Sajtóközlemény

2020.01.30. 09:49

Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztés Hejcén

 

PROJEKT AZONOSÍTÓSZÁMA: TOP-2.1.3-16-BO1-2017-00016

Sikeresen befejeződött Hejce Község Önkormányzatának Települési környezetvédelmi infrastruktúra- fejlesztés Hejcén című pályázata. A Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül TOP-2.1.3-16 jelű, Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések tárgyú felhívásra TOP-2.1.3-16-BO1-2017-00016 azonosító számmal támogatási kérelmet nyújtott be, melyet megnyert és megvalósított.

A projekt célja a település környezeti állapotának javítása volt és a helyi vízkár, dombvidéki árvíz veszélyeztetettségének csökkentése. A fejlesztésnek köszönhetően a dombokról lefolyó víz rendezett, egyenletes módon tud a befogadó felé áramolni, így csökkentve a település helyi vízkár veszélyeztetettségét.

A projekt sikeres megvalósításával Hejce települési környezetvédelmi infrastrukturális fejlesztése eredményeként a belterületi csapadékvíz elvezetésének fejlesztésével nőtt a környezetbiztonság, javult a környezeti állapot, és jelentősen csökkent a vízkár veszélyeztetettség. Mindez hozzájárul a felszíni vizek minőségének javulásához és a további környezeti káresemények megelőzéséhez. A fejlesztéssel érintett bel- és csapadékvíz védelmi rendszer c. indikátor értéke mintegy 1472 méter. A következő önállóan támogatható tevékenységek megvalósítása történt a beavatkozási területen: a belterület védelmét szolgáló vízelvezető-hálózat fejlesztése és rekonstrukciója a csapadékvíz-gazdálkodás figyelembe vételével, a belterületet veszélyeztető vízfolyások lokális vízkár elhárítási fejlesztései, például: belterületen áthúzódó vízfolyások és csatornák, illetve a belterület védelmét szolgáló csapadékvíz elvezető rendszerek lokális fejlesztése és rekonstrukciója.

A beruházás összköltsége 85.150.110,- Forint, mely 100 % mértékben vissza nem térítendő támogatás. A projekt fizikai befejezése: 2020. év 01. hó 31. napja.

 

(hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!