BOON - Sport - DVTK

2016.04.07. 16:59

DVTK vs. Puskás Akadémia - Ezt a hazait is hozta a Diósgyőr

Miskolc - A két perc alatt szerzett két diósgyőri gól kitartott a meccs végéig.

Miskolc - A két perc alatt szerzett két diósgyőri gól kitartott a meccs végéig.

A labdarúgó NB I 29. fordulójában szerda este Diósgyőri VTK – Puskás Akadémia FC meccset rendeztek Diósgyőrben. A két csapat ebben az idényben – sokszor leírtuk már, és mivel nehezen emészthető, így hát álljon itt újra – az igazságtalan lebonyolítási rendszer miatt (az oda-vissza alapon, mindenki játszott mindenkinél 22 fordulója után, még 11 kört húznak le a csapatok, és van, aki többet játszik pályaválasztóként, és van, aki kevesebbet) immár harmadszor mérkőzött meg egymással.

Tavaly szeptemberben Diósgyőrben a DVTK nyert 3-2-re, az idén februárban Felcsúton meg a helyiek 1-0-ra. Vagyis győzelemből és vereségből itt is egy, ott is egy, hasonlóan a két csapat legutóbbi meccsének kezdőcsapatából kikerült (illetve bekerült) játékosok tekintetében.

Hogy a rövid téli szünetben mennyire kitalálták a tuti kezdőt a szakvezetők, azt jelezte, hogy az idei felcsúti bajnokihoz képest a vendégeknél csak az ukrán Lopa maradt ki, akinek a helyén a szlovák Mészáros jutott szóhoz, míg a hazaiaknál a védelemben Kovács G. helyett Tamás M. volt a váltás a közel két hónappal ezelőtti meccshez képest.

Viszont a két csapat idei tavaszán Diósgyőrbe jutott több napfény, hiszen a piros-fehérek a meccs előtti nyolc fordulóban 11 pontot szedtek össze, a Puskás pedig 8-at, és ezzel utóbbiak a kieső helyen állva kezdték a meccset, vagyis nekik sokkal, de sokkal jobban kellettek a pontok. A kérdés az volt, hogy az előző, békéscsabai bajnokihoz képest erősödő, immár vezérével felálló Diósgyőr ellen (Elek – aki a múlt hétvégi bajnokit sérülése miatt kihagyta – most ott volt a pályán) mire mennek.

A pályán

A meccs eleje egy kis alibivel, de tulajdonképpen semmittevéssel telt, gurigáztak a csapatok, a lassú labdázgatásból arra lehetett következtetni, hogy mindkét fél arra vár, hogy a másik kezdeményezzen. Aztán tíz perc nihil után Pekár 18 méterről eleresztett lövése a bal kapufa és a sarokzászló között, középen hagyta el a pályát…

Nem sokkal később Mészáros valamivel jobban célzott, de veszélyt így sem jelentett, majd válaszként Koman lövése pattant az alapvonalon túlra, és „máris elröppent” a félidő egyharmada. A mecc­s első helyzetét utóbbi remek kiugratása jelentette, de Barczi nem tudott túljárni Pogacsics eszén, a kapus jól jött ki, ahogy az első fél óra végén is, amikor Koman újra Barczinak adott jó passzt, az akciót pedig Bognár fejezte be lövéssel.

Aztán a vendégek is életjelet adtak, elég erőseket, előbb Sallai passza után Mészáros ziccert hibázott, 10 méterről erőtlenül küldte kapura a labdát, éppen Rados kezébe, majd a korábbi feladó következett, aki 11 méterről senkitől sem zavartatva lapos bombáját a hazai portásba vágta. A megélénkülő meccs­hez a játékvezető is hozzátette a magáét, az általa megadott büntetőből vezetést szerzett a Diósgyőr, és ezt az előnyt Elek egy jól eltalált lövéssel rövid időn belül megduplázta.

Aztán Sallai hagyott ki újabb helyzetet, majd Elek előtt adódott olyan lehetőség, amely ha bemegy, elhasal a Puskás. Nem így történt, olyannyira nem, hogy az első játékrész hajrájában a negyedik nagy helyzetét már nem hibázta el a vendégcsapat és szépített.

Fordulás után

A szünetben az egyik védekező középpályását cserélte le Egervári Sándor, a hazaiak vezetőedzője, és az újonnan beállt Egerszeginek lett dolga rendesen, mert a térfélcserét követően a felcsúti csapat erős kezdeményező szerepet vett fel. Olyannyira, hogy a DVTK csak ritkán tudott kijönni a védőharmadából, egy reménykeltő kontrára sem tellett a hazaiaktól.

