BOON - Megyei kézilabda

2018.08.28. 12:51

Nehéz menetelés kezdődik Ózdon

Ózd - Szerdán az Eger ellen, hazai pályán kezdi meg első osztályú szereplését az ÓAM-Ózdi KC ifjúsági csapata.

Ózd - Szerdán az Eger ellen, hazai pályán kezdi meg első osztályú szereplését az ÓAM-Ózdi KC ifjúsági csapata.

Nagy kaland kezdődik szerdán az ÓAM-Ózdi KC ifjúsági csapata számára. A II. osztályt egyetlen pontveszteséggel megnyerő fiatalok az előttünk álló bajnokságban az élvonalban képviselhetik a város és a klub színeit. A vasárnap megtartott Kempa Kupán hangoltak a nyitányra a fiatalok, amely azt is megmutatta, hogy az NB I teljesen más szintet képvisel. Az ózdi eseményen a legutóbbi szezonban a harmadik Gyöngyös, a hatodik Eger, és az ugyancsak újonc Nyíregyháza vett részt a házigazdák mellett.

Edzésmunka, akarat

Az ÓAM-Ózdi KC előbb az egriekkel szemben maradt alul, majd a délutáni helyosztókon a Nyíregyházával játszottak egy szoros meccset, de a győzelem ekkor is elmaradt. Az viszont rendkívül fontos volt, hogy a rajt előtt erős ellenfelekkel szemben gyakorolhasson a csapat.

– Nagyon nehéz bajnokság vár ránk, de ha jó lesz a fiúk hozzáállása, akkor helytállhatunk ebben a mezőnyben – fogalmazta meg elvárását Szakál Dániel, az ÓAM-Ózdi KC ifjúsági edzője. – Az edzésmunkán és az akaraton nagyon sok múlhat, mert a meglévő hiányosságainkat csak így tudjuk ellensúlyozni. Igazi csapatként és nagy akarattal kell a közös munkát végeznünk ahhoz, hogy versenyképesek legyünk.

Kell a sikerélmény

Szakál Dániel hozzátette: mivel az Ózdi Kézilabda Club nem sportiskolai rendszerben működik, ezért nagyon fontos, hogy a szülők és a srácok oktatási intézményétől is megkapják a segítséget. Cserében az egyesület azon dolgozik, hogy a tanulásban felkarolja azokat a játékosokat, akik érettségi, vagy továbbtanulás előtt állnak.

– Célokat egyelőre nem fogalmaztunk meg, mert egyáltalán nem vagyunk tisztában az erőviszonyokkal. Tavaly ugyanis egy teljesen más, vélhetően jóval gyengébb mezőnyben szerepeltünk – folytatta Szakál Dániel. – A mostani tornánk mérkőzései azonban ízelítőt adtak számunkra, hogy mi vár ránk az NB I-ben. Remek csapatokkal találkozunk majd, ebből a bajnokságból, ezekből a meccsekből nagyon sokat tanulhatunk majd. Bízom benne, hogy lesz sikerélményünk, mert ez nagyon fontos lesz ahhoz, hogy a nehéz időszakokat átvészeljük.

Az ÓAM-Ózdi KC ifjúsági csapata szerdán 16.30-tól hazai pályán, az előző bajnokságban hatodikként zárt Eger ellen kezdi meg az első osztályú menetelést. Ezután két idegenbeli meccs vár a csapatra, Békéscsabán és Orosházán. Az Ózdi Kézilabda Club a hazai ifjúsági mérkőzésekre nem szed belépőt, a szurkolók, a szülők és az érdeklődők ingyen tekinthetik meg az együttes hazai találkozóit.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!