BOON - PR cikk

2014.06.04. 11:40

Magyar ápolónők minőségi élete Norvégiában

Virág ápolónőként évekig érezte úgy, hogy egyszerűen nincs szerencséje az életben. Legelkeseredettebb pillanatában imába foglalta a kérését: egy olyan egyértelmű jelet várt, ami kivezetheti őt a céltalanságból. Egy éjjel egy kollégától kapott üzenet formájában tűnt fel a jel: "<em>Van kedved Norvégiában dolgozni?</em>"

Virág ápolónőként évekig érezte úgy, hogy egyszerűen nincs szerencséje az életben. Legelkeseredettebb pillanatában imába foglalta a kérését: egy olyan egyértelmű jelet várt, ami kivezetheti őt a céltalanságból. Egy éjjel egy kollégától kapott üzenet formájában tűnt fel a jel: "Van kedved Norvégiában dolgozni?"

- Ezek szerint volt kedved. Mi ösztönzött egy ekkora változtatásra?

- Természetesen elsősorban az anyagi biztonság lehetősége motivált, de mindig is volt bennem kalandvágy a külföldi munkavállalás, az idegen kultúra megismerése iránt.

- Hogyan zajlott a kiválasztás menete?

- Csak önmagamat és a tudásomat adtam, ez a része zökke­nőmentesen zajlott. A 4 hónapos nyelvtanulás persze sok kitartást igényelt, de közben olyan erő szabadult fel bennem, aminek létezéséről nem is tudtam. Visszatekintve pedig kis áldozat ez ahhoz képest, ami itt várt rám.

- Mi várt rád Norvégiában?

- A sikeres vizsga letétele után egyenes út vezetett idáig, minden szervezést az Orange Group bonyo­lított, a költséget ők állták, én pedig megérkeztem egy csodaszép házba, és egy csúcstechnológiá­val felszerelt kórházba. Az első munkanapom előtt nagyon izgultam, de felesleges volt. A kollégák kedvesen fogadtak, igyekeztek érthetően beszélni, visszakérdezhettem, ha valamit nem értettem. Gyakran leírtam ilyenkor a szót, otthon rákerestem, és legközelebb már még többet értettem. A nor­vég egy kedves, nyitott nép, és bár találkoztam előítélettel azért, mert idegen munkavállaló vagyok, 1-2 személyes benyomás után ezek hamar elillantak.

- Milyen érzés volt az első fizetésed kézhez kapni?

- Úgy indultam útnak, hogy spórolok ezerrel, de mivel most megtehetem, elcsábulok azért gyakran. Nem kell kuporgatnom végre! A családomat is támogatom, de még így is félreteszem a jövedelmem. Nem aggódok, ha csekket hoz a postás, ha váratlan pénzkiadás jön, az ajándékvásárlás végre nem teher, a fogorvosnál nyugodtan ülök. A szerencse mellém állt, és nem is mozdul mellőlem, megtalált a szerelemben is.

 

Érdeklődni: 06 30/ 418-8514

Bővebb információért kattintson: www.orange-group.hu

Vagy jelentkezzen önéletrajzával a [email protected] címen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!