Aluinvent-DVTK vs. PEAC - Nagyon gyenge diósgyőri nap

Miskolc - Péntek este NB I-es női kosárlabda-mérkőzést játszottak Miskolcon.

Miskolc - Péntek este NB I-es női kosárlabda-mérkőzést játszottak Miskolcon.

A városi sportcsarnokból sugárzott élő televíziós közvetítés indokolta a kissé szokatlan 18 óra 45 perces kezdést, amelyre kevesebben gyűltek össze a szokásostól. Már a 3. percre 20 pontot hoztak össze a csapatok, ez a támadó- és a védőjátékot egyaránt minősítette. Aztán megállt a gólgyártás, helyette többször szólalt meg a támadóidő lejártát jelző dudaszó. A DVTK leült, játékosai képtelenek voltak a gyűrűbe találni, így 15-8-ról néhány perc alatt 15-15-re rontották az első negyedet. A folytatásban sem tudták, hogy mit csinálnak a pályán, Svitek mester hiába dühöngött, sőt időt is kért, de lányai tovább aludtak (13. perc: 15-23). Mínusz 10-nél Nagy D. szórt egy triplát, a tanácstalanságot viszont ezzel sem sikerült felszámolnia a piros-fehéreknek. Jött a csere csere hátán (20-31), az agresszíven védekező és jól dobó pécsiekkel viszont nem bírtak. Idei történetének legrosszabb első két szakaszát nyújtó diósgyőriek lehorgasztott fejjel vonultak a szünetre.

Nem ment…

A folytatásban picit összekapták magukat a piros-fehérek (26-40), erre pécsi időkérés volt a válasz. Érdekes, hogy nagy előnye birtokában a PEAC zavarodott meg, tagjai hol kiejtették, hol eladták a labdát és ziccereket is elpuskáztak. Gyakran állt a játék, ment a vita a zsűriasztalnál, feszültté vált a meccs. A hazaiak futottak az eredmény után, közben ugyan­oda jutottak, ahonnan elindultak (27. perc: 31-50). Csak halvány remény maradt az utolsó 10 percre, az idő múlásával azonban ez is nagyon gyorsan elszállt (43-61).

A DVTK ritkán látható gyenge napot fogott ki, rendkívül rossz mutatókat produkált és ennek csak súlyos vereség lehetett a vége a jó egyéni teljesítményekkel kirukkoló Péccsel szemben. A tényekhez tartozik, hogy a hazaiak irányítójának, Nagy D.-nek eltört az orra.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

 

Aluinvent DVTK – PEAC-Pécs

50-69 (15-15, 5-23, 18-15, 12-16)

Miskolc, 700 néző. V.: Tőzsér, Frányó, Fodor.

Aluinvent DVTK: Nagy D. (13/3), Bach (2), Burkholder (14), Peckova (4), Melnika (7). Csere: Zele (1), Szabó F. (5/3), Kiss A. (2), Vukov (-), Aldazabal (2). Vezetőedző: Stefan Svitek.

PEAC-Pécs: Mandic (10/6), Tenyér (-), Raksányi (16/15), Vucorovic (8), Imovbioh (13). Csere: Licskai (13/3), Roberson (8/6), Szücs L. (-), Wentzel (1), Demeter (-), Séllei (-), Szűcs R. (-). Vezetőedző: Gabriel Carrasco Tristancho.

Kipontozódott: Melnika (34.).

Stefan Svitek: – Nehéz okosat mondani ezen mérkőzés után. Az első öt percet kivéve nagyon rosszul játszottunk, nem ismertem rá a játékosaimra.

Gabriel Carrasco Tristancho: – Jól játszottunk ma. Az információkat felhasználtuk, ezek alapján keményen, agresszíven védekeztünk. Összeszedtük a lepattanókat is, és ez eredményezte a győzelmünket.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!