Helyi közélet

2012.08.17. 19:47

Magántőkét vonnának be az uszoda üzemeltetésébe

Budapest, Kazincbarcika - A kormány dönthet a kazincbarcikai uszoda sorsáról.

Budapest, Kazincbarcika - A kormány dönthet a kazincbarcikai uszoda sorsáról.Újabb egyeztetésen vettek részt kazincbarcikai uszoda megmentése ügyében érdekelt fideszes politikusok péntek délután, tudtuk meg dr. Daher Pierre-től, aki mint az uszoda működtetését magára vállaló edelényi Koch Róbert kórház igazgatója is jelen volt a megbeszélésen. Munkatársunknak dr. Daher Pierre elmondta: megfogalmazódott irányába az a kérés, hogy állítson össze egy anyagot, hogyan, milyen forrásból képzeli az uszoda működtetését; ezt fogják majd a kormány elé terjeszteni, hogy az ügyben kimondja a végső szót.

Mint korábban már megírtuk, a kazincbarcikai önkormányzata tavasszal bezárta a városi fedett uszodát, mert az üzemeltetéséhez szükséges évi százmillió forint négyötöde nem állt rendelkezésére, és a működtetését átengedte az edelényi Koch Róbert kórháznak. Az elképzelések szerint a kórház mozgásszervi rehabilitációt folytatott volna az uszodában, és az üzemeltetést az egészségpénztártól erre kapott forrásból oldotta volna meg, azonban mielőtt a terv szárba szökkenhetett volna, a kórház állami kézbe került.

Dr. Daher Pierre munkatársunk érdeklődésére elmondta: a kért anyagot a jövő héten összeállítja, ebben vázolja majd, miként kívánja bevonni az uszoda működtetésébe a BorsodChemet, más magánbefektetőket és a sportegyesületeket – például a kazincbarcikai vízilabda szakosztályt. Az anyagban a hangsúlyt nem a mozgásszervi rehabilitációra, hanem az egészségmegőrzésre kívánja helyezni, mert mint mondta, több ezere gyerek él a térségben, akinek szüksége van az uszodára.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában