Jegyzet

2020.10.03. 20:00

Lázmérés

Esténként meseolvasással vagy beszélgetéssel zárjuk a napot.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

A bölcsis és az ovis gyermek igényli elalvás előtt az összebújást és az alvásra hangolódást. Amiről úgy gondoljuk, felzaklatná őket, arról este már nem beszélünk. A vírust próbáltuk nekik elmagyarázni – természetesen nem elalvás előtt –, mint ahogy azt is, miért van sokszor anyán és apán maszk, miért kell azonnal kezet mosni, ha belépünk a lakásba. Vagy azt, hogy ha megfogta a korlátot a lépcsőházban, utána ne nyúljon az arcához. A gyerekek befogadóak, szívják magukba az információt, de ha nem értik, mit miért kell csinálni, az félelmet kelthet bennük.

Egy ismerősöm megfogalmazta aggodalmát emiatt. Szerinte az újabb szabály, a reggeli intézményi lázmérés fokozza a gyermek félelemérzetét. Azt sugallja, hogy ha láza van, az valami nagyon rosszat, betegséget jelent, akkor nem mehet oviba, nem találkozhat a barátaival. Pedig a láz a test gyógyító reakciója.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!