Jegyzet

2020.06.15. 19:06

Érték

Példás összhang fejeződött ki az avarégetés tilalmáról szóló törvény jóváhagyását illetően, ellenszavazat nélkül fogadta el a parlament.

Pap Gyula

Eddig az önkormányzatok rendeletben szabályozhatták az avarégetést, így azonban általánossá válik a tilalom az egész országban. A komposztálás fénykora jön reményeink szerint, amely esetében talán méltatlanul kevés szó esik a levegő tisztaságának megőrzésén túl a szakszerű kivitelezés mellett nyerhető remek minőségű termőföld értékéről. Nem beszélve az egyéb felhasználási módszerekről mellyel a fűnyesedék remek mulcsként funkcionál majd növényeink alatt vagy a vastagabb ágak, komposztmaradék felhasználásával tuti magaságyást készíthetünk amely valóságos motorja lehet a beleültetett kultúra fejlődésének.

Az égetési tilalom ezen kívül a levegő további megtisztulásához is vezet, még „véletlenül” sem kerülhet bele az avartűzbe a szemét, környezetkárosító háztartási hulladék.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!