BOON - Sport - DVTK

2016.10.27. 11:45

Egy első félidőben szerzett Oláh-góllal lépett tovább a DVTK

Miskolc - Salgótarjánban kupázott szerdán a DVTK NB I-es labdarúgócsapata.

Miskolc - Salgótarjánban kupázott szerdán a DVTK NB I-es labdarúgócsapata.

Az előző körben Egerben vette az akadályt a Horváth Ferenc vezetőedző által irányított piros-fehér együttes, s a szurkolók abban bíztak, hogy az STC Salgótarján sem jelent majd különösebb akadályt, annak ellenére, hogy azért NB I-et megjárt labdarúgók is találhatóak a hazaiak keretében.

Elek, Nemes nélkül

A DVTK nem bízott semmit sem a véletlenre, hiszen a 120 kilométerre található nógrádi megyeszékhelyre már kedden délelőtt fél 10-kor elindult a küldöttség (13.30-tól a helyszínen tartottak tréninget).

A látogatóknál Elek és Nemes nem volt kerettag, Diósgyőrben edzett, Mahalek, Ternován, Tamás, Karan, Halmai és Ugrai sérülés miatt nem állt rendelkezésre.

A szünet előtt

Némi meglepetésre hazai akciókkal indult a meccs, a tarjániak bátran törtek előre, de csak szögleteket tudtak kiharcolni. Egy idő után a DVTK átvette az irányítást és mezőnyfölényben futballozott, szórványosan helyzetekig is eljutottak a vendégek, csak éppen valami mindig hiányzott a „végén”. A mecc­s első harmadában a két legnagyobb diósgyőri lehetőség az volt, amikor előbb Bacsa jutott túl emberén a büntetőterületen belül, viszont a tarjániak kapusa mellett már nem tudta ellőni a labdát, aztán szűk tíz perccel később Daushvili-Bacsa-Bognár volt a labda útja, utóbbi ziccerben volt, sikerült is elhelyeznie a játékszert a hálóőr mellett, de egy STC-s bekk az utolsó pillanatban tisztázott. A Tarján szórványos ellenakciókkal jelentkezett, de dicsérni lehetett őket, mert állták a sarat, nem tudtak Nikháziék vezetést szerezni. Már-már úgy tűnt, hogy az NB III-as házigazda gól nélküli döntetlenre hozza az első felvonást, amikor a 45. percben Oláh B. villant Vela beadása után (a hazai védelem asszisztálása mellett), és így 0-1-gyel vonulhattak a felek az öltözőbe.

Nem változott

A folytatásban is inkább a nógrádi védőknek akadt több munkája, de az 52. percben Obot beadása sem volt éppen veszélytelen, majd Lukács próbálkozott. A 66. és a 68. perc között lezárhatta volna a csatát a DVTK, csak éppen Lázár fejesénél a keresztléc mentett, aztán Vela 16 méteres löketét hárította Fildan.

Változatos volt az összecsapás utolsó negyedórája, az STC-nek is akadtak lehetőségei, az eredmény már nem módosult, Horváth Ferenc gárdája egy góllal jobbnak bizonyult, amivel teljesítette a minimális elvárást.

A következő fordulót november 30-án rendezik.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

STC-Salgótarján – Diósgyőri VTK 0-1 (0-1)

Salgótarján, 500 néző. V.: Böcskei.

STC-Salgótarján: Fildan – Debreceni (Yannick, 69.), Híves, Benkő-Bíró, Major – Kerényi (Csóka, 46.), Köböl – Lupták, Obot, Szőllősi (Romhányi, 55.) – Lukács R. Vezetőedző: Vágó Attila.

Diósgyőri VTK: Antal – Lázár, Lipták, Jagodinskis – Vela, Daushvili, Oláh B., Németh M. – Nikházi (Szabó I. B., 92.), Bognár (Nono Villar, 69.) – Bacsa (Makrai, 58.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Sárga lap: Jagodinskis a 15., Köböl a 81., Csóka a 82., Makrai a 92. percben.

Gólszerző: Oláh B. (0-1) a 45. percben.

Jók: Köböl, Benkő-Bíró, Lupták, Lukács, ill. Lázár, Lipták, Vela, Oláh B.

Vágó Attila: – Így ki lehet esni... Küzdött és jól helytállt a csapat, kis szerencsével akár döntetlen is lehetett volna a rendes játékidőben. Gratulálok a Diósgyőrnek, sok sikert kívánok nekik a Ferencváros elleni stadionbúcsúztató meccsre.

Horváth Ferenc: – Több góllal is nyerhettünk volna, nagyon sok helyzetet kihagytunk. Legutóbb és most is nagyon mély talajú pályán játszottunk, s az is látszott, hogy szombaton a Ferencváros ellen játszunk és mindenki óvatos volt, nehogy megsérüljön. Örülök a továbbjutásnak, sok sikert kívánok a Salgótarjánnak.

Továbbjutott: a Diósgyőri VTK.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!