A nagy honvédő munkán Bacsa pályára vezénylésével próbált enyhíteni a Diósgyőr szakvezetője, és a második játékrész első fele után valamivel több levegőhöz jutottak a csíkos mezesek, de ebben a játékrészben így is csak a 83. percben tudtak felépíteni egy biztató kontrát. De Lipták sérülés miatti kiválását, az utolsó negyedórát is kihúzta a DVTK. Sőt! A végén, Bacsa a 88. percben, Bognár pedig a 90.-ben pontot tehetett volna a meccs még nyitott végére, de elhibázták a ziccereket.

Ezen a bajnokin ez is belefért, a nem túl acélos Puskás ellen mérsékelt teljesítménnyel is megszerezte a győzelmet, az ezért járó három pontot a DVTK, és így a piros-fehérek idei negyedik hazai meccsükön diadalmaskodtak zsinórban. Ez pedig azt is jelenti, hogy 10 pontra távolodtak a kieső helytől, és szinte biztos, hogy az idény hajrájában nem fenyegeti őket a kiesés veszélye.


JEGYZŐKÖNYV

Labdarúgó OTP Bank Liga NB I, 29. forduló

Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia FC

2 - 1 (2 - 1)

Miskolc, 3085 néző. V.: Németh Á. (Bozó, Farkas B.).


Diósgyőri VTK: Rados - Okuka, Lipták, Tamás, Nemes - Koman, Elek, James, Barczi - Bognár I. - Novothny. Vezetőedző: Egervári Sándor

Puskás Akadémia: Pogacsics - Pauljevic, Fiola, Kelic, Forró - Zsidai, Márkvárt - Csurko, Sallai, Pekár - Mészáros K. Vezetőedző: Robert Jarni


Gólszerző: Koman (1-0, 11-esből) a 38., Elek (2-0) a 40., Mészáros (2-1) a 45. percben.

Sárga lap: Barczi a 33., Tamás M. a 72., Koman a 80., Kelic a 85. percben.

Kiállítás: -.

Csere: James helyett Egerszegi a 45., Barczi helyett Bacsa a 62., Pekár helyett Castillion a 68., Csurko helyett Zsótér a 76., Lipták helyett Kovács a 78., Sallai helyett Nagy Zs. a 93. percben.


Egervári Sándor (Diósgyőri VTK): – Ma a győzelemmel lehetünk teljes mértékeben elégedettek, a nagyon fontos 3 pontot itthon tartottuk, a játékunk viszont ezen a tavaszon talán a leggyengébbre sikerült. Az első félidő végén előnyt szerzetünk, de az utolsó percben bekapott gól elbizonytalanított bennünket, aztán a második játékrészben ellenfelünk ránk erőltette akaratát. A végén voltak lehetőségeink, amelyeket a kinyílt védelemmel szemben kihagytunk. A győzelem kárpótol minket azért, hogy a játékban ma nem tudtuk megvalósítani azt, amit szerettünk volna.

Robert Jarni (Puskás Akadémia): – Mit lehet mondani egy olyan meccs után, amikor kis túlzással egy kapura folyt a játék? Semmit nem ér az, hogy eljöttünk Diósgyőrbe, uraltuk a játékot, kis túlzással leckét adtunk labdarúgásból. De a focit nem művészi pontokra, kivitelre játsszák, hanem gólokra, és pontokban mérik. Ma tényleg sok lehetőségünk volt a gólszerzése, de a sokból csak egyet sikerült értékesíteni. Az ellenfél kihasználta a mi hibáikat és büntetett. Volt egy érdekes szituáció, a 11-es, azt szeretném visszanézni, hogy mi történt. Azért szeretnénk a játékosaimnak gratulálni, mentek, hajtottak, hogy gólt szerezzenek, sajnos nem sikerült az egyenlítés.


A gólok története

37–38. perc: A Bognár által hosszan előrevágott labdára Novothny sprintelt becsületből, esélye sem volt arra, hogy Pogacsiccsal szemben elérje a labdát, de amikor a kapus közelébe ért, átugrott rajta és elesett, a játékvezető pedig meglepetésre büntetőt ítélt. A 11-est Koman a jobb alsó sarokba bombázta, 1-0.

40. perc: Bognártól Elek kapta a labdát, a válogatott középpályás a jobb oldalról, 20 méterről a jobb alsó sarkot célozta meg, lapos lövése után a labda a kapufa tövéről perdült a gólvonalon túlra, 2-0.

45. perc: Forró a bal oldalon ment előre, és adott be jól középre. Oda, ahol Mészáros érkezett, és a felcsúti játékos 8 méterről, a kapujából kiinduló Rados felett a léc alá fejelt, 2-1.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!