BOON - Sport - DVTK

2016.07.14. 17:51

DVTK női labdarúgás: jövőre két NB I-es csapat?

Miskolc - A DVTK-Vénuszban futballozó hölgyek a futsal mellett nagy­pályás bajnokságban is részt vesznek.

Miskolc - A DVTK-Vénuszban futballozó hölgyek a futsal mellett nagy­pályás bajnokságban is részt vesznek.

Jelentős változások történtek a Miskolci Vénusz Női Futsal Sportegyesület háza táján: a DVTK-Vénusz néven szereplő élvonalbeli futsalegyüttest működtető sportszervezet az NB II-es nagypályás bajnokságba nevezett csapatot – ettől a hírtől persze nem kell megijedniük a futsal kedvelőinek, hiszen ennek a műfajnak sem fordítanak hátat.

„Megfejelték”

– Először a nagypályások kezdenek, pontvadászatuk augusztus 27-én indul – mondta dr. Juhász Viktor, a női labdarúgó-egyesület elnöke. – Az élvonalbeli futsalbajnokság pedig szeptembertől szólítja majd a pályára az alakulatokat. Nagypályán valamelyik diósgyőri füves vagy műfüves játéktéren, a teremben pedig úgy, mint eddig, a miskolci városi sportcsarnokban fogadjuk ellenfeleinket. Azt nem mondom, hogy profilt váltunk, viszont innentől kezdve a nagypályára helyezzük a hangsúlyt, futsaltréninget hetente egyszer tartunk majd.

A Magyar Labdarúgó Szövetség az NB I-es férficsapatot fenntartók számára kötelezővé tette az U15-ös és az U18-as női együttesek versenyeztetését, a DVTK és a Vénusz ezt azonban „megfejelte” és NB II-es felnőtt női gárdát is indít.

Már alapoznak

– Találkoztak a szándékaink, így könnyen megegyeztünk – folytatta dr. Juhász Viktor. – Elnevezésünk már végleges, ez DVTK lesz. Az alapozást ezen a héten már elkezdtük, hétfőtől Diósgyőrben gyűjtjük az erőt. Keretünk egyelőre még képlékeny, igyekszünk új arcokat igazolni az NB II-es nagypályás csapatba. Arról máris beszámolhatok, hogy Győrből hozzánk került Tóth Alexandra, aki játékosként és utánpótlásedzőként is segíteni fog bennünket. Július 1-től mindkét felnőttgárdánkat Fórizs Sándor edzi: új trénerünk – aki korábban Izlandon és Svájcban, legutóbb pedig Budapesten dolgozott – a DVTK-val történt együttműködésünk keretében jött hozzánk. Mesterünk hamarosan eldönti, hogy szükségünk van-e további igazolásokra, esetleg légiósok megszerzésére, tekintettel arra, hogy megpróbáljuk megszerezni a tizenkét csapatos NB II első vagy második helyét. Előbbi automatikus feljutást eredményezne, utóbbi esetben pedig az osztályozós ráadáson vívhatnánk ki az élvonalbeli tagságot.

Ötven-hatvanan

A női labdarúgócsapat felnőttkeretébe várhatóan húszan, utánpótláscsoportjaikba pedig kétszer tizenhatan kerülhetnek, összlétszámuk így hatvan körüli lesz. Az NB II-es nagypályás és az NB I-es futsalsorsolások elkészítése előtt arra törekszenek, hogy elkerüljék az ütközéseket, ezt ellentétes műsorigénnyel valószínűleg elérik majd a Magyar Labdarúgó Szövetségben.


Mennyiből?

Az elnöktől megkérdeztük azt is, hogy hány millió forintból jönnek majd ki.

– Úgy huszonöt millióból hozhatjuk ki a teljes szezont – válaszolta dr. Juhász Viktor. – A nagypályás csapatot a DVTK működteti majd, de a költségekbe beszállunk mi is. Utánpótlás-­együtteseink versenyeztetését pedig az MLSZ TAO-programjának keretében oldjuk meg. Mivel megkaptuk a kiemelt képzési központ státuszt, magasabb TAO-rátát érünk el, így ezen a téren sem lesznek gondjaink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!