BOON - PR cikk

2017.06.19. 10:14

Még két nap, és ismét Fröccsfesztivál a Kisavason

<strong>Fesztivál utcává válik 2017. június 23-24-én ismét a Kisavas Elsősor: 20 helyszínen, minőségi borászatok és neves vendéglátó egységek várják a szórakozni vágyókat.  </strong>

Fesztivál utcává válik 2017. június 23-24-én ismét a Kisavas Elsősor: 20 helyszínen, minőségi borászatok és neves vendéglátó egységek várják a szórakozni vágyókat. 

A 2005 óta már hagyományosan a Múzeumok Éjszakája programsorozat időpontjában megrendezésre kerülő Fröccsfesztivál Miskolc város és környéke lakói egyik kedvelt programjának számít. A Miskolc belvárosában található Kisavason megrendezésre kerülő fesztivál célja, hogy az újjáéledő avasi pincesor adottságait és hangulatát kihasználva, népszerűsítse a hungaricumnak számító italt, a fröccsöt. A fesztivál eddigi hagyományait követve a helyszínen megvásárolható fesztivál poharakba az ingyenes szódából a különböző fröccsöket mindenki magának keverheti a balatoni, bükki, egri, soproni és tokaji pincészetek boraiból, idén már 20 helyszínen.

Az ingyenesen látogatható rendezvény, a korábbi évekhez hasonlóan 2 napos esemény lesz, ahol a gyerekek és felnőttek számára egyaránt kínálnak programokat, mindkét napon élő zene kíséretében. A zenei kínálatban a jazz, a folklór és a rock is megtalálható lesz. A 11 zenei élmény között megemlítendő az Agyagbanda Együttes, az Ildi Rider City Folk, a Jazz Inside és a Mintha zenekar, de tárogató muzsikát is hallhatnak a résztvevők Ács Gyula előadásában. Idén ismét kiemelt figyelmet kapnak a gyerekek, akiket a szörp koktélok mellett a gyereksarokban gyöngyfűzés, homokvarázs, csillámfestés és arcfestés vár.

A rendezvény a Cellarium Hungaricum Közhasznú Egyesület és a borházak tulajdonosainak összefogásával jön létre, kiegészülve a vendégborászokkal és az értékadó miskolci vendéglátósokkal. Az egyesület munkáját az Avasi Borút Egyesület és az Észak-Kelet Átjáró Egyesület segíti a programok kiegészítésében, valamint a rendezvényt a Miskolci Idegenforgalmi Alap is támogatja, elismerve a fesztivál jelentőségét.

Fővédnök: Dr. Kriza Ákos Miskolc MJV Polgármestere

Időpont: 2017. június 23-24., péntek és szombat 15 órától 22 óráig

Helyszín: Kisavas Első sor

Szervező: Cellarium Hungaricum Közhasznú Egyesület

Résztvevő helyszínek: Dűlő Étterem, Avasi Cellarium Pálinka- és Borház, Hajdú Borház, Pince Objektum, Présház Borozó – János Pince, Aranykorona Történelmi Hotel-Étterem & Látványpince, Székelykert, Corner Stage és a Kisavas Első sorra érkező kitelepülők

Résztvevő borászatok: Szent Benedek Pincészet, Nagy-Szögedi Pincészet, Budaházy Fekete Kúria, Divinus Pincészet, Tokaj Hétszőlő Pincészet, Kristinus Borbirtok, Gallay Kézműves Pince, Hetedhét Pincészet, Sándor Zsolt Organikus Pincészet, Disznókő Borászat, Nyolcas és Fia Borház, Majoros Birtok, János Pince, Bacchus Nectar, Madaras Pince, Mezei Pincészet, Grand Tokaj, Orosz Gábor Pincészete, Zsadányi Pince, Garai Pince

Résztvevő vendéglátók: Dűlő Étterem, Miskolci Keszegsütő, Via Piano Étterem, Sárga Borház Étterem, Bükki Sajt Manufaktúra, Aranykorona Étterem, Corner Stage

A rendezvényre a belépés díjtalan, a koncertek ingyenesen látogathatók. Fogyasztás a nyitott pincékben megvásárolható fesztivál poharakban. A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.

Bővebb információ:

06 20 9422 805 / [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!