BOON - Sport - DVTK

2017.05.12. 16:11

DVTK vs. Mezőkövesd - Ki pótolja a belső védőket a piros-fehéreknél?

Miskolc - Két nappal a megyei futballrangadó előtt tartott sajtótájékoztatót a diósgyőri klub.

Miskolc - Két nappal a megyei futballrangadó előtt tartott sajtótájékoztatót a diósgyőri klub.

A labdarúgó NB I 31. fordulójában Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC meccset rendeznek szombaton 18.00-tól Debrecenben, a Nagyerdei Stadionban (azért itt, mert a DVTK stadionját Diósgyőrben újjáépítik, és a piros-fehérek ideiglenes hazai pályájukon, Mezőkövesden nem fogadhatják a kövesdieket, mert ezt a szabályok nem teszik lehetővé). A két borsodi együttes összecsapása több, mint presztízs, hiszen a kiesés elkerüléséért harcoló – az NB II-t jelentő, 11. helyen tanyázó MTK-val azonos pontszámmal álló – Diósgyőr és Mezőkövesd közül az a csapat, amelyik megszerzi a három pontot, óriási lépéselőnybe kerülhet a másikkal szemben.

– Minden mérkőzés fontos, de így, hogy egyre kevesebb lehetőség van az esetleges hibák kijavítására, duplán fontos ez a meccs, hiszen konkurens csapat ellen fogunk játszani, és mindenképpen jó eredményt szeretnénk elérni, és fogunk is elérni – mondta Bódog Tamás, a DVTK vezetőedzője a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján.


[poll id="1396"]


Nem másodperceken múlt

A szakvezető a legutóbbi bajnokiról, a Gyirmót vendégeként az utolsó másodpercekben elhullajtott két pontról, a 20 másodperccel a hosszabbítás lejárta előtt bekapott góllal kapcsolatban azt mondta, hogy pályafutása alatt nem nagyon volt példa olyanra, hogy miután gólt kaptak, le is fújták a meccset. A szakvezető azt is hozzátette, hogy nem az utolsó másodperceken múlott a pontvesztés, hanem az utolsó 20 percen, amikor a pályán lévők mintha már elkönyvelték volna a győzelemért járó három pontot, és nem azt játszották, amit kellett volna. Bódog Tamás „jó tanulópénz”-nek nevezte ezt az esetet, arra a kérdésre pedig, hogy mennyire volt nehéz feldolgozni a múlt szombati rémálomszerű gyirmóti egyenlítést, azt válaszolta, hogy mindenkinek jót tett az az 1-2 nap, amikor nem kizárólag a futballal foglalkoztak, de annak a meccsnek az elemzése után, amikor megbeszélték, hogy mi nem működött, és mit lehet ebből hasznosítani, lezárták ezt a témát, és onnantól csak a Kövesd elleni bajnokival foglalkoznak.

– Nehéz meccsre számítok a Mezőkövesd ellen, így, hogy edzőváltás volt, mert ezzel együtt jár, hogy megváltoztatnak néhány dolgot, és ezek lehetnek olyanok, amik eddig nem jellemezték a csapatot. Egy masszív gárdával fogunk találkozni, akik ugyanúgy, ahogy mi, mindent meg fognak tenni azért, hogy eredményesek legyenek, de mi egy picivel jobbak leszünk – jelentette ki a diósgyőri szakvezető, aki arra a kérdésre, hogy a Debrecen mennyire lesz idegen helyszín, nem lett volna-e jobb, ha Mezőkövesden fogadhatják a Kövesdet, így felelt: – Mind a két csapat számára idegenbeli mérkőzés lesz, ha nem ott játszanánk, akkor az a Kövesdnek lenne hazai. Azért nem tudom, hogy milyen lesz Debrecenben, mert még soha nem voltam ott.


[poll id="1398"]


A keretről

Ami pedig a DVTK keretét illeti: Bódog Tamás elmondása szerint csütörtökön nem volt olyan játékosuk, akire sérülés miatt ne számíthatnának. A piros-fehéreknek viszont van három eltiltottjuk: piros lapok miatt Nono Villar a középpályára csak a jövő héten térhet vissza, Lipták pedig csak a következő évad 2. fordulójában, míg Karan sárga lapok miatt hagyja ki a Kövesd elleni csatát. Utóbbi két játékos két hete még belső védő kettősként vállalt jelentős szerepet a DVTK kiesés elöli menekülésében, viszont a múlt héten a duónak már csak 50 százaléka volt jelen Gyirmóton, mert Lipták már akkor sem játszhatott, most viszont százszázalékos lesz a távollét, mert Karan is kimarad. Nagy kérdés, hogy az így keletkezett űrt hogyan lehet kitölteni. A Gyirmót elleni Busai játszott belső védőt Karan mellett, rajta kívül a lett Jagodinskis állítható be ide, aki hetek óta nem kapott lehetőséget a DVTK NB I-es csapatában (az NB III-as tartalékegyüttesben viszont igen), illetve Tamás M. húzódhat be balról középre, de ez esetben bal oldali védőt kellene keresni, találni.

Bódog Tamás ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy három fontos játékos marad ki, de ők sem pótolhatatlanok, mert ilyen labdarúgó nincs, és akik most lehetőséget kapnak, hozzá fogják tenni a magukét a csapat teljesítményéhez. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a szakvezető véleménye szerint az lesz-e a meccs kulcsa, hogy miként sikerül megoldaniuk a belső védők pótlását. Bódog Tamás erre azt felelte, hogy ha elől esett volna ki két emberük, akkor is lenne helyettük valaki, aki gólt rúgjon, majd azt említette, hogy gondolkozott azon, hogy esetleg Velát játszassa hátul a sebessége miatt – bár nem volt túl meggyőző, ahogy ezt előadta –, a megismételt konkrét kérdésre pedig azt felelte: „nem feltétlenül kulcsa a meccsnek, hogy ki játszik ott hátul.”

Nem egygólos

Bódog Tamás véleménye szerint ez a mostani nem egy olyan mérkőzés lesz, amelyiken egy gól esik. Ezt arra válaszolva jelentette ki az edző, hogy megkérdezték tőle: van-e jelentősége annak, hogy ki szerzi a mérkőzésen az első találatot? A DVTK szakvezetője azt is megemlítette, hogy abban bízik, hogy csak ők szereznek gólt, gólokat, és így az első találatnak nem lesz semmilyen jelentősége.



A 31. forduló programja:

szombat:

  • Ferencváros-Debreceni VSC 18.00, v.: Pintér
  • Paksi FC-Gyirmót FC 18.00, v.: Bognár
  • Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC, Debrecen 18.00, v.: Iványi (helyszíni tudósítás: dvtk.boon.hu)
  • Budapest Honvéd-MTK Budapest 18.00, v.: Solymosi
  • Swietelsky Haladás-Vasas, Sopron 18.00, v.: Vad II
  • Újpest FC-Videoton FC 20.30, v.: Karakó

  • A tabella:

    1. Budapest Honvéd 30 17 5 8 47-27 56 pont

    2. Videoton FC 30 16 8 6 58-26 56

    3. Ferencváros 30 13 9 8 51-40 48

    4. Vasas 30 14 5 11 45-36 47

    5. Swietelsky Haladás 30 12 6 12 38-40 42

    6. Paksi FC 30 10 11 9 35-33 41

    7. Újpest FC 30 9 12 9 45-45 39

    8. Debreceni VSC 30 10 7 13 37-40 37

    9. Diósgyőri VTK 30 10 5 15 36-53 35

    10. Mezőkövesd Zsóry FC 30 9 8 13 33-49 35

    11. MTK Budapest 30 8 11 11 24-33 35

    12. Gyirmót FC 30 4 9 17 18-45 21 - már kiesett


    DVTK vs. Mezőkövesd - Videó: Aranyosi Péter üzent

    A Diósgyőri Stadion újjáépítése miatt szombaton 18 órától Debrecenben játssza a Mezőkövesd elleni hazai mérkőzését a DVTK az OTP Bank Liga 30. fordulójában. A találkozóra pénteken 15 óráig már kétezernél is több jegy kelt el a Nagyerdei Stadionba, így már most garantált a hazai pályán megszokott kiváló hangulat.

    DVTK vs. Mezőkövesd - Egerszegi: Most az eredmény lesz a lényeg

    A Diósgyőrben betaláló Egerszegi Tamás úgy véli, mindegy, ki lövi náluk a gólt.

     

    Labdarúgó NB I - Az MTK legyőzésével kerülhet közelebb a Honvéd a bajnoki címhez

    Mindkét bajnokaspiráns, az éllovas Budapest Honvéd és a vele azonos ponttal álló Videoton is a kiesés elkerüléséért harcoló csapattal találkozik a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában.

    DVTK vs. Mezőkövesd - A pályaválasztó a másodikkal, míg a vendégek a harmadikkal

    Szombaton eldől(het), hogy ki marad(hat) benn a borsodiak közül.

    DVTK vs. Mezőkövesd - A higgadtság, és lesz-e plusz

    Szombaton Diósgyőri VTK - Mezőkövesd Zsóry FC megyei rangadó Debrecenben: a védő döntetlent kíván, és bennmaradást.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!