BOON - PR cikk

2017.06.07. 08:50

Személyzetfejlesztés, képzés-tréning-coaching

A múlt héten megtartottuk az idei első HR klubunkat, amit immáron 6. éve rendezünk meg, akár évente több alkalommal is. A mostani téma a fejlesztés, képzés, tréning, és coaching volt.

A múlt héten megtartottuk az idei első HR klubunkat, amit immáron 6. éve rendezünk meg, akár évente több alkalommal is. A mostani téma a fejlesztés, képzés, tréning, és coaching volt.

A rendezvényt a 1st Line Consulting Kft. –vel együttműködve szerveztük meg, mivel cél, hogy a képzési piacon közösen jelenjünk meg velük és még néhány partnerrel.  A fő célunk a rendezvény kapcsán az volt, hogy megmutassuk, miért fontos a személyzet fejlesztése, milyen módon használható, mint eszköz akár motivációra vagy megtartásra is. Szerettünk volna rávilágítani arra, hogy a fejlesztéseknek igenis jelentős szerepe van a munkaerőpiacon a munkavállalók megszerzésében, megtartásában.

A pozíciók betöltése során sokszor felmerül a kérdés, kész embert keressünk vagy képezzük a munkavállalókat. Mindkettőnek megvannak az előnyei, mégis mostanáig inkább az új ember felvétele került előtérbe… Mondván, nincs idő képezni… Napjainkban viszont már egyre többen nyúlnak a képzéshez, mint hatékony fejlesztési eszközhöz. Hasznos lehet ez, már csak azért is, mert a belső munkavállalónak már van egy meglévő ismerete a szervezetről, feladatokról és sokszor nagyon nehezen található meg az adott tudás a piacon, amire a szervezetnek szüksége van, hisz nagyon speciális is lehet a technológia.

Minden képzés és fejlesztés a munkavállalónak egyfajta pluszt jelent, hisz a munkáltató forrásaiból ő maga szerezhet új tudást, akár ezáltal a ranglétrán vagy fizetésben is lehetőséget kapva az előmenetelre. Motiváló lehet amiatt is, mert érzi a munkavállaló, hogy fontos, hogy számítanak rá, biztonságban van.

A fejlesztéseknek a piacon is híre van, hisz azon szervezetek, akik áldoznak erre, a jó hírnevüket is építik és így vonzóbbak a munkavállalók számára. A különböző tréningek erősítik a csapatszellemet, a lojalitást, a motivációt, hozzájárulva ezáltal ahhoz, hogy a munkavállalók elégedettsége nőjön.

A coaching is egy hatékony eszköz a kezünkben. Egyedi és személyre szabott fejlesztési módszer, mely szemléletváltással és új ötletek behívásával segít megoldani nehézséget jelentő helyzeteket. Alkalmazását tekintve leggyakrabban egyéni fejlesztésre, erősségek kiaknázására, teljesítmény növelés céljából alkalmazzuk. A vezető fejlesztésben igazán fontos lehetséges megoldás, amikor egy adott célt akarunk elérni, gondban vagyunk az időgazdálkodással, vagy egyszerűen egy kiégéses állapotot szeretnénk kezelni vagy megelőzni.

Számtalan új elmélet és technika kerül be a mindennapjainkba, ebből is mutattunk be pár gondolattal példákat. Külön kiemeltük a HR szakemberek fejlesztésének fontosságát, mivel a jelenlegi piaci környezetben szerepük fel fog értékelődni. Folyamatosan megújuló megoldásokra van szükség, amivel a szervezet életét maximálisan támogatni tudjuk.

Fő célunk az, hogy rávilágítsunk a fejlesztés a fontosságára! Felgyorsult világunk alapvető elvárása felénk a folyamatos fejlődés és megújulás képessége.

Szőllősi Andrea

Magera Hajnalka

Kiss Krisztina

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!