BOON - PR cikk

2017.03.21. 14:37

Sajtóközlemény

A liposzómális gyógyszerek által okozott immunológiai mellékhatások csökkentése a SeroScience Kft. és Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Közös fejlesztésében.

A liposzómális gyógyszerek által okozott immunológiai mellékhatások csökkentése a SeroScience Kft. és Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Közös fejlesztésében.A SeroScience Kft. és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. 68 millió Ft-ot meghaladó támogatást nyert „A LIPOSZÓMÁLIS GYÓGYSZEREK ÁLTAL OKOZOTT SÚLYOS IMMUNOLÓGIAI MELLÉKHATÁSOK ESÉLYÉNEK GYÓGYSZER-TERÁPIÁS CSÖKKENTÉSE” című pályázati kiíráson. A 90 millió Ft-os költségvetést meghaladó támogatásból egy új immun modulációs technológia alkalmazására nyílik lehetőség.

A SeroScience Kft. és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. közösen dolgozták ki a Doxebo nevű liposzóma terápia dózisának és adagolás módjának optimalizálását sertés kísérletekben.  A terápia egy, a liposzómális és más nano-gyógyszer által kiváltott pszeudo-allergiás mellékhatást enyhíti, ill. annak megelőzését teszi lehetővé.  Kidolgozták továbbá egy természetes antitest, az anti-PEG immunglobulin méréstechnikáját, amely hozzásegített a pszeudo-allergiás mellékhatás és annak Doxebo általi gátlásának megértéséhez molekuláris szinten. További molekuláris biológiai és analitikai kisérletekben a konzorcium egy hasonló céllal alkalmazható komplement gátló fehérje prototípusát állította elő. A létrejövő kutatásfejlesztési eredményekkel a vállalkozás a hazai gyógyszerfejlesztési piac bizonyos részeibe tud belépni és ezzel új munkahelyeket teremteni. A két cégről bővebb információt a www.seroscience.com és www.bayzoltan.hu oldalon olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!