BOON - PR cikk

2014.09.19. 09:10

Válogatni jó! – Környezetvédelmi vetélkedősorozat középiskolásoknak

A Miskolc Térségi Konzorcium alkotói pályázatot hirdet a településein élő középiskolások számára.

A Miskolc Térségi Konzorcium alkotói pályázatot hirdet a településein élő középiskolások számára.

 

Válogatni jó! – Környezetvédelmi vetélkedősorozat középiskolásoknak

 

Téma: A vetélkedő résztvevői számot adhatnak arról, mit tudnak a Miskolc Térségi Konzorcium 37 településén a környezettudatos életmódról, a hulladékmegelőzés alternatíváiról, a kiépült házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés és infrastrukturális fejlesztés céljairól, a szelektíven begyűjtött hulladékok hatékony újrahasznosításának lehetőségeiről.

 

Játékszabály: A vetélkedő keretében 4 „állomáson” lehet pontokat gyűjteni. Összesen 100 pont összegyűjtésére nyílik lehetőség.

 

Résztvevők köre: középiskolás diákok (14-18 év között) 3 fős csapatai.

Regisztrációs lehetőség a valogatnijo.hu honlapon (csapat neve, csapattagok neve, kor, nem, diákigazolvány száma, felkészítő tanár neve, a csapat e-mail címe). Kérjük feltüntetni a csapat nevét, címét (iskolát), a felkészítő tanár nevét, e-mail címet, telefonszámot.

Az első három forduló párhuzamosan zajlik, az összeadott pontszámok alapján hívják meg a szervezők a legeredményesebb 7 csapatot a döntőbe. A regisztrált csapatoknak a szervezők e-mailben részletes útmutatót küldenek a feladatok megoldásához.

 

1. forduló: Válogatni jó! 13+1 kérdéses TOTÓ kitöltése a valogatnijo.hu honlapon

 

2. forduló: Így szelektál a családom! Így válogatunk mi!

A különböző lakástípusokban alkalmazható, szelektív gyűjtést megkönnyítő praktikák ötlettárának összeállítása. (max. 3000 karakter + max 10 db fotó feltöltése a honlapra)

 

3. forduló: Ezt is újrahasznosítottuk! Saját és adaptált újrahasznosítási lehetőségek bemutatása egy max. 3 perces videoklipben, vagy 10 diából álló ppt-ben (feltöltése a valogatnijo.hu honlap útmutatója szerint).

 

Beküldési határidő (1-3. forduló): 2014. november 5. szerda.

 

4. forduló, döntő: Az első 3 forduló alapján a legtöbb pontot szerző 7 csapat Miskolcon méri össze tudását az Ökológiai Intézet Alapítványnál, ahol öt állomásból álló, forgószínpad jelleggel kialakított vetélkedőn vesznek részt (elmélet, gyakorlat) 2014. november 14-én, pénteken, 9-12 óra között. A sajtónyilvános eredményhirdetésre, díjátadásra 13 órakor kerül sor.

A döntős csapatok utazási költségét (közösségi közlekedési eszköz vagy telekocsi) a szervezők biztosítják.

 

Díjazás: 1-3. helyezést elért diákok számára: jutalomhétvége Gömörszőlősre (2014. november 29-30), a Fenntartható falu c. projekt helyszínére, valamint egy-egy napelemes töltő készülék.

Felkészítő tanárok részére: 1-3. helyezett esetében 10-10 ezer Ft értékű környezetbarát termékek vásárlására szóló ajándékutalvány.

 

A pályázathoz ötleteket és ismereteket lehet szerezni a Válogatni jó! Facebook oldalon és a www.valogatnijo.hu honlapon, ahol az érintett települések listája is megtalálható.

 

További tájékoztatás: Környezeti Tanácsadó Iroda: [email protected], 46/505-768.

 

Projektazonosító: KEOP-1.1.1./B/10-11-2011-0001

 

 

 

 

 

 

.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!