedvence a kameruni Patrick Mevoungou – aki a diósgyőri csapat vezetőedzőjének, Bódog Tamásnak a korábbi nyilatkozata szerint szívesen maradna a csapatnál –, lehet, hogy mégis másképp alakul a védekező játékos sorsa. Persze nem a 31 éves remek labdarúgó az egyetlen, akit más klub is szívesen látna…

A programról

A DVTK a pénteki edzését követően a tervek szerint Dédestapolcsányban – azon a településen, ahol a tavasszal négy gólt szerzett Makrai Gábor nőtt fel – tölt el három és fél napot, amolyan csapatösszetartáson, önellátós, egymásra főzős programon. Innen a jövő hét elején térnek vissza Diósgyőrbe a szakmai stáb tagjai és a játékosok, és egy héten át hazai környezetben készülnek, majd a tervek szerint edzőtáborba utaznak, ahonnan egy héttel a július 15-i bajnoki rajt előtt jönnek haza.

ÉM-BCS



Ezüst kehely épül Diósgyőrben

Önfeledt diósgyőri ünneplés a bennmaradás után Mezőkövesden, szülinapi ének a DVTK focistáitól a gyereknapon és kulisszatitkok az épülő új Diósgyőri Stadionról - ezekről is szó esett a Napos Oldal magazin második adásában.

A DVTK mini edzőtáborában a játékosok azt eszik, amit maguknak főznek

Jövő héten már megkezdődik a Diósgyőri VTK felkészülése a 2017/2018-as szezonra, Bódog Tamás a piros-fehérek vezetőedzője rögtön egy különleges edzőtáborba viszi a csapatot.

Videó: A tavasz 15 diósgyőri pillanata

Az idei 14 bajnoki mérkőzésén 15 góllal örvendeztette meg a szurkolóit a DVTK csapata, melyek között voltak igen látványos találatok is. Most megmutatjuk az összes tavaszi DVTK-gólt, önök pedig szavazhatnak a legszebbre!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!