BOON - Sport - DVTK

2016.07.02. 12:33

Aki tűzbe viszi a csapatot

Miskolc - Benczés Miklós, a diósgyőriek sportigazgatója arról is beszélt, hogy a korábbi szakvezető, Egervári Sándor által kiszemelt játékosok nem a DVTK-t választották, és most át kell nézniük Horváth Ferenccel, hogy azok, akik eddig célkeresztben voltak, maradjanak-e, illetve, hogy kik lesznek az új nevek.

Miskolc - Benczés Miklós, a diósgyőriek sportigazgatója arról is beszélt, hogy a korábbi szakvezető, Egervári Sándor által kiszemelt játékosok nem a DVTK-t választották, és most át kell nézniük Horváth Ferenccel, hogy azok, akik eddig célkeresztben voltak, maradjanak-e, illetve, hogy kik lesznek az új nevek.

– Örülök, hogy Horváth Ferenc az új vezetőedző, gyorsan sikerült megállapodni vele. Váratlan esemény volt, ami az edzőtáborozás közepén történt, hogy Egervári Sándor lemondott. Ez meglepetés volt minden vezető számara, de higgadtan és gyorsan próbáltunk dönteni - mondta a pénteki sajtótájékoztatón Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. - Olyan edzőt kellett keresnünk, aki a DVTK edzői profiljába jól beilleszthető, aki kiválóan megfelel az elképzeléseinknek, akinek a játékfilozófiája belefér a mi klubfilozófiánkba. Horváth Ferenc legutóbb a második helyen végzett a Videotonnal, fontos, hogy a fiatal játékosokat jól kezeli, sokuk számára nyitotta meg az NB I-es szereplés lehetőségét. Ez kiemelt feladat nálunk, mivel a klub egy régió utánpótlásközpontja. És van még egy kapocs: Horváth Ferenc korábban együtt dolgozott Sütő Szilárddal, a klub utánpótlás szakmai igazgatójával, és ez is fontos láncszem, hiszen az utánpótlás, az NB III-as tartalék együttes a felnőtt csapat mögött áll. Horváth Ferenccel edzőként többször találkoztunk egymással, és azok közé tartozik, akivel szemben készülhetett az egyik edző a másikból, mert a csapatainál tudatos munka folyt. Ferinek jellemző jegyei vannak, van stílusa a csapatnak, ahol dolgozik. Sok sikert kívánunk neki, legyen igazi vezére a DVTK-nak, kívánom, hogy olyan edző legyen, aki a közönség előtt tűzbe viszi majd a csapatunkat.

Benczés Miklós arról is beszélt, hogy a korábbi szakvezető, Egervári Sándor által kiszemelt játékosok nem a DVTK-t választották, és most át kell nézniük Horváth Ferenccel, hogy azok, akik eddig célkeresztben voltak, maradjanak-e, illetve, hogy kik lesznek az új nevek. A sportigazgató beszélt arról is, hogy amikor márciusban átvette az új feladatkört, sok lejáró szerződésű labdarúgója volt a keretnek, és közülük nem sikerült mindenkivel hosszabbítani.

A, B és C variáció

Benczés Miklóst arról is kérdeztük, hogy első és egyetlen jelölt volt-e Horváth Ferenc az edzői posztra, aki erre így felelt:

– Nem mondom, hogy nem jutott eszembe más edző neve, de amikor a vezetők azt kérték, hogy javasoljak vezetőedzőt, Feri volt az egyetlen, akinek a nevét mondtam. Ha vele nem sikerült volna megállapodni, akkor lett volna biztosan B, C variáció, de legjobban Horváth Ferenc az, aki a klub edzői profiljába beilleszthető. A külföldi szakembereket sokan előnyben részesítik, de úgy gondolom, hogy ha van tehetséges, fiatal, magyar edző, őket is helyzetbe kell hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!