Jegyzet

2022.01.13. 07:00

Halogatók

„Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra!” – szól a mondás.

Bacsó István

Nem véletlenül találhatták ezt ki eleink, hanem jól tudva, hogy az emberek bizony halogatnak. Ej, ráérünk arra még, és szépen félretesszük azt, amit nem kell azonnal intézni. Később vagy elintézzük, vagy nem. Ránk ég, elfelejtjük, kifutunk az időből. Aztán jön egy felszólítás, egy csekk büntetéssel. Majd megcsinálom, majd beküldöm, majd felköszöntöm… Majd. Tapasztalom, hogy nem vagyok egyedül azzal, hogy kivárjam az utolsó pillanatot. 

 

Persze van taktikai halogatás is, amikor bizonyos előnyökért nem éri meg gyorsan elintézni valamit. Ilyen a magángépjárművek műszaki vizsgáztatása is, amelyre a kormány, tekintettel a járványra, haladékot adott. Nem is keveset. Közel két évet. És milyen a magyar, avagy a „leleményes” ember? Él a halasztással, mert annyival tovább tart a műszaki érvényessége, minél később kell megcsináltatni. Okosság. Csak aztán ne jöjjön majd egy csekk június után, mert elvétettük a határidőt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!