BOON - Sport - DVTK

2017.03.14. 09:15

Bódog nem azért jött, hogy kiessen a DVTK-val

Miskolc - A dán Bröndbytől hazatérő Bódog Tamás a szezon végéig plusz két évre szerződött Diósgyőrbe.

Miskolc - A dán Bröndbytől hazatérő Bódog Tamás a szezon végéig plusz két évre szerződött Diósgyőrbe.

A 2016/2017-es szezonra való felkészülést még Egervári Sándor irányításával kezdte el a DVTK NB I-es labdarúgócsapata, ám a volt szövetségi kapitány tavaly június 26-án lemondott a tisztségről. Ezt követően a miskolci klub Horváth Ferencet szerződtette a kispadra, de a rossz eredmények miatt a trénert nemrég, március 2-án menesztették. A Diósgyőr soros vezetőedzője az a Bódog Tamás lett, aki vasárnapig a dán élvonalban szereplő Bröndbynél volt másod­edző. Bódogot már a múlt héten be szerették volna mutatni az Andrássy úton, ám a szakembert akkor még nem engedte el az „északi” együttes (ahol nem fogadták örömmel a távozását), amelynek az előző héten a kupamérkőzéssel együtt három találkozója volt, s ezeken számítottak még rá.

A játékos olyan, hogy meg kell neki mondani, mi a feladata. Bódog Tamás

Jól esett neki

Az egykori pécsi játékos így kezdte a hétfői tájékoztatón, először a megkereséssel kapcsolatban:

– Jó érzések kavarogtak bennem, Magyarországon a Diósgyőrnek van egy olyan háttere, olyan bázisa, ami lehetőséget biztosít arra, hogy valamit fel lehet építeni, ahol egy komoly csapatot ki lehetne alakítani – mondta Bódog Tamás. – Eddig is komoly csapatoknál dolgoztam, hála istennek eredményesen, de úgy gondoltam, valamikor szeretném elkezdeni a vezetőedzői pályafutásomat és jólesett, hogy rám gondoltak a Diósgyőr vezetői, hogy én vagyok az, aki ebben a helyzetben segíteni tud. Azért is vállaltam el, mert biztos vagyok benne, hogy tudok majd segíteni.



Köztudott, hogy a DVTK jelenleg nem magasztos célokért, pusztán a bennmaradásért küzd, ennek ellenére motiváló, vonzó volt számára a felkérés? – hangzott el a felvetés.

– Amikor eldöntöttem, hogy hazajövök és elvállalom ezt a pozíciót, voltak többen, akik szkeptikusan fogadták ezt a döntést, megkérdőjelezték a helyességét – válaszolta Bódog Tamás. – Úgy gondolom, az a filozófia, az az elképzelés, az a stílus és hozzáállás, ami remélem, hogy engem képvisel edzőként és képviselt játékosként, az itt is ugyanúgy működni fog. Ismerem a csapatot olyan szinten, hogy tudjam, sokkal többre képes. Remélem, a szurkolókkal karöltve valamit fel tudunk építeni. Eredményt akarok, nem azért jöttem ide, hogy ki akarok esni a csapattal, nem az NB II-ben akarok dolgozni.

A tréner elmondta, a DVTK jelenlegi keretéből korábban Lipták Zoltánnal dolgozott együtt a Videotonnál.


[poll id="1336"]


Sok futásos játék

– Le van ülve a csapat, de nem feltétlenül tűzoltásról van szó – folytatta Bódog Tamás. – Nem teljesen csak a játékosok felelőssége, hogy pillanatnyilag így szerepel a csapat, mert sok jó játékos van köztük, tehát jobb futballra képesek. Csak a játékos olyan, hogy meg kell neki mondani, mi a feladata, mi a dolga, hogy mit kell megkövetelni tőle, ami edzői feladat is. Attól nem félek, hogy ezt a csapatot nem tudom felrázni. Ami eddig történt, azt megváltoztatni nem tudom, ami előttünk van, az viszont az én dolgom és a játékosoké.

A saját filozófiáját részletekben is ismertette a friss vezetőedző.

– Nem biztos, hogy mától fogva meg fog jelenni, picivel hosszabb időre van hozzá szükség. A támadófutballt képviselem, ezt tanultam Németországban, ebben nőttem fel, ebben hiszek edzőként is, s tudom, hogy Magyarországon is működik. Magasan védekezve, kevés érintéssel, minél gyorsabban az ellenfél kapuja elé eljutni. Illetve amiről úgy gondolom, hogy modern, az az, hogy agresszív, sok futásos játékkal az ellenfelet megdolgozni, nem várva, hogy mi történik, hogy „én” megpróbálom az egészet irányítani, a meccset kontroll alatt tartani. Na most ehhez olyan fizikai állapot kell, amit nem egy hét alatt lehet elérni.

A sok kapott gól is szóba került a tájékoztatón.

– Ha hármat kap egy csapat egy meccsen, de rúg négyet, az annyira nem fáj, de sajnos eddig a legtöbb gólt kapta a csapat – fogalmazott Bódog Tamás. – Megnézve a meccseket azt mondom, ez nem csoda, mert olyan hibákat láttam, amikről tudom és bízom benne, hogy ki lehet javítani. Ez a gárda sokkal masszívabban fog kinézni az elkövetkezendő időszakban. Védő voltam, emiatt talán van rálátásom arra, hol van szükség új impulzusra, amit az elkövetkezendő két és fél hétben meg tudok csinálni, változtatni.

Amióta megtörtént a kinevezés, a szurkolók irányából érezni a bizalmat az új vezetőedző felé, amelyről Bódog Tamás az alábbiakat mondta:

– Ha nincs eredmény, a bizalom egy idő után eltűnik. Ha segíteni tudok, elfogadnak az emberek, ha nem tudok, akkor nehezebb lesz. Fontos, hogy jó viszonyt alakítsunk ki a szurkolókkal. Az ő támogatásuk nélkül ez nem fog működni. Nem akarok nagy szavakkal dobálózni, de jó érzés, hogy sok szurkolója van a DVTK-nak, hogyha jön az első bajnoki mérkőzés, akkor nem 53-an állnak majd a lelátón.

Dárdai: más lépcsőfok

Felszínre került az is, hogy sokan ahhoz hasonlítják a mostani diósgyőri helyzetet, mint ami „nagyban” a válogatottnál történt, amikor Dárdai Pál lett a kapitány.

– Engem ne hasonlítsanak Palihoz, az ő egész története egy sikertörténet – szögezte le Bódog Tamás. – Amit ő elért, az szenzációs. Utánpótlásedzőként először átvette a válogatottat, utána átvette a Herthát, az is sikersztori lett, szóval ahhoz képest azt mondom, megpróbálom ugyanazt. A sok munka és a hozzáállás, illetve belerakja azt, amit játékosként és utánpótlásedzőként megtanult. Ebben persze bízom én is, hogy sikeres tudok lenni, de az egy másik lépcsőfok, ahol jelenleg Pali van.

Minden friss edző tiszta lappal nyit a játékosok felé, és most a DVTK-nál vannak olyanok, akik az NB III-as keretben vannak.

– Számomra fontos, hogy megismerjek mindenkit – hangsúlyozta Bódog Tamás. – Lehet vannak olyan játékosok, akik az elmúlt időszakban nem kaptak annyi lehetősége vagy nem tudtak bizonyítani. Nekem, az előttünk lévő 2-3 hétben hatalmas felelőtlenség lenne a részemről, hogy van valaki olyan a második csapatban, akit tudnék használni, s bevethető, de nem néztem meg, s ezért lemaradok róla, vagy legalábbis nem tudom beépíteni. Remélem, mindenkit fel tudok térképezni.

Bódog Tamás pályaedzője a pécsi utánpótlásedző, Vas László lesz, az újdonsült szakvezető ma tartja első edzését Diósgyőrben.

Kirakatrendezőnek hozták

A sajtótájékoztató folyamán Benczés Miklós sportigazgató is kapott kérdéseket, többek között Bódog Tamás Diósgyőrbe kerüléséről.

– Amikor edzőváltásra került sor, egyrészt a klubvezetésnek van egy elképzelése, hogy milyen irányba szeretne elmenni. Van sok ügynök, akik nemcsak játékosokkal, hanem edzőkkel is foglalkoznak, meghallgatjuk ezeket az ajánlásokat, de Tamás esete kicsit speciálisabb volt – mondta Benczés Miklós. – Már korábban is volt puhatolódzás, ez most realizálódott, Horváth Ferenc távozása után az első számú jelölt Tamás volt. A legfontosabb, hogy a kirakatot rendezzük, tehát ha nagy szavakat akarok mondani, akkor Tamást kirakatrendezőnek hoztuk, amihez meg van a szaktudása és az ambíciója is, hiszen kiváló műhelyekben tanulhatott.

Azt is firtattuk, hogy Bódog Tamás idő előtti eljövetele miatt kellett-e valamilyen anyagi jellegű ellenszolgáltatást tenni a Bröndby felé, ám erre nem válaszolt, válaszolhatott Benczés Miklós, mivel mindez titok.

A DVTK-nál próbajátékon szerepel a kameruni védekező középpályás, Patrick Mevongou, aki legutóbb Mezőkövesden futballozott. Bódog Tamás szerint arról, hogy az afrikai játékos jön, egyeztettek a klubvezetéssel, a futballista ügyében – arról, hogy marad is – napokon belül születhet döntés.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!