BOON - PR cikk

2014.12.03. 07:50

Budapest Bár a Művészetek Házában

<strong>Október végén jelent meg a Budapest Bár új lemeze Délutáni csókok címmel, mely a tavasszal kiadott Húszezer éjszakás kaland 2. “kötete”. A miskolci Művészetek Házában, december 7-én este 7-kor kezdődő koncerten főleg e két lemezről válogat a zenekar, de természetesen nem hiányozhat Stux és a többi régi kedvenc sem. </strong>

Október végén jelent meg a Budapest Bár új lemeze Délutáni csókok címmel, mely a tavasszal kiadott Húszezer éjszakás kaland 2. “kötete”. A miskolci Művészetek Házában, december 7-én este 7-kor kezdődő koncerten főleg e két lemezről válogat a zenekar, de természetesen nem hiányozhat Stux és a többi régi kedvenc sem.

Kitűnő zenészek, fantasztikus egyéniségű énekes előadók, nagyszerű dalok – ez a Budapest Bár sikerének receptje. A Farkas Róbert által vezetett együttes megalakulása óta több generációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe. Korok, kultúrák és generációk találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt.

 

2014 a megújulás, az újdonságok éve a Budapest Bár számára. Áprilisban jelent meg várva-várt új lemezük Húszezer északás kaland címmel, amelyen már a feldolgozások mellett saját, szerzői dalok is hallhatók. A Húszezer éjszakás kalandot 2014 őszén egy újabb Budapest Bár-lemez, egy borongósabb, melankolikusabb album követte (mindkét lemez a Volume 5 alcímet viseli majd, így jelezve, hogy egy összetartozó albumpár két darabjáról van szó.)

 

Míg a tavaszi lemezre vidámabb, táncosabb dalok kerültek, az őszi lemez borongósabb, melankolikusabb dalokat tartalmaz – esős, összebújós délutánokra. Régi klasszikusokon kívül – Hulló falevelek, Nagyságos asszonyom, Tanulj meg kisfiam komédiázni - többek között Kovács Katit és a Kex zenekart is megidézi a Budapest Bár, de ismerős külföldi slágerek is megszólalnak: például Tom Waits és Nick Cave dalai.

 

Aki volt mostanában a zenekar koncertjein, hallhatta, hogy a zenekar a 20-as 30-as évekhez fűződő rajongása mellett egyre többször nyúl a közelmúlt emblematikus rock- és pop slágereihez. Feldogoztak Tom Waits, Simon and Garfunkel, Nick Cave, LGT, David Bowie számokat, sőt, Depeche Mode-ot is. Valljuk be, ez nem szokványos egy cigányzenekartól. A régmúlt és a közelmúlt elegyét lehet majd a nyári koncertjeiken is hallani – kitűnő színvonalon, merészen és energikusan.

 

A Budapest Bár a nyári hazai és külföldi turnék után ősszel Budapesten és több vidéki városban is lemezbemutót tart. December 6-án a MÜPÁ-ban adnak teltházas koncertet (a koncertre a jegyek már szeptember végén elfogytak), január 11-én pedig a Vígszínházban kezdik a budapesti koncert szezont 2015-ben.

 

A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob)

Énekesek: Behumi Dóri, Keleti András, Lovasi András, Kollár-Klemencz László, Németh Juci, Szűcs Krisztián

 

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)

 

Linkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!