BOON - Sport - DVTK

2016.04.11. 12:39

Orbán Viktor avatta fel a DVTK edzőközpontot

Miskolc - A diósgyőri utánpótlás-labdarúgók birtokba vehetik a háromszintes épületet.

Miskolc - A diósgyőri utánpótlás-labdarúgók birtokba vehetik a háromszintes épületet.

A DVTK labdarúgócsapatának vezetői, amennyire csak lehet, igyekeztek titokban tartani, hogy mikor lesz a klub utánpótlás edzőközpontjának átadása. Mint kiderült azért, mert illusztris vendéget vártak, ugyanis Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor ígéretet tett arra, hogy ezen jelen lesz (információnk szerint Benczés Miklósnak, a DVTK sportigazgatójának, amit alátámasztani látszik, hogy beszédében kétszer is megköszönte neki a meghívást). Hihetnénk, hogy a „hirtelen”, „nagy titkokban” tartott szervezésben feledkeztek meg arról, hogy lapunknak meghívót küldjenek, ha nem szembesült volna fotós kollégánk azzal – amikor a kerítésen belülre akart kerülni –, hogy zártkörű a rendezvény, mert a miniszterelnök egy „spórolós programszervezője” csak ujjnyi széles papírlapot vett elő, amikor a médialistát írta.

A beszédről

A kormányfő avatóbeszédében – amelyet több száz diósgyőri, egri és salgótarjáni gyerek előtt tartott (utóbbi két város fiataljai, mint együttműködő sportszervezetek játékosai voltak jelen) – a DVTK-t működtető két tulajdonosának, illetve képviselőjének is megköszönte az edzőközpont megépültét, Leisztinger Tamásnak személyesen, dr. Kriza Ákosnak, Miskolc polgármesterének pedig csak üzenetben, mert mint mondta: a városvezető kórházban van, ezért jobbulást is kívánt neki.

Az átadás során Orbán Viktor azt is kijelentette: semmi nem tántorítja el a kormányt attól a céltól, hogy a sport továbbra is stratégiai ágazat legyen, illetve arról is szót ejtett, hogy egyesek időnként megtámadják a sportfejlesztéseket, mondván, aránytalanul sok jut a közpénzből sportra. Ebben a témában Miskolc példáját hozva fel azt mondta: a város 2010 és 2014 között 136 milliárd forintot fordíthatott fejlesztésekre, a kormány 31 milliárd forint adósságot vállalt át, ezen pénzek 10–13 százaléka jutott a sportra, az új, megépülő stadionnal együtt. Ez utóbbi létesítménnyel kapcsolatban két gondolatot is megfogalmazott a miniszterelnök: „2016 őszén, ha a fene fenét eszik, akkor is építkezni kell”, továbbá, hogy „alig várom, hogy 2017 végén átadhassuk az új stadiont”.

A gyerekeknek, fiataloknak is üzent Orbán Viktor, mikor ezt mondta: aki nem sportol, az nagyon nehezen viszi sokra az életben.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!