BOON - Sport - DVTK

2016.05.13. 16:02

DVTK II. vs. Nyíregyháza - Több ezer néző az NB III-as meccsen?

Miskolc - Vasárnap 17.30-tól Diósgyőrben rendezik meg a DVTK-tartalék – Nyíregyháza SFC NB III-as focimeccset.

Miskolc - Vasárnap 17.30-tól Diósgyőrben rendezik meg a DVTK-tartalék – Nyíregyháza SFC NB III-as focimeccset.

Az élvonalban legutóbb nagyjából egy éve, 2015. május 23-án találkozott egymással a diósgyőri, valamint a nyíregyházi futballcsapat, azt a csatát a DVTK nyerte idegenben, 2-1-re. Az Avas-aljaiak a 7., a nyírségiek a 12. helyen zárták a bajnokságot, csakhogy a szabolcsiaknak a szövetség nem adott zöld jelzést a következő évadra, kizárta őket az NB I-ből egy korábbi játékosuk felé nem rendezett – a Nyíregyháza részéről vitatott – tartozás miatt. A szabolcsiak így csak két osztállyal lejjebb, az NB III Keleti csoportjában kezdhették el a 2015/2016-os évadot, csakúgy, mint a diósgyőriek tartalékgárdája. A Mátyus János edző által irányított NYSFC az ősszel, saját pályáján 3-1-re győzte le a piros-fehérek tarcsiját (a gólszerzők Zofcák, Rezes és Pölöskei, illetve Takács voltak), és ennek a párharcnak a hét végén, vasárnap érkezik el a visszavágója.

Ki az úr a háznál?

Az összecsapás iránt a két szurkolótábor részéről élénk érdeklődés mutatkozik, bár „nagy” tétje nincs a meccsnek: a DVTK-tartalék egyrészt a szabályok szerint amúgy sem juthat fel, másrészt 34 ponttal jelenleg a 12. helyen áll. A listavezető Nyíregyháza viszont már biztosan felkerült az NB II-be (a jövő évi 20 csapatos másodosztályban ott lesznek az NB III-as aranyérmesek, másodikok, illetve a legjobb harmadik), mindössze annyi a kérdés, hogy mindez aranyérmesként következik-e be, vagy elorozza előlük az első pozíciót a két ponttal mögöttük lévő Cegléd.

Amint az köztudott: a két csapat drukkerei között hagyományosan nagy a rivalizálás, így ez az egyik oka annak, hogy várhatóan ezres nagyságrendben érkeznek majd szurkolók a diósgyőri stadionba. Hogy ebből mennyi lesz a nyírségi, azt egyelőre nem lehet tudni, bár különböző források szerint sok szabolcsi drukker tervez vasárnapi kiruccanást Miskolcra. Persze, a házigazdák szimpatizánsai sem maradnak távol, a legismertebb közösségi oldalon „Jönnek a t…ok, mutassuk meg nekik, ki az úr a háznál! Mindenki a kanyarba!” felhívással fordult az egyik szurkolói csoport a piros-fehér érzelműekhez.

Lesznek lejátszók

Lapunk megkérdezett néhány DVTK-szurkolót, akiknek a nagyobb része azt mondta, vélhetően ott lesz a „kis derbin”. Akadt, aki úgy nyilatkozott, hogy azért megy ki a találkozóra, mert a harmadosztályú csapat is megérdemli a buzdítást, de akadt olyan is, aki úgy fogalmazott: szabad a vasárnapja és ha már nem játszik az NB I-es együttes, akkor kimegy erre a kilencven percre. Volt, aki prózaibb okot mondott, mégpedig azt, hogy a „Nyíregyháza elleni mérkőzés minden osztályban presztízsmeccs” és kíváncsi arra, hogy végül hány Nyíregyháza-szurkoló érkezik a stadionba.

A DVTK élvonalbeli gárdájának vezetőedzője, Egervári Sándor az Észak-Magyarországnak a hétközben elárulta, lesz 4–5 lejátszó az NB I-es keret tagjai közül (egyébként a szakember csütörtöktől június 7-ig kiadta a szabadságot). A stadionon belül a DVTK biztonsági szolgálata felel majd a rendért, azon kívül pedig a rendőrség. Pirotechnika használata ezen a mérkőzésen sem engedélyezett.

Szépen fogynak a jegyek

Az elővételből az is látszik, hogy a legnagyobb érdeklődés az ultrák által használt szektorok iránt mutatkozik. A DVTK tájékoztatása szerint az Y szektorban már csak 85 szabad hely maradt péntek reggelre, de a Napos Oldalon is szépen fogynak a jegyek. A vendégszektorban péntek reggelig 14 jegy talált gazdára. A bérletesekkel együtt legalább kétezren már biztosan lesznek a Diósgyőri Stadionban, így a jó hangulat már most garantált.

ÉM-MI


Meccsinfók

  • Belépőjegyek elővételben egységesen 300 forintért kaphatók a DVTK ismert jegyárusítási pontjain, a mérkőzés napján 1000 forintba kerülnek a biléták.
  • A mérkőzésen az ultra kanyar, a napos oldal és a vendégszektor lesz megnyitva a szurkolók előtt (amelyek összesen nagyjából 5000 szurkolót tudnak fogadni).
  • A DVTK labdarúgó-mérkőzéseire korábban megvásárolt tavaszi bérletek érvényesek.
  • Az ülőhelyek érkezési sorrendben foglalhatók el.
  • A találkozó szurkolói kártya nélkül is megtekinthető, de a rendező klub kéri, hogy aki rendelkezik szurkolói kártyával, az a gyorsabb kiszolgálás érdekében vigye magával a jegy­vásárláshoz.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